Prosím pomozte nebo se zblázním

31
27.11.06 11:07

Prosím pomozte nebo se zblázním

Včera jsme si přivezli domů Michálka. Už v porodnici jsme měli problémy s kojením - mám příliš krátké bradavky - tak jsem začala používat klobouček a pak to poslední dva dny v porodnici šlo. Ale pak jsme si ho přivezli domů a začal dělat to samé jako v porodnici - přisaje se ( s tím problém není) a párkrát se napije - ale pak okamžitě zavírá oči a usíná. K pití ho musím vyloženě nutit šimráním, natřásáním atd. Když ho nechám odkrknout tak se vzbudí a chce zase k prsu. Od včerejška jsem nespala - on pláče hlady a já nevím co s ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.11.06 11:23

Borny,
zkus odsávačku, uvidíš kolik odsaješ a hlavně kolik ti malý vypije. S odsáváním je práce ale je to lepší než umělé mlíčko.
Mě malý taky usínal, protože se narodil dřív a jak se přisál hned usnul a tak už v porodnici mi strčili odsávačku a já odsávala. Ale doma jsem se rozkojila.
Hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
27.11.06 11:25

taky mi mala usinala-ted uz to lepsi-nam zabira simrat na brade-normalne jak drzis rukou prso ak ukazovackem poskrabat na bradicce-nebo zkus jako trosku odtahnout prso-mala kdyz zjistila ze by mohla o zvanec prijit tak se pricucla vic😉 -a neboj-fakt se to zlepsi-jeste budes rada ze mala tak spala :roll:
jo-a vlastne taky nekdo nekomu radil ze se da mimco budit prilozenim mokre-asi sstudenejsi-zinky na oblicej-zkus to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
27.11.06 11:32

Ahojky,
zazila sjem to same,chtela bych te najak uklidnit, ale vim, jak je to tezky, byla jsem z toho na nervy, myslela jsme ze ho pujdu vratit (beze srandy).
V porodnici jsme tyden bojovali s kojenim, pak tam 2 dny pil a po prijezdu domu nic…, pritom mel porad hlad.
Nejdriv jak na usinani pri kojeni, osvedcilo se mi prcka vzit za hrudnicek a ve svisle poloze zvednout do vysky, kdyz neuciti oporu tak by se mel probudit, nic jineho vetsinou nefungovalo.
Kdyz jsem ho nakojila (kojila jsem vetsinou 3/4 hod), tak jsme odsala mlicko a dala jsem mu je v lahvicce, ale to by mohlo hrozit ze zacne prs odmitat. Pozdeji mi nekdo poradit ze existuje Takova lahvicka, ze ktere vede hadicka, lahvicku s mlickem si das na krk, hadiku prilozis k prsu a diteti ji pri kojeni strcis do pusinky spolu s prsem, takze dite pije z prsu i z lahvicky, je rychleji najezene, a sni toho vic. Jenze to byl docela technicky problem kdyz jsme mela na prsu jeste kloboucek. takto jsme to delali 4 mesice. pak se naucil pit bez problemu, kojim uz 15 mesicu.Bylo to moc casove narocne, byla jsem vystresovana, nevyspana, protoze jsem to vse delal i v noci, bojovala jsme s nedostatkem mlicka, bolesti prsou… Kdyz se na to mrknu zpatky, tak uz bych to nedelala, snazila bych se kojit a kdyz se tak prcek nenaji tak mu k tomu jeste dat sunarek. Byla bych v klidu ja mimi. To rozhodbuti, co s tim, je bohuzel jen na tobe.
Zapomnela jsem jak se ten pristroj (lahvicka s hadickama) jmenuje,ale muzu to zkusit najit budes-li mit zajem.
Hodne stesti, doufam, ze mas nekoho nablizku kdo ti aspon trochu v prvnich dnech pomuze. Drzim palecky, jestli budedes mit chut dej vedet jak jste dopadli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
27.11.06 12:04

Ahoj,

obe dcery byly to same. Uz v porodnici jsme bojovali (akorat me tam jeste vic psychicky zdeptali). Doma neustaly krik ve dne i v noci. Potom nema prijit poporodni depka, co? U nas na probuzeni neprobralo ani dani pod studenejsi proud vody, takze je jasne, ze simrani a podobne veci nezabiraly vubec. Tak jsem zacala odstrikavat a pila mi to z flasky. U prvni dcery to fungovalo dva mesice, nez prestala pribirat a doktorka rekla stop MM. (nepribrala za tri tydny ani gram, protoze pila spatne i z flasky) U druhe dcery doslo po dvou tydnech mleko. Najednou ani kapka, takze jsem s odstrikavanim musela skoncit.

Ale chci te povzbudit. Spousta mamin, co dite krmi jen odstrikanym, to vydrzi i pul roku…u nas proste hloupa shoda okolnosti a same trapeni…

Terik a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
27.11.06 12:28

zažila jsem to samé…taky jsem byla na prášky, mám kratší bradavky. Povzbudím tě, že nakonec jsem kojila 15 měsíců.
Kloboučky mi nevyhovovaly a malý se naučil přisát i ke kratším bradavkám. To u vás také jak píšeš není problém. Taky mi usínal u prsa, šimrala jsem ho různě anebo bradavku povytáhla, aby se lekl, že ji ztratí a začal zas sát.

No moje řešení není určitě ideální, ale já to tak udělala: vzhlůedem k tomu, že Vítek byl první dítko a měla jsem veškerý čas jen pro něhj, a vzhledem k tomu, že jinak než u prsa vůbec nespal, jsem se obložila jídlem, pitím, knížkou, u:,–(ila s kojicím polštářem do pohodlného křesla, podložila nohy a dala k prsu. on sál, pak usnul, já se nehýbala a jedla a četla. Pak se zas probral a zas chvilku pil, pak jsme přehodila prsa…Když se zadařilo, polehoučku jsem ho přendala do postýlky či kočárku a šla s ním ven či na WC…Jak říkám, ideální to není, ale já se díky tomu v tom křesle vyspala, najedla, přečetla spoustu knih:) a v noci byl v posteli s námi a já u koja spala…První 4 týdny byly strašné, apk nastalo zlepšení. Ony ty malé mimča kolikrát nemají tolik síly sát a strašně je to unavuje. Jak jsou větší a sílí, víc vytáhnou a dýl bez prsa vydrží. Měla jsem závisláka na prsu dlouho, ale od 7.měsíce po zavedení dlaších příkrmů se to postupně odpbouralo a já v 15 m nenásilně odstavila…
Začátek je hrozný, člověk do toho spadne a má depku, protože má pocit, že celý den jen kojí a tiší řvoucí dítě a neví, že to jednou skončí a bude zas líp:)

Pokud odsávačkou něco odsaješ, je to dobré, já neodsála skoro nic. Pak by bylo dobré mu to dát stříkačkou přímo do pusinky, jak to dělají v porodnici, aspon si nezkazíš kojení. Myslím, že se rozkojíš, chce to klid a trpělivost. A hlavně ty to musíš mít v hlavě-hoď se do klidu a věř, že kojit chceš a ono to půjde:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.11.06 12:43

Ahoj Borny!

Tak ja osobne mam bradavku primo plochou. Malej se mi narodil predcasne, mel zloutenku a ja byla cela otekla… no proste kojit se nam vubec nepodarilo naucit. Ani do ted, kdyz jsou malemu pomalu 3 mesice.
Ale nevzdala jsem to, sice uz ho nezkousim prisat (klobouceka a jina udelatka nefungovala), ale materske mleko mu davam proste z lahve. Odsavam elektrickou odsavackou. A krmim lahvickou. Maly krasne pribyva, neni hladovy, ja jsem spokojena (i kdyz je to trochu namahave) a nevycitam si, ze jsem prilis brzy neskoncila na UM. Takhle to vypada ze ani UM nebudeme nikdy potrebovat.

Ale co mi radila lakt. konzultantka. Mlicko muze tect prilis pomalu, tak zkus prso masirovat od zhora smerem k bradavce (pri kojeni). Pred kojenim prso nahrat, mleko pak tece rychleji. Odsat trochu mlika (aby se ti spustil reflex).
Pokud mas pocit, ze mas nedostatek mlika, prikladej klidne i co pul hodiny, mlicko se ti vytvori. Nebo odsavej a odsavej a odsavej (pokud mas odsavacku).
Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
27.11.06 12:53

ahoj,
vyzkoušej určitě všechno, co ti píšou holky,
ale KDYBY se náhodou nepovedlo a nepomáhalo nic-
nezoufej, a zařiď se tak, aby miminko neproplakalo celé
hodiny a ty jsi nebyla jako chodící mátoha - zažila jsem
to samé, bohužel laktační poradkyně, přikládání, atd. atd. atd. - nic
platné, miminko s kojením prostě nekamarádilo, zato s flaškou
a umělým mlíkem jo :D
hlavní je, abyste se napapali a byli spokojení.
Ale určitě to ještě nezvládej, a kdyby se teda nepovedlo… nevěš
hlavu, jde to i jinak, a nejsi v téhle situaci na světě sama.
My máme už velikou spokojenou holčičku, nekojenou.
pitriskove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.11.06 14:19

Ahojky, neblázni, kojení není to nejdůležitější na světě!
Já mám taky malé bradavky, z porodnice jsme odcházela z kloboučky, pak jsem měla hrozně málo mlíka, jelikož to bylo blbě stimulováno (přes ty kloboučky), malá se přisála, hned usnula, měla žloutenku, nepřibírala, přestala kakat…no hrůza. Zavolala jsem si laktační poradkyni, tak mě naučila, jak malou přisávat bez kloboučku. Musela jsem ale začít přikrmovat UM, jelikož mlíko prostě nebylo. Nejprve jsem přikrmovala asi 14 dní stříkačkou, ale jelikož se kojení nerozjelo, tak jsem přešla na lahvičku AVENT. Nakojila jsem z obou prsů a pak dokrmila lahvičkou. Pak se mi mlíčko udělalo, ale stejně jsme se lahve nezbavily a takhle s dokrmem jsem kojila do 5,5 měsíce.
Nejdřív jsem to brala jako tragédii, celé šestinedělí jsme probrečela, ale ted už se na to dívám sportovně. Tak držím palce, aby ses rozkojilůa, a pokud ne, svět se nezboří. Nejsi v tom sama!!!!!!! Nekojících maminek je hoooodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.11.06 15:03

prosím pomozte nebo se zblázním

I já jsem měla v podstatě ten samý problém. Z porodnice jsem odcházela s klouboučky. Malá u kojení spala a nepřibírala, paní doktorka nám začala vyhrožovat nutrilonem, tak jsem přišla domů, odložila kloboučky a snažila se ji přikládat jen tak - a šlo to i bez nich :lol:
celý dny jsem v podstatě jen seděla o kojila. Malá dokázala být přisátá 3/4 hodiny a za 1/4 hod po dokojení chtěla zase 8O
Zkrátka jsem jen seděla o kojila a doba kojení se postupně zkarcovala, ale min. do 3. měsíce se krmila co hodinu. Až kolem 6. měsíce se doba mezi jednotlivým kojením prodloužila na cca 3 hod.
Takže vydrž :wink: a zkus to i bez kloboučku, třeba to nakonec půjde.
(v porodnici jsem si taky nedovedla představit, že bych kojila bez nich a byla jsem překvapená, jak to bylo jednoduchý je odložit :)
Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.06 15:22

po vlastnich zkusenostech preferuji spis UM

…moje mala taky nemela tu silu a vytrvalost dostat ze me prirozenou potravu, takze jsem zacala odsavat MM, ktereho bylo sice primerene, ale odsavani jedne davky trvalo i hodinu(doporucuji hodne nahrat prsa, a zacit rucni odsavackou, elektricka se mam pocit oplati, kdyz jde mleko ven snadno), mala pila velice spatne i z lahvicky, at mela jakykoli prutok, takze krmeni zabralo dalsi hodinu. buzeni v prubehu taktez bez ucinku, pribirani minimalni. odsavala jsem MM dva mesice, pak jsme zacaly sice kojit, velice pomalu a jedine vleze, dodnes si nemyslim, ze by to byl nejlepsi napad stravit dva mesice krmenim a odsavanim dvacet hodin denne, spis se chystam napriste par dni zkouset a zacit co nejdrive s umelou vyzivou. vetsina deti v mem okoli, kde se objevily problemy s kojenim a zacalo se s UM velmi dobre prospiva, jsou zdrave a spokojene, a stejne dobre vazane na matku jako deti kojene. nu, cim spokojenejsi maminka… pokud budete spokojenejsi vycerpana, ale podavajici MM, pak vam drzim palce, sama o sobe jsem ale presvedcena o opaku. hodne zdaru, je to obrovsky narocne obdobi!

• Citovat
  • Upravit
46
27.11.06 15:30

Uz jsem psala výš jak jsem to resila, pouzivala jsem misto obyc.
lahvicky na odstrikane mlicko lahvicku s hadickami, ktere se prilozily k prsu a mimi pilo jak z lahvicky tak zaroven z prsu. nasla jsem jak se ji rika: seplemenentor. U nas se dala objednat ve specializovanych obchodech pro mami a mimi nebo pujcit v mateřském centru. Vladka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
27.11.06 15:31

SUPLEMENTOR, pardon, ne suplemenentor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.06 16:03

Ahojky,
nevím jestli se nebudu opakovat . Mě poradili v porodnici takový malý fígl, lehce zmáčknout bod na špičce brady zespoda ( palcem zatlačit, případně tlak lehce stupňovat). Vždycky to pomohlo a do 3 týdnů nebyl s kojením problém. Zkus taky při jednom kojení kojit střídavě z obou prsů, pak se mimi víc zasytí a nebude mít tak často hlad.
Apolena

• Citovat
  • Upravit
6927
27.11.06 17:09

Ahoj, taky se pridavam k tem ktere maji, ci meli proble s kojenim. My teda zkoncili na UM a diky tomu pribyvame. V nemocnici mala mela tezkou zloutenku a nemela silu sat, vecne mela na hlave mokrej mul, stipali jsme ji do paticek, mackali bradu, ale nemela tu silu tahat. Bylo tohrozne, jelikoz PA me deptaly a ja zacala kojeni nesnaset a brobulela jsem tam celej pobyt. Mela jsem z kazdeho kojeni zaludecni neurozu :? .
Kdyz jsme prisli domu, tak jsme se trochu rozkojili, ale zacala zvracet do oblouku, byl to kolotoc, ja nakojila, mala vyblila a za chvilku rvala hlady. jeste ze mame skvelou pediatricku, ktera nas hned poslala na sono a dg. reflux. Tak jsem odsavala, zahustovala, ale male mleko nestacilo, tak jsme zacali s UM. At jsem se snazila sebevic, proste jsem o mleko prisla a ted jsme jen na UM. jednu vyhodu to ma, vim kolik vypije a konecne pekne pribira. Kdyz rve, tak vim, ze ma hlad, ve vetsine pripadu.

Neves hlavu, kdyz nebudes kojit nic se nestane, hlavne ze mimisek bude najezenej a bude prospivat. ty budes taky v klidu a treba se rozkojite :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí