Mateřská a výpověď, mám se hlásit na úřad práce?

163
5.12.16 02:45

Prosím radu - mateřská a výpověď

Ahoj,

určitě tady někde v diskuzi bych odpověď našla, ale nemám čas ji hledat, tak prosím o radu. Od června 2016 jsem na mateřské dovolené a dne 30.11.2016 mi skončila pracovní smlouva na dobu určitou. A teď nevím jestli se mám hlásit na ÚP když jsem na mateřské a pak následně na rodičovské a nebo ne. Z práce mi ještě výstupní list a zápočťák nedošel, takže nemám nic v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
286
5.12.16 03:43

Kdyz jsi na materske, tak te na UP ani nezaregistruji… az budes na rodicovske, tak se tam muzes zaregistrovat, ale pak to bude znamenat, ze ti budou hledat praci a ty budes muset chodit na ty schuzky… takze doporucuju se registrovat az ti skonci rodicak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.16 04:30

Ahojky. Ja bych asi udelala to, ze bych si normalne zavolala na urad prace, jake jsou postupy, jsou na to urcite zvykli, a kdyz ne tak na socialni spravu zavolat, oni ti daji info jak se to dela. Urcite nejsi jedina.
Navic smlouva nesmlouva, uz ti skoncila i materska, nebo ne? Ta byva jen pul roku.
Ted uz bys mela mit rodicovskou, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.12.16 06:16

@Niccollett nejsi na rodičovské dovolené. Pečuješ o dítě a pobíráš rodičovský příspěvek. Pokud nehledáš práci, je zbytečné kontaktovat up. Dej tuto změnu na vědomí zdravotní pojišťovně. Mám zkušenost, že to i mailem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.12.16 07:51

Mateřská mi končí teď v prosinci a přecházím na rodičovskou…jinak děkuji za rady, dnes ještě pro jistotu na úp zavolám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
5.12.16 08:12
@Niccollett píše:
Mateřská mi končí teď v prosinci a přecházím na rodičovskou…jinak děkuji za rady, dnes ještě pro jistotu na úp zavolám :palec:

Neprechazis na rodicovskou, protoze nejsi zamestnana. Jen budes pobirat RP. Hlasit nikde nic nemusis, zadat o RP budes uz jako nezamestnana, takze k zadne zmene nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.12.16 10:05

Lepší je nahlásit pak na zdravotní pojišťovně že jsi od toho a toho data na mateřské a pak budeš pobírat rodičovský příspěvek, možná na to budou chtít papír co ti přijde z úp. lepší nahlásit rovnou, než to po dvou letech dohledávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101705
5.12.16 10:24
@mroe píše:
Neprechazis na rodicovskou, protoze nejsi zamestnana. Jen budes pobirat RP. Hlasit nikde nic nemusis, zadat o RP budes uz jako nezamestnana, takze k zadne zmene nedojde.

No, zrovna na ZP by měla, protože UP to tam hlásit nemusí a povětšinou ani nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
6.12.16 09:14
@j.a.n.i1 píše:
No, zrovna na ZP by měla, protože UP to tam hlásit nemusí a povětšinou ani nehlásí.

Tak to nechapu, mela jsem za to, ze statni instituce jsou provazane, ale jak je videt, nefunguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí