Výběr kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
27.12.08 12:49

Prosím, pomozte s výběrem kočárku

Krásný den,

chtěla bych vás, zkušené maminky, poprosit o pomoc s výběrem vhodného kočárku. Čím víc se o kočárky zajímám, hledám, zjišťuju… tím jsem zoufalejší.
Na konci února čekám první miminko, chlapečka, takže je nejvyšší čas kočárek obstarat.
Potřebuji kočárek především do terénu, bydlíme na vsi, okolo jsou kopce a lesy, takže by s ním mělo jít jezdit po nezpevněných cestách za každého počasí a neměl by být moc těžký. Předpokládám, že budeme ven chodit hodně a kočár by to měl vydržet. Plánuji miminko nosit i v šátku, ale kočár chci určitě taky.
Zároveň bych potřebovala, aby byl použitelný i ve městě (bydlíme u Brna a babičky jsou v Praze).
Netrvám na žádné konkrétní značce, zatím jsem zvažovala Jané Slalom PRO a Casualplay S4. U Slalomu mě odrazuje údajně vyšší poruchovost, u Casualplay prozměnu malá korbička.
Nemáte nějaký tip? Budu ráda za každý názor. Ráda bych už konečně něco vybrala a „kauzu kočár“ uzavřela :) Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
27.12.08 13:09

Ahoj, my nemáme ani jeden tip kočárku co si chceš koupit, ale spíš bych se mrkla do diskuzí, které jsou k tvým vytipovaným založené a třeba tam najdeš co potřebuješ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.12.08 13:17

Ahoj

No napisu to takhle. Jak dlouho myslis ze budes jezdit s korbou??? CCA 5-6 mesicu? PAk uz mimino stejne nebude chtit byt bez vyhledu

TAkze myslim ze korba cca 76-78( 78 ma slalom) uplne staci. Nase mala ma 74cm v roce, v korbe byla do 6 mesicu, pak tam teda jeste obcas spala,a le uz chtela mit rozhled

My mame slalom, ja jsem na 100% spokojena. Jedina vada na nem byla ze od zacatku nebrzdilo predni kolecko, ale v handy mi to na pockani opravili. Jinak jezdime uz pres rok bez poruchy.

Nebyt toho ze budu mit tandem, tak si ho necham i na dalsi dite.

Casualy se mi mooooc libi, navic maji brzdu na zadne kola, ale odrazuje mne ta zadova operka u sportaku. Pokud vis co cekate a nemate predpoklady na obrika, tak bych do nej sla.
Jeste mne teda odradilo zdvojene dvoukolo.....do snehu asi nic moc, jenze u nas treba poradny snih nebyl ani nepamatuji, takze na to bych se neohlizela.

Ja za sebe jsem pro slaloma, nemenila bych. Je fakt lehky, ted ho porad ve 14 tt taham do schodu i s malou- zatim nechodi a ma cca 9 kilo

Nekde jsem ted cetla ze maminky se stezuji na sewdacku do auta od Jane, my meli jeste rebelku- taky pasuje a byla super, jezdila v ni do roka a ten system nacvaknes na konstrukci a jedes je vymakany.....fakt raz dva a je to. Dokonce to jde i kdyz uz mas sportak.....jen oendas madlo na kocaru a cvaknes a jedes.
Ja to hodne vyuzila, pac vsude jezdim autem a kdyz mala spala tak se ani neprobrala.

Tak hodne stesti.
Jeste bych si ale dala pozor kde kupujes kocar…my mame rovnou z handy, stal cca o 500 vic nez jinde, ale co vim, nikdy nebyl s nicim problem.....i s tou brzdou zavolala jsem dalsi den mi ho manzel odvezl a tyz den privezl domu.
TAky mas narok na servisni prohlidku, kde ti kocar zdarma seridi, prohlidnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
27.12.08 14:35

Ahojky, já mám Casual S4 a rozhodně nedoporučuji, je malý, jak korba, tak i sporťák, neodjezdila jsem s ním ani dva roky!!!! Za ty šílený peníze mi to teda trošku vyrazilo dech :evil: . Navíc jsem měla krom jiného neustále problém s píchlými koly, takže do terénu nevím, nevím. Ono je to těžké, v diskuzích je spousta mamin, které si ho nemůžou vynachválit, takže přeju šťastnou ruku při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
27.12.08 15:15

Ahoj, já nemám ani jeden z uvedených kočárků - mám Cam Cotinu a jsem s ním maximálně spokojená… byli jsme s ním i na dovče a vyzkoušeli si ježdění „v terénu“ a byli jsme spokojení až na jednu maloičkost a tou bylo to, že máme trojkolku a ta je do terénu zřejmě nevhodná, trošku to dělalo neolech, ale pak jsme si zvykli a bylo to OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.12.08 15:47

Ahoj, já velké zkušenosti s kočárky nemám, ale rozhodně bych si nekoupila trojkolku do terénu, lesů, kopců a jakéhokoli počasí. Vem si, že když třeba budeš chtít projet bahnem, hlubokým sněhem apod., musíš prorazit ne dvě, ale tři stopy, teď se ti tam bude kroutit to kolečko (které se sice dá pravda zaaretovat) a i v terénu to podle mě nebude nikterak stabilní (rozhodně teda míň, než klasická čtyřkolka) - vem si terénní auta, taky mají náhon na všechny 4 kola a ty kola jsou teda pořádné, asi to taky není bez důvodu…

Trojkolky jsou podle mě tak do města na producírování a na nákupy, aby se s nima v obchoďáku dobře zatáčelo. Já radši vyjedu taky někam do terénu, proto bych trojkolku nechtěla ani za zlaté prase. (To nechci jako nějak útočit na majitele trojkolek, ať si každý jezdí, s čím chce :wink:)

Já mám vybraný Patron Apollon Alux http://www.baby.patron.eu/…-k1426y29y08, má celohliníkový podvozek, tzn., že je z těch lehčích a hlavně má přehazovací rukojeť, což ti žádná trojkolka nenabídne (teda aspoň nevím, jak by se s tím jelo…) a to má např. pro mě osobně mnohem větší cenu, než trendy vzhled trojkolky a to, že s tím můžu zatáčet jednou rukou (nebo proč to vlastně všichni teď kupujou…).

Patrona mají i naši známí, jsou s ním spokojení maximálně, jezdili s ním teď dva roky a v únoru navážou s druhým dítětem, všecko OK, žádný problém neměli. Jela jsem s ním i v terénu, po rozryté a rozbahněné cestě, do kopce, s ročním dítětem a úplná pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
27.12.08 16:00

Tak já naopak všude slyším,že více do terénu jsou trokolky,takže fakt asi každý názor jiný… :)
Sama jsem se mezi těmihle typama rozhodovala a nakonec zvítězil Jané.
U Casuálu pro mě bylo minus zdvojená kolečka (nějak tomu nevěřím na ovladatelnost),menší korba,horší pohodlí miminka ve sportáku,sporták jen v černé+dokup barevných vložek,vyšší cena(zvlášt model 2009 Cas.se zvedl..,Jané zůstává v podstatě stejný..)¨.
Ale zase Casuál je podle mě takovej designovanější :) ,a jednoznačně víc do města..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
27.12.08 16:21

Ahoj, nabizim ke zvazeni jeste X-lander X3. Neni nejlehci, ale je to stabilni ctyrkolka s velkym kosikem, coz neni k zahozeni, kdyz se jede na vylet nebo na nakupy. Korba staci cca do pul roku a jak tu uz nekdo psal, dele v ni Klara stejne nechtela byt. Sportak je pohodlny i pro lezici prcky, libi se mi, ze ma sedaci cast trochu podsazenou proti operadlu, takze sedici prcek „nesjizdi“ a nehrbi se. Prima do terenu i kvuli nafukovacim kolum, na podnozku se da nacvaknout i nahradni kolo, ktere se da koupit zvlast, tajze te venku neprekvapi nehoda. S autosedackou je to perfektni nakupovaci kocar, prave kvuli velkemu kosi, do ktereho primo davam nakup…manipulace je pohodlna, protoze je dobre vyvazeny… Co mu chybi? Mohl by mit hlubsi strisku proti slunicku (ale da se dokoupit nejaka clona), mohl by mit brzdu (jezdim s nim na bruslich a po kopcich) a zezacatku po presedlani na sportak je nezvyk, ze clovek nevidi na dite, protoze rukojet neni prehazovaci. Jinak jsem s nim moooooc spokojena. Nas typ z roku 2007 ma pomerne velke vajicko, takze se nam tam Klara pohodlne vejde i ted v 10 mes. Vim, ze treba MaxiCosi je mensi a kamaradka uz ted musi dat autosedacku.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
27.12.08 16:42

Kdybych kupovala kočárek teď, tak si určitě koupím jen hluboký a pak podle potřeby sporťák nebo golfky. Protože my jsme třeba sporťák nevyužili vůbec. Přešli jsme hned na golfky.
Jinak to vybírání ti nezávidím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.12.08 17:40

Ahoj, já jsem tedy vyzkoušela kočárků víc.

I zmiňovaný Jané slalom, když mi praskla pružina na mém kočárku. Musím říct, že jsem do něj byla totálně zamilovaná ale dost brzy mě to přešlo. Jezdím hodně do terénu a Jané opravdu odpružení nezvládlo. A má malý košík. Takže moc nedoporučuji a i v prodejně, kde jsem se na něj byla koukat, mi prodavačka řekla, že to až takový zázrak není :roll: . No nedala jsem si říct a za měsíc šel z baráku :evil: . Je sice super prostorný, ale to je všechno.

Já také doporučuji x lander x3. Sice ho mám až na sedící mimi, ale na druhé jsem si koupila i korbičku. A nemůžu se dočkat, až s ní vyrazím :wink: . Kočárek je pěkně odpružený, dá se k němu dokoupit spousta doplňků v barvě, má veliký košík a je dobře ovladatelný. Na délku má 88cm a náš prcek se tam skoro v 1,5 roce pěkně vejde.Je pravda, že není nejlehčí, ale on ani ten slalom není jak pírko. .

Výběr kočárku ti nezávidím, já sama jsem u netu strávila spoustu času, ale lepší dojít se podívat přímo do prodejny. Třeba zjistíš, že se ti nakonec líbí něco úplně jiného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.12.08 17:43

tak ja se budu prit, ze 3kolka neni do snehu

S 3kolkou ve vysokem snehu projedete jednym koleckem, jde zaaretovat velice snadno

prvni kocar jsem mela 4kolku s prehazovaci korvou a prehazovala jsem asi 3× a pak uz nikdy. Navic byl tezky a brzy jsme presli na golfky

Jane mam uz 14 mesicu a o golfkach neuvazuji

No a s lema a podobne, projela jsem jak 4kolami tak 3 kolama a nenasla jsem rozdil.

Na brusle je paradni

Ja myslela ze mas v oku tyhle dve trikolky tak jsem ti napsala o nasem

Jinak kdyz jsem mela 4kolku, tak i muj nazor byl stejny jak angua, ted bych nemenila ani zamak

A otacive kolo, nebo kola ocenis kdyz mas 2 dite a potrebujes kocar uridit jednou rukou, ale na to prijdes casem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
27.12.08 18:04

tu nie je co riesit.....JANE SLALOM :! :! :! :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.12.08 18:21

Já mám Peg Perego AT4, projede všechno, velký košík, prostorný pro dítě, polohovací až do lehu, nepíchnutelná pěnová kola, 3 stupně odpružení, sklápěcí stříška proti slunci/větru. Zůstává i na druhé dítě. Jenom se už nevyrábí, ale dá se sehnat na internetu ve výprodejích. Výborný kočár. M.

• Citovat
  • Upravit
8647
27.12.08 18:23

Zadavatelka diskuse se rozhoduje mezi Jané a Casualplay,což je kategorie,kam např. X-lander,at už trojkolka či čtyřkolka, rozhodně nepatří…Pro mě to byl,aspon na prodejně,dost těžkej krám :roll:
Patrona neznám,tak nemůžu hodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.12.08 19:03

Jen bych dodala, ze jsme v prodejne porovnavali Slaloma a Cam cortinu a po slozeni je Slalom mensi. To jen, ze k babickam asi budete jezdit autem :-) A nebo ve vlaku je taky slozeny kocar lepsi, pokud zabere min mista.

Na prvni dite jsem mela Jane Powetrack (predchudce slalomu) a spokojenost velika. U druheho jsem chtela usetrit a koupit Cortinu. Zdala se mi skvela, ale prave rozhodla ta velikost po slozeni a tak jsme poridili Slaloma a opet jsme spokojena.

Lenka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí