Nechceme druhé dítě a okolí nás odsuzuje

Anonymní
30.11.16 23:55

Nechceme druhe dite a okoli nas odsuzuje.

Ahojky holky, nechci druhé dítě a můj partner taky ne, ale okolí jako kdyby naše rozhodnutí nechápalo a pořád se nás ptají kdy bude mít naše dcera sourozence. Už mě unavuje jim vysvětlovat proč druhé dítě nechceme. To je to tak divné, že jsme se rozhodli takhle? Dceři je 26 měsíců a já už se těším do práce :) Má to někdo taky z vás tak nebo jsem divná?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
1.12.16 00:01

Neřeš okolí, je to vaše věc, hlavně že se shodnete s partnerem. já to tak nemám, ale divná mi nepřijdeš, každej jsme jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
1.12.16 00:02

Ne, nemám to tak - mně je názor okolí úplně fuk. Když tě unavuje vysvětlování, tak nevysvětluj. Prostě řekni: druhé nechceme, protože jsme se tak rozhodli. Tečka.
My máme děti dvě a uvažujeme o třetím. Taky nikomu nehodlám vysvětlovat, proč nám nestačí dvě prostě je to naše věc, naše rozhodnutí, náš život. Ostatní se můžou stavět třeba na uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
1.12.16 00:57

Mam doma dvoumesicni holcicku a nebyl ji skoro ani tyden a uz zacaly otazky, kdy poridime bratricka.
Musis okoli nevnimat, nauc se nejakou frazi, kterou vzdycky nejak neprijemne proneses a treba je to prestane bavit. A kdyz to reknes nejak smutne, vazneji nebo nekdy u toho vybuchnes, treba pochopi, ze Ti ty otazky jsou neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
1.12.16 03:56

Ja teda mam dve deti, ale prijde mi fer, ze jste se rozhodli podle toho, jak se citite. Manzel se totiz narodil jako druhe, ne uplne planovane dite, a cely zivot mu to davali rodice sezrat. To mi pak prijde lepsi mit jedno dite a byt spokojeny, nez to nejak hrotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
1.12.16 05:21

Neres okolí většinou se ptají jen ze slušnosti a je jim to u zadele. Neznám nikoho kdo by byl odsouzen, protože chce jen jedno dite, třeba je to jen tvůj pocit. Pokud nechceš vysvětlovat tak řekni že to nejde a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.12.16 06:07

Známá tohle vyřešila tak, že všude říká, že další mít nemůže. Má klid a ještě ji litují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.12.16 06:41
@terien píše:
Známá tohle vyřešila tak, že všude říká, že další mít nemůže. Má klid a ještě ji litují :lol:

Tohle řešení mě taky napadlo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
1.12.16 07:06

Naše malá má za týden dva měsíce a už od začátku,,a kdy bude bratříček"?.. nebude, možná za 3-5let, okolí je do toho houby. Neres okolí, je to vaše věc..

• Citovat
  • Upravit
6177
1.12.16 07:13

A já když otěhotněla potřetí tak ve vesnici se hrozné řešilo, jak zvladnu 3 male děti a ženy nam dvě stačily a nevim co ještě. Nakonec jsou z třetího ditka dvojcatka a tajili jsme je do porodu at jim spadne čelist. Musíš se nad řeči povznést. Já už to taky neresim. A třeba zrovna včera sousedka nasadila litostivy obličej a ptala se jak to zvladam ( 3.5 roku, 2 roky a holky 2 mesice). Usmala jsem se a řekla, ze v pohodě, ze i úklid a vaření zvladam :-D ona totiž s práci na 5 hodin denně nezvládá. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.12.16 07:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
1.12.16 07:30

Úplně vím jak se cítíš. My budeme mít taky jedno dítě. Manžel nechce o druhém ani slyšet a já už jsem se s tím smířila, nastoupila do práce a je nám dobře. Ale neustálé se vyptávání „a co druhé???“ mi už taky leze krkem… Nedá se nic dělat, lidi jsou zvědaví a ptát se budou furt. Já jim tvrdím, že to necháváme na přírodě. To že beru antiko už nikomu samozřejmě nevykládám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
1.12.16 07:35

Tohle fakt nechapu.Taky budu mit jen jedno a reknu to tak ze uz kazdy da pokoj. Nikomu do zoho nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
1.12.16 08:01

@Betynka87 Klobouk dolu, jsi fakt dobra. A to s tajenim dvojcatek do porodu me pobavilo, chtela bych videt, jak se okoli tvarilo :mrgreen: :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.12.16 08:05

@Kattynka000 A já myslel, ze toužíte po velké rodině s minimálně tremi prcky. Ze by člověk mini, dítě mení? :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí