Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
já můžu slalom doporučit. porucha žádná, pouze prasklá duše a to může mít každý. Uvolněná brzda, ale to se stává, stačí mít doma příslušné nářadí a dotáhnout.
co se týče poruchovosti, tak bych řekla, že jde spíš o to, kolik kočárků příslušné značky se prodává. Jané prodává dost…
s korbičkou jsme jezdili půl roku, Robik je v prosinci a pak ve sporťáku, minus je malý košík.
jinak mě se moooc líbí trojkolka peg perego, je super a má i velký koš.
dočetla jsem celou diskusi, se Slalomem jsme byli na horách, jela jsem už i ve sněhu a žádný problém, kamarádka byla v alpách, v písku na Krétě a všechno přežil.
patron bych si nekoupila, je strašně veliký a do MHD např. naprosto nevhodný, nemá aretovací kola /některý/ a špatně se ovládá.
X lander se mi celkem líbí krom rukojeti, zdá se mi zbytečně dlouhá, ale má hezký design a kamarádky jsou spokojené i se čtyřkolkou.
S4 se mi líbí, ale nemám zkušenost.
rovnou po korbě bych golfáče nekupovala, většinou mají dvě rukojeti a proto se hůře ovládají, navíc cenově to vyjde nastejno trojkombinace a korba a golfáče.
My máme také Slalom.A budeme ho mít i na další mimi.
Taky jezdíme hodně v terénu v lese,ale i po Praze.
Velmi dobře ovladatelný a lehký.
Problém byl akorát s brzdou,kterou nám v servisu opravili.
A párkrát jsme píchli ![]()
Golfáč jsem nikdy nepotřebovala.
Mohu jen doporučit.
taktéž jsme měli ten problém s brzdou, ale opravili to na počkání, takže super.
Všem díky moc za rady a názory. Zkusím si vámi doporučované kočárky najít a prohlídnout naživo.
Dneska jsme se byli podívat ještě v Baby Parku, kde se mi prozměnu líbil kočárek Mutsy, tak mám ještě zamotanější hlavu. ![]()
Jinak bych se asi přiklonila k tomu Slalomu.
befana píše:
Zadavatelka diskuse se rozhoduje mezi Jané a Casualplay,což je kategorie,kam např. X-lander,at už trojkolka či čtyřkolka, rozhodně nepatří…Pro mě to byl,aspon na prodejně,dost těžkej krám
Patrona neznám,tak nemůžu hodnotit.
A můžu se tě zeptat, s kolika kočárky jsi jezdila??? X lander rozhodně není krám, to by s ním tolik maminek nejezdilo..
A pro zadavatelku diskuse je asi každá rada dobrá, stejně si vybere podle sebe ![]()
Chápu,že s X-landerem jezdí hodně maminek,když je o víc jak třetinu levnější než třeba Casuál. A chápu to a beru jako pádný argument pro výběr kočárku.
Ale že je to těžkej kočár oproti Jané či Cas.,za tím si stojím.
Tak dnes jsem viděla naživo X-lander a musím přiznat, že mě nezaujal…
Bohužel znám většinu kočárů jen podle fotek (byla jsem teď 3 měsíce na rizikáči a byla pořád doma) a až teď se dostanu trochu ven a do obchodů a zjištťuju, že naživo vypadají kočáry poměrně hodně jinak než na fotkách. Viz např. ten Mutsy, podle fotek se mi zdál hrozný s ooobr koly a naživo v pohodě.
No ale mutsy zrovna nepazri k lehkym kocarkum, ma kolem 15 kilo jen sportak, coz je teda uz dost pokud ho mas nekam tahat.
Mne se taky libil, ale v krame jsem ho proste nedokazala ovladat, ano je to o zvyku, ale mne ta zadni naprava nesmakovala.
Mozna ta trikolka je lehci, tu jsem nevidela a ani jich moc nejezdi.
Katko, to máš určitě pravdu. Mutsy je těžší, zkoušela jsem si tu trojkolku a ta měla 13kg, ale ovládala se mi dobře. Mutsy by mělo jednu „drobnou“ výhodu, dá se za slušnou cenu objednat z Německa.
Nicméně u mě pořád vede Slalom, jen mě od něj dnes opět odrazovala kamarádka, že je prý blbý do města, zvlášť při použití na eskalatorech a najíždění na obrubníky ![]()
S escalatory ani obrubniky nemam problem, dokonce na escalatory lezu prednim nezaaretovanym kolem. Jen to musis vyzkouset… a obrubniky…
TAky je to o zvyku, ale vetsinou na obrubnik vylezam jednou rukou a vpohode.
Navic s 1 ditetem to jde obouma rukama.
A nemas nekoho v okoli kdo slaloma a S4 ma? Aby jsi si to odzkousela na vlastni kuzi i s pujcenym ditetem.
Mám kamarádku se Slalomem, jinak jsem v situaci, kdy většina mých kamarádek ještě děti nemá, takže sháním informace kde se dá. A hlavně většina našich známých bydlí ve městě, takže s kočárem jezdí v jiných podmínkách. Nikoho s S4 neznám. Obejdu víc obchodů a budu zkoušet.
Hlavně mám pocit, že všechny zvažované kočárky jsou určitě dobré a moc o tom dumám ![]()
Tak už jsme koupili kočár ![]()
Můj muž už šílel z mé nerozhodnosti
Koupili jsme Mutsy 4 Rider s nafukovacími koly a korbičku se sporťákem v tmavě modré barvě. Kočár se mi moc líbí, dobře se s ním manipuluje a je celkem lehký, podvozek má něco přes 9kg, takže spokojenost.
Slalom jsme nakonec zavrhli, nelíbil se mi materiál potahu a nezadělatelná slída ve stříšce sporťáku.
Každopádně díky všem za názory a rady.
Koukam,ze uz kocarek mas ![]()
Ale bala bych se u toho Mutsy,ze bude hur ovladatelny,jezdi tady s nim zenska a pripada mi,ze se kdyz chce otocit,atd…dost se nadre,musi ho nadzvedavat atd…
ale i tak pokud bych se rozhodovala mezi Casualem a Jane…vzala bych Casual
ale jen u designoveho hlediska,jinak urcite Jane!
Myslim,ze bude kvalitnejsi,ale fakt nevim,v ruce jsem nemela ani jeden…
Potom X.lander…bohuzel musim souhlasit,ze se mi taky nelibi ani jeden model
jsou to opravdu tekze kocarky a me taky nenadchly,ale to je normalni.kazda mame jiny vkus a proto je tolik kocarku na vyber,aby jsme byly spokojene vsechny…
Cam-Cortina
bohuzel ani tu bych si neporidila,netvrdim,ze je spatna,ale jsou vsude a navic se mi nelibi na prvni pohled,libi se mi kocarky typu Casualplay atd…a ne ty s vystrcenymi prednimy kolecky,takze proto ![]()
Nakonec jsme koupily Quinny Buzz 3
jsem z mesta,potrebuji lehky a snadno ovladatelny kocar,do MHD,kdyz na prochazky,tak to taky zvladneme v horsim terenu-odzkouseno-na hory samozdrejmne neni
taky hodne skladny do auta sportaku,trvlala jsem na autosedacce MAxi Cosi-cabrio fix-pasuje na podvozny Quinny,atd…takze jsem spokojena!
Tak at zakladatelka je spokojena a hodne najetych km ![]()
Nikynko, Mutsy má více druhů podvozků. Zkoušela jsem si všechny. Třeba klasický Urban Rider se mi ovládal fakt špatně, vůbec mi to nešlo. 3 rider se mi taky zdál dost neovladatelný, ale 4rider se dá krásně ovládat jen dvěma prsty a dobře se s ním couvá i snadno otočí na místě ![]()