Pocit z mateřského centra

Anonymní
25.11.16 13:09

Pocit z mateřského centra

Včera sem byla po prvé se svou 20 měsíční dcerou v herně. Kde se na dopoledne sejdou maminky je nj´´ějaky program jako zpívání a cvičení s dětmi. Dcera nechtela sedet se mnou v kolečku a odbíhala. Lákali ji jine hracky. statni maminy se tak koukaly tak sme kroužek opustili aby mse je nerusili a mala si hrala s hrackami okolo. Skoda ze ji to nebavi.
Nektere dite kdyz strejchlo do druheho, tak maminka hned nabehla a sprdla cizi dite ze nemuze narazet do toho jejich. Pak mala jedne hrabla do nehlídanych otevřenych sušenek a detskym stolecku a malem je vysypala, no to uz taky divne koukali.
Asi se tam s tim tak nejak počítá a já sem jen citlivější na blbé pohledy jiných.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27665
25.11.16 13:16

Nějak nechápu, když se ti tam nelíbí a máš z toho divný pocit tak tam nechod vždyt to není povinné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.11.16 13:16

Asi blby centrum, u nas si kazdy usmernuje svoje dite a susenky na stole jsou pro vsechny. Do takoveho co popisujes bych nechodila.

Na druhou stranu az se s ostatnima vic seznamis tak to bude treba lepsi. Pokud teda o to mas zajem:)

Pisnicky v krouzku u nas nezajimaji skoro zadne dite;) (Deti 1-3 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
25.11.16 13:17

Jeto normální, chodíme na cvičení pro děti od 1-2 let a skoro žádné dítě celou dobu nevydrží dělat to co něm cvičitelka chce. nikomu to nevadí, že děti nevydrží, je to normální. ty sušenky by mi asi taky vadily, ale já třeba nenechávám nic kromě pití takhle volně položené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24163
25.11.16 13:18

Přiznám se, že do herny jsem takto moc nechodila, ale chodila jsem do jednoho sportovního centra na cvičení dětí s rodiči a toto jsem nezažila. Jako aby když dítko omylem šťouchlo do druhého, nebo v rámci běhání se srazilo a jeho mamka začala mému dítku nadávat, to opravdu ne. Co se týče „práce“ v kruhu, tak se tam vždy našlo jedno dítko, které odmítlo spolupracovat. Nic se nedělo, jelo se dál, ostatní dělali to co lektorka.
Jinak po cvičení tam také všechny maminy vytáhly sušenky, křupky apod. Nebo tam měli postavené lahvičky s pitím pro děti. Stalo se několikrát, že ke mě přiběhlo cizí dítě, že chce křupku/sušenku. Dala jsem mu, nebo jsem se zeptala jeho mamky, zda mu můžu dát. Pití teda ne, to jsem hlídala, vzala mu a vysvětlila, že to je mých dětí, že on má svoje. Stejné věci dělala moje dcerka a vždy se jí dostalo stejné odpovědi, jako jsem já dávala ostatním dětem.

Já bych tam se svou povahou už po druhé nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 13:22

Mě se tam právě taky vubec nechce chodit, ale když uz neni leto a venku si tolik malá neužije. Nutím se tam jen kvuli ní. Je ráda mezi detma.

• Citovat
  • Upravit
37131
25.11.16 13:23

Malýmu je taky 20 měsíců a stejně jako vaše by nevydržel dělat co se po něm chce. Na žádný skupinový cvičení tudíž nechodíme, ale čas od času zajdem do herny, kde se děti prostě vypustí na prolejzačky a rodiče si sednou ke stolu, daj si kafe a dohlíží z dálky, to malýho baví mnohem víc aspon si může dělat co zrovna chce, vyblbne se a je v kontaktu s dětma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.11.16 13:28

Já si myslím, že ty maminky jsou tam sehrané v tom cvičení, těžko tam vpadneš do kolektivu- ženského :mrgreen:
Já bych to ještě zkusila a chodila bych jenom jakoby do herny.. Myslím, že je to na stjené urovní jako hřiště. Prostě každá máma je jiné, některá je spalchovací, některá vše vyhrotí.. Dítě bych si hlídala, aby nikde nikomu ni ničeho nebrabalo a třeba bych sis ní sedla a hrála bych si..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.11.16 13:36

Nejakej program pro deti v herne plne hracek je k nicemu. Bud jsme chodili na cviceni nebo do herny, oboji dohromady by u nas taky neproslo. Malokterymu diteti by se chtelo cvicit, kdyz vidi hracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
25.11.16 13:46

Šla jsem jednou, když měl syn taky cca rok a půl, a nevydržel poslouchat říkanky ani minutu. Chtěl si hrát se všema těma auťákama, co byly okolo. Bohužel byl takový neposeda jediný, ostatní, hlavně hočičky, bedlivě poslouchaly a dělaly opičky, co po nich učitelka chtěla.

