Prosím Váš názor na chování dítěte

2021
9.12.13 19:59

prosím vás názor na chování dítěte

Maminky, malému je rok a půl. Je šikovnej, rozumí mi hodně věcí, zná už spoustu věcí na obrázcích. ale když jsme v kroužku a vezme si do rukou nějaký předmět - tyčky na tukání nebo chřastítka, tak s tím za pár sekund hodí do vzduchu, nevím, jak mu mám vysvětlit nebo ho to odnaučit, protože je mi to blbý vůči ostatním, žádné jiné dítě to nedělá a já se bojím aby někoho nezranil. je to divoch:) je veselej a v kroužku si to užívá, ostatní děti jsou spíše klidné a u maminek. takže jsem ráda, že není puťka a nesedí na prdílce ale že se dokáže bavit a nestydí se, ale toto bych byla ráda, kdyby šlo nějak změnit. chápu že je to těžké, je malý s balonky se hází tak to dělá, ale je jedinej, tak proto to řeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1105
9.12.13 20:03

Tak mu třeba ty předměty vadí, ted myslím chrastítka a tyčky na tukání, tak mu to nedávat,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
9.12.13 20:04

Neřeš to, je to malej kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.12.13 20:06

@Janeynka najít mu lepší zábavu - asi ho to nebaví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
9.12.13 20:07

Tak to si počkám na odpovědi. Našemu je 14 měsíců a se spoustou věcí taky hází, takže věčně opravuju nějaký hračky. Taky je to pěkný šídlo a komediant, třeba zrovna dneska bavil celou čekárnu u dr. a to je marod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
9.12.13 20:10

Taky bych řekla že ho to nebavi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.12.13 20:11

Můj názor je, že je to prakticky ještě mimino. Takže buď ho to už nebaví, nebo se mu líbí, jak to letí :lol: Odnaučí se to tak, že poporoste a buď ho to začne nebo naopak přestane bavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
9.12.13 20:19

Pokud hází, hledá „něco“ na házení…nechce hrát na nástroj…chce házet…pokud v herně nejsou měkké míčky nebo tak něco, vem příště s sebou…nebo zmuchlej papír do koule…a jděte trochu stranou, ať neruší ty co třeba hrají na tyčky…a někde dál ať si hází…nikomu neublíží papírovou koulí… Často se stává, že si mamky moooc porovnávají děti…všichni prcci hrají na hudební nástroje, můj jimi hází…proč??? Proč nezapadá do škatulky? proč vyčnívá z davu? Protože to zrovna nechce dělat…není jeho čas…není ve věku, kdy ti bude fungovat na povel, když ho zaujme házení, chce ho vyzkoušet…objevuje, zkoumá…co se stane, když to vyhodím??? Tak ho nech objevovat…po chvíli zkus opět nástroje/hračky/pomůcky…pokud s nimi bude i po upozornění dělat jiné věci, zkus vymyslet co by mohl dělat?
(staví si hrad z pomůcek, které k tomu nejsou určené??? Nehubuj ho, dej mu kostky, z kterých může stavět hrad…protože on právě chce stavět hrad…)
Teď nemluvím o věcech, kdy dítě MUSÍ poslechnout (silnice, večerní spánek, mytí rukou…)ale o hře…dítě si určuje hru… ;)

• Citovat
  • Upravit
50725
9.12.13 20:27

Jo, to je fakt. Můj starší házel dva roky. Kdekoli byly kamínky a nejlépe nějaká třeba mez, tak si stoupnul a třeba půl hodiny v kuse házel :nevim: :lol:

On je vůbec samorost v tolika věcech, že to už dávno neřeším, naopak se to snažím brát tak, že vyniká v jiných věcech. Postupně dotahuje i v tom, co ho dřív nebavilo. Třeba začal teď na podzim kreslit (i když postavy kreslit nechce, jen věci a zvířata, takže se stejně vymyká příručce :lol: ) a před 2 týdny dokonce i hrát pexeso a skládat puzzle.

Dneska mi říkal, že se mu nelíbí ty blikající světýlka - vánoční výzdoba - protože jemu se líbí jenom auta, vlaky, pejsci a kouř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.12.13 20:44

Taky bych rekla, ze je to jeste maly batole a proste to k tomuto veku patri. Mam 14,5 mesicni dceru a ta na cviceni proste beha, kam chce, leze, kam ji to jde a ze vseho ma legraci. Kdybych ji pujcila tycku, tak ji za A okouse nebo za B majzne jine batole po hlave :lol:
Neboj, ono se to vekem podda, starsi zacala spolupracovat zhruba po 2 letech ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.12.13 21:09

18 měsíční dítě bych nenutila spolupracovat řízeně v kroužku 8o Prostě ho to nebaví..
Taky je možnost se v herně neúčastnit společného programu a nechat si dítě hrát, jak chce ono..Tak jsem to dělala s nejstarším, kolem toho roku a půl jsme občas zašli do MC, společný program ho nebavil, tak jsem ho nenutila, prostě jsme dělali to, co ho právě baví, tak, aby ale nenarušoval ten společný program.

Už jsem z toho „vyrostla“ a s prostřední jsem chodila mnohem později, s nemladší(rok a půl), nikam nechodím a ani neplánuju. Zjistila jsem, že takové herny mají přínos až po 2. roce, spíš až tak ve 2,5 letech nejdřív. Dřív dítě neumí spolupracovat a řízeně se zapojit, nevydrží u ničeho ani tu chvilku.
Je to spíš o nervy uhlídat, aby jedno batole neublížilo druhému. A pokud si hrají, tak samy, vedle sebe, ne spolu..Hrát si může i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.12.13 21:11

Já myslím, že je prostě na nějaký kroužek, kde všichni musí dělat věci stejně, malý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
9.12.13 21:12

Mému synovi jsou dva a chová se jak likvidační četa, někdo to tak prostě má, v klidu, ono je to přejde, jsou to ještě malé piva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
9.12.13 21:17

Třeba s emu to nelibi mala ma ted hazeci obdobi i leho to jen lítá líbí s eji to jak tim hází. je takový divočejší a nikdy neděla to co po ni chci. klidná určitě neni ikdyž ostatni děti hezky vzorně sedi a poslouchaji ona je pořád v pohybu. proto do žadneho kroužku nechodíme nema to cenu starší ta začala take až ve školce nebo na hřišti s dětmi aby byla v kolektivu myslim že ma na to zatim času dost na nějake to poslouchání-
milije míče i nafukovaci mormalni tak si prostě hází a myslim že by se v nějakem kroužku nudila a určitě by danou činost nědělala je ji 19 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
9.12.13 21:17

Oprava lego
lego u nás lítá deně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...