Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem tady nová
a chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenosti ohledně vyrážky či ekzému v případném těhotenství. Já jsem 24 DC, snažíme se o mimi. Již týden mám bolesti břicha jako při MS, bolí mě záda, žízním, BT mám stále 37,4 neměnnou a 3 dny pozoruji na sobě v oblasti břicha a prsou červené fleky připomínající atop. ekzém. Test jsem si nedělala…je to možné, že bych byla těhu? ![]()
Jestli máš cyklus 28 dnů, tak jsi 10 dnů po ovulaci a to je příliš brzo na to, aby tě těhotenství nějakým takovýmhle výrazným způsobem ovlivňovalo. Podle mě to nesouvisí.
Zkus ještě pár dnů vydržet a pak testovat. Jestli měříš BT dlouhodobě, tak znáš svoje křivky a můžeš odhadnout i podle toho.
Osobně mám těhotenské křivky i netěhotenské stejné, až do dne očekávané MS, takže já z toho nic nevyčetla.
Jinak neobvykle zvýšená BT může taky znamenat přicházející nemoc.
Milli,
díky za radu. Jen jsem chtěla znát Vaše názory na můj stav. vím, je ještě hodně brzy i na testování. Asi jsem blázen ![]()
Podle mě teda blázen nejsi
Při druhém těhu jsem testovala už 12 dpo, i když dobře vím, že je to zbytečně brzo. Je to sice těžký, ale zkus vydržet. Jestli tam miminko je, tak se ti // brzo ukážou.