Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
určitě tady někde v diskuzi bych odpověď našla, ale nemám čas ji hledat, tak prosím o radu. Od června 2016 jsem na mateřské dovolené a dne 30.11.2016 mi skončila pracovní smlouva na dobu určitou. A teď nevím jestli se mám hlásit na ÚP když jsem na mateřské a pak následně na rodičovské a nebo ne. Z práce mi ještě výstupní list a zápočťák nedošel, takže nemám nic v ruce.
Kdyz jsi na materske, tak te na UP ani nezaregistruji… az budes na rodicovske, tak se tam muzes zaregistrovat, ale pak to bude znamenat, ze ti budou hledat praci a ty budes muset chodit na ty schuzky… takze doporucuju se registrovat az ti skonci rodicak
Ahojky. Ja bych asi udelala to, ze bych si normalne zavolala na urad prace, jake jsou postupy, jsou na to urcite zvykli, a kdyz ne tak na socialni spravu zavolat, oni ti daji info jak se to dela. Urcite nejsi jedina.
Navic smlouva nesmlouva, uz ti skoncila i materska, nebo ne? Ta byva jen pul roku.
Ted uz bys mela mit rodicovskou, nebo se pletu?
@Niccollett nejsi na rodičovské dovolené. Pečuješ o dítě a pobíráš rodičovský příspěvek. Pokud nehledáš práci, je zbytečné kontaktovat up. Dej tuto změnu na vědomí zdravotní pojišťovně. Mám zkušenost, že to i mailem
Mateřská mi končí teď v prosinci a přecházím na rodičovskou…jinak děkuji za rady, dnes ještě pro jistotu na úp zavolám ![]()
@Niccollett píše:
Mateřská mi končí teď v prosinci a přecházím na rodičovskou…jinak děkuji za rady, dnes ještě pro jistotu na úp zavolám
Neprechazis na rodicovskou, protoze nejsi zamestnana. Jen budes pobirat RP. Hlasit nikde nic nemusis, zadat o RP budes uz jako nezamestnana, takze k zadne zmene nedojde.
Lepší je nahlásit pak na zdravotní pojišťovně že jsi od toho a toho data na mateřské a pak budeš pobírat rodičovský příspěvek, možná na to budou chtít papír co ti přijde z úp. lepší nahlásit rovnou, než to po dvou letech dohledávat
@mroe píše:
Neprechazis na rodicovskou, protoze nejsi zamestnana. Jen budes pobirat RP. Hlasit nikde nic nemusis, zadat o RP budes uz jako nezamestnana, takze k zadne zmene nedojde.
No, zrovna na ZP by měla, protože UP to tam hlásit nemusí a povětšinou ani nehlásí.
@j.a.n.i1 píše:
No, zrovna na ZP by měla, protože UP to tam hlásit nemusí a povětšinou ani nehlásí.
Tak to nechapu, mela jsem za to, ze statni instituce jsou provazane, ale jak je videt, nefunguje to.