Naštěstí to byla jen ukázková hodina, tak jsme tam už nikdy víc nešli. Syn je sportovně založený, miluje pohyb, sokol..
Na říkanky není dodnes, nesnáší básničky, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
25.11.16 14:02

@fotze
souhlasím s tímto komentářem-já s malým buď chodím do herny, kde si blbne dle svého, nebo na cvičení pro mrňata, kde je taky herna, ale vedle, takže nejdřív jdeme cvičit, kde nejsou hračky, děti nejí, max. mají pití, a pak za odměnu do herny. Nějak ve 20. měsících pochopil, že maminka si nejdřív musí zacvičit:) :mrgreen: a pak bude zábava v herně, takže vcelku při cvičení kooperuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
25.11.16 14:46

Malá, když byla poprvé v obdobném centru taky cvičit nechtěla, až asi na 3. pokus se trochu zadařilo. Je to naprosto normální. Akorát u nás to funguje tak, že jsou 2 místnosti, jedna vyloženě hrací a druhá na cvičení, pohádky - program. Pokud dítě nechce cvičit, je nepsaným pravidlem, že ho matka sebere a odchází do „hrací“ místnosti, aby dítě nerušilo ostatní děti. Je pravda, že pokud jedno dítě cvičit nechce a hraje si, ostatní najednou také nechtějí spolupracovat…takže mně osobně se tento systém velice líbí. Jak říkám, nedělej si z toho hlavu, zkusila bych příště znovu a uvidíš, malá potřebuje čas na to, zvyknout si na novou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
25.11.16 15:07
@Anonymní píše:
Včera sem byla po prvé se svou 20 měsíční dcerou v herně. Kde se na dopoledne sejdou maminky je nj´´ějaky program jako zpívání a cvičení s dětmi. Dcera nechtela sedet se mnou v kolečku a odbíhala. Lákali ji jine hracky. statni maminy se tak koukaly tak sme kroužek opustili aby mse je nerusili a mala si hrala s hrackami okolo. Skoda ze ji to nebavi.
Nektere dite kdyz strejchlo do druheho, tak maminka hned nabehla a sprdla cizi dite ze nemuze narazet do toho jejich. Pak mala jedne hrabla do nehlídanych otevřenych sušenek a detskym stolecku a malem je vysypala, no to uz taky divne koukali.
Asi se tam s tim tak nejak počítá ajá sem jen citlivější na blbé pohledy jiných.

tady je asi zakopan pes. mozna se tam ani nic nestalo a nikdo blbe nekoukal.

ve 20m snad zadne dite nevydrzi cvicit, kdyz jsou okolo hracky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
25.11.16 15:29

@Pudloslava taky mě hned napadlo že je to jen její pocit ze blbě koukaj :) já s klukama do center nechodím. Babička si bere staršího na cvičení a ani v 5 nedělá co po něm chtěji. Některé děti na to nejsou a nebo potřebují víc času na aklimatizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.11.16 15:35
@Pudloslava píše:
tady je asi zakopan pes. mozna se tam ani nic nestalo a nikdo blbe nekoukal.ve 20m snad zadne dite nevydrzi cvicit, kdyz jsou okolo hracky

Mám takovou kamarádku s telepatickými schopnostmi. Někam jdeme a ona mi pak říká: vidělas, jak všichni koukali, jak jsem tlustá/že jsem na na růžovou už moc stará/že jsem měla dítě moc pozdě/že moje dítě není tak šikovné jako to jejich (a to je určitě tím, že jsem stará matka)…

A její specialitka: když jim něco vadí, proč mi to neřeknou, proč prostě tak koukají, abych se cítila blbě?

Tak jí furt vysvětluju, že je to v její hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí