Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lemrucha píše: Více
Píšeš nesmysly.
Od ovulace do ms to netrvá 14 dní (je to udávaná průměrná tabulková délka).
Tzv. Luteální fázi má každá žena jinou.
Záleží na délce cyklu.
Taky mám známou, která dlouho nemohla otěhotnět a pak se zjistilo, že má ovulaci hned po ms (7DC).
Zakladatelko, pokud nevíš, jak fungují tvoje cykly, tak opravdu používejte kondom.
Test udělej, už by měl něco říct.
Pokud bude negativní a ms nepřijde, tak udělej raději ještě jeden o víkendu.
Pokud ms nedostaneš, tak bych počkala ještě příští týden a pak se raději objednala na gynekologii.
Držím palce, aby bylo vše v pořádku ![]()
@Markéta188 děkuji, test jsem chtěla uděkat ráno ale v drogerce ho nemeli.. Tak se poskole stavim do lekarny. Bude to velky rozdil jestli to bude z ranni moci nebo az pozdeji?
@Markéta188 dělala jsem v poledne, nebyla jsem na záchodě ještě od rána, a čistě negativní ![]()
@Anonymní píše: Více
To bude v cajku 🌹
Zkus ještě třeba v neděli z ranní. A kdyby si ms nedostala do příštího týdne, tak si zaběhni na gyndu ![]()
Byla si už někdy na gynekologii?
První návštěva, tzv. registrace, by měla proběhnout se zákonným zástupcem.
Pokud si už na gynekologii byla, tak ji už můžeš navštívit sama.
Můžeš ale natrefit na gynekologii, kde nebude potřeba u první prohlídky zákonný zástupce. Záleží, na koho narazíš.
No..já bych si teda tak jistá nebyla že před MS nejde otěhotnět, já takhle otěhotněla! Cca 5 dní před MS, to jsem ještě i dostala sice o den později jaký šok byl další měsíc když MŠ nedorazila. Za další 8 dní od sexu se test stejně neukáže, spermie se dokáží v těle udržet 5 dní a další 2 dny trvá oplodněni vajíčka. Tudíž by test určitě byl negativní takhle brzo. Má se počkat alespoň 5-7 dní po vynechání MS.
@Anonymní píše: Vícevsak jo, po nechranenym styku jsem si delala test po 15 dnech, ms ted meska uz 12 dnu
Pokud jsi otěhotněla 5 dní do MS, tak jsi doopravdy neměla 5 dní do MS. To není možné. Kdybys neotěhotněla, dostala bys MS později. Fáze mezi ovulací a menstruací je vždy stejná a nikdy se neměnil
To cos dostala byla nejspíš nidace
Ale tak super, že to vyšlo ![]()
@Markéta188 furt nic, už jsem z toho blbá… Zítra si udělam ráno ten test, a pak už nevím.. Zpoždění tak velké jsem snad nikdy neměla. Vůbec to nechápu.
Mám si zajít na krev? jo a hrozně se omlouvám, ze to tady pořád řeším, ale tady krom Tebe to nemám s kým moc řešit.. Tak snad to nevadí
A jaký máš vztah s mámou? Ví, že už vedeš sexuální život?
Je ti 16, tohle už by mohla přijmout.
Nechceš ji poprosit, zda by s tebou na gynekologii šla?
O nechráněném sexu ji nic říkat nemusíš, jen se nechat prohlédnout, že si nedostala ms.
Může to být klidně i nějaká cysta…