Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky pomoc, včera ráno jsem byla na vyšetření v prodnici, jsem 37tt a odcházela sem s výsledkem čípek drží 2cm, nic se nechystá. Ale odpoledne jsem měla v hlenu hnědé špinění a v noci mě asi hodku velmi bolelo břicho, malá se vrtěla jak nikdy, pak sem to zaspala ale špinění je tu furt.
Tak nevím cosi mám myslet, to vyšetření v porodnici bylo celkem OK,nijak nešetrné, Tak nechápu z čeho špiním. Malá je koncem pánevním, tak mě napadlo že se mohla skusit otočit.
Teď jsem na váškách jestli jet nebo ne znovu do porodnice. Navíc manžel jede na víkend pryč, tak mám takové neblahé tušení, že se něco rozeběhne
Jak ste to měly vy?
Leni,
já jsem měla špinění po každém vyšetření cca od 36 tt. Vždycky to trvalo tak cca 24 hodin a pak to ustalo.. I když on Ti také může odcházet hlenová zátka.. a to může být klidně tři týdny před porodem..
Hodně zdaru!
Ahoj Leni,
já bych ještě vyčkala, ale chápu, že máš obavy, když budeš na víkend sama ![]()
Mě dnes celou noc bolelo břicho jako kdybych měla dostat menstruaci a měla jsem za noc 3 takové větší stahy, ale ráno jsem vstala a jako když utne, no uvidíme.
V úterý mi Dr. řekl, že čípek už je téměř zašlý, nicméně, že branka je ještě uzavřená a hlavička prozatím nenaléhá, takže jsem jakž takž v klidu, i když jeden nikdy neví ![]()
Katka
Ahoj,to špinění je celkem normální po vyšetření. Já jsem po 38tt dokonce pokaždé krvácela. Pokaždé to ustalo nejpozději do 2 dnů.
Katrinko- mě říkali pořád,že hlavička nenaléhá, nic se nechystá a bla bla a 2 den po kontrole v nemocnici byl Tomášek na světě.
Taky mi říkali,že nemá víc jak 3700g a byl o půl kila větší ![]()
Ahojky,
tak nám na předporodním kurzu říkali, že pokud odchází tmavá krev tak nemáme plašit, že pokud to nejsou kvanta (třeba jako slabá manstruace) , tak se nic neděje a prostě odchází jen stará krev, která se někde nahromadila. Tím jak se tělo chystá k porodu a spodek se uvolňuje, takže se to stává.
Jediné, kdy okamžitě jet do nemocnice s lehkým špiněním je tehdy kdyby ta krev byla čerstvá tzn. jasně červená!
Jo a jinak nám ještě PA říkala, že pokud by jsme zavolali, tak nás sestra vyslechne, řekne že se nic neděje, ale že pro jistotu máme dojet do nemocnice na kontrolu…mají to nějak „v popisu práce“ že na takové telefonické dotazy mají mamince říct ať přijede. Není to proto že by jí třeba něco hrozilo, ale spíš se tím nemocnice takto jistí.
ahoj,
jamap : to máte teda v Osravě super porodnici, protože já mám přesně opačnou zkušenost. kdykoliv jsem před porodem volala, ujištovala mě sestra ať ještě počkám…bla jsem tam před porodem 3dny po sobě 6×. a pokaždé mě poslali domů a to jsem byla otevřená na 3-5cm. takže když jsem tam vola a jela po 7. tak už jsem řekla, že nikam nejdu a nakonec jsme rodili kleštěma…protože prostě jsem měla nepostupující porod a nakonec se mi zastavili kontrakce.
takže už teď přemýšlím o jiném městě.
R.
Ahoj,
opravdu se může jednat také o odcházející hlenovou zátku, pokud je to, co odtíká hlenovité (i když u sebe jsem její odchod nezaznamenala). Pak se může dostavit porod do, tuším, 2 nebo 3 dnů, nebo taky týdnů ![]()
Každopádně, pokud se nechceš vydávat do nemocnice, sleduj miminko. Zda se hýbe a je vše jako dřív.
Přeji krásný porod a zdravé miminko ![]()
kometko: otázkou je jestli super, oni ti řeknou ať přijedeš se sebemenší prkotinou (takže se táhneš přes celé město). V nemocnici tě prohlédnou a pokud už fakt nerodíš nebo se něco neděje, tak tě zas pošlou domů…takže mi to přijde stejné jako u vás, jen u nás se možná víc nacestuješ ![]()