Prosím, jak je placené OČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
celebrita
1.3.10 19:37

No jenže já jí měla s sebou :-? právě, nemocnou dcerku, abych nemusela být doma zadarmo. Hlídání nemám, takže nebuď tak ošklivá.Jsou ženy, které opravdu toho nezneužívají, víš?

Jinak už to vííím :dance: Je to tak, první tři dny opravdu můžet pracovat a hlídat vám může někdo(v mém případě jít s dceroudo práce)ale pozor, zaměstnavatel musí napsat, že jste neodpracovala celý první den, jinak se to posouvá!!! Jsem dobrá, zjištěno u zdroje nejvyššího ČSSZ :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
15326
1.3.10 19:39

celebrito, promin, já na to zapomněla :oops: :oops: . Doma bojujeme s neštovkami.

Les to tak nemyslela. Mluví výrazy našich politiků. :lol:

A co když teda chci pracovat celé ty tři dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
celebrita
1.3.10 19:59
makina píše:
celebrito, promin, já na to zapomněla :oops: :oops: . Doma bojujeme s neštovkami.

Dobře, tak to jo. Neštovice? To si jako samoživitelka neumím představit ani, bych nic nebrala :-? :-?

Ano celé tři dny můžeš pracovat, ale ten první den co nastoupíš, nesmíš mít odpracovaný celý :palec: rozumíme si? :wink:

• Citovat
  • Upravit
15326
1.3.10 20:20
celebrita píše:
makina píše:

Dobře, tak to jo. Neštovice? To si jako samoživitelka neumím představit ani, bych nic nebrala :-? :-?

Starat se o osypaného chlapa, jedno dítě na ústupu a druhé dítě akutní jsem si nedokázala představit ani jako nesamoživitelka, v období před daněmi a výplatami je to skvěle načasované a jako perličku na závěr: jako osvč nemám nárok na ošetřovné 8-)

No ten paragraf chápu, ale nějak si to neumím nasadit na příslušný zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
2.3.10 22:47
makina píše:

Ano, já jen žertovala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
celebrita
3.3.10 07:36

Tak to jo :kytka: nejhorší je, že se toho vážně chytnout mohou :-? :poblion:

• Citovat
  • Upravit
JaSe
4.3.10 10:37

Ahoj,
Les, jsem ráda, že jsi vysvělila svůj smysl pro humor, protože já jsem doma s dětma už 5 týdnů a budu ještě jeden (jedna ošetřovačka za druhou) a docela dost se mě dotklo to, co jsi napsala. ALe vysvětlení beru, takže dobrý.
Od 27.1. do 4.2. byl doma kluk s nachlazením. Byla jsem 3 dny v práci a od 10.2. jsem byla doma holka s neštovicemi (děti jsou dvojčata, takže jsou doma oba, i když nemocný je jen jeden z nich). 19.2. jsem ukončila ošetřování na neštovice a doktorka mi řekla, že kluk má začínající zápal plic. Děti jely na 4 dny k tátovi (jsem rozvedená samoživitelka) a od 24.2. jsem doma na třetím ošetřování. Kluk je po zápalu plic a toho 24.2. přijel od táty s neštovicemi :potlesk: . Čekala jsem je dřív, ale jak se stalo, tak se stalo. Dneska mě dr. potěšila, že je potřeba, aby kluk byl doma ještě týden, můžeme chodit ven, ale nesmí do školky mezi děti. Mám práci, kterou za mě nikdo neudělá, takže to pytlíkuju, jak se dá.
Jinak jsem se dozvěděla v práci, ale nemám to ještě potvrzené, že když si zajistím hlídání, tak můžu jít oficiálně do práce (třeba na den), ten den dostanu zaplacenou práci a samozřejmě nedostanu zaplacenou ošetřovačku za ten den, protože se to píše někam na ten formulář. Tak doufám, že je to pravda.
Zkusím zavolat na socku, snad mi to tam potvrdí.
Celebrito, jako samoživitelka můžeš být doma 16 dnů (z toho neplatí první tři dny).

• Citovat
  • Upravit
JaSe
4.3.10 10:51

Ahoj,
tak si odpovím sama na svůj poslední dotaz. Můžu i v průběhu ošetřování jít na pár dnů do práce, zaměstnavatel napíše do formuláře, kdy jsem byla v práci a za tu dobu mi samořejmě nenáleží ošetřování, ale mzda.
Je škoda, že jsem o tom nevěděla, protože by mi to leccos vyřešilo a nemusela jsem přijít o tolik peněz.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
celebrita
4.3.10 11:21

Ono o co se nestaráš to dneska nemáš. Já už vím, že první tři dny mohu do práce, ale ten první(logicky) nemohu mít napsaný jako odpracovaný celý..zase jsme chytřejší. Přeji at ty děti už jsou zdrav0! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
JaSe
4.3.10 17:58

Já jsem si zavolala na jejich infolinku, která je zřízená kvůli dotazům na nemocenskou a ošetřovačku.
Jinak s tím ošetřování to prý bylo vždycky takto, ale já jsem se s tím ve své praxi nesetkala (dělala jsem i mzdy, ale byli jsme tehdy malá organizace a neschopenky jsem posílala rovnou sociálce). Na ošetřovačce tenkrát nikdo nebyl.

• Citovat
  • Upravit
celebrita
4.3.10 18:09

Přesně, taky jsem si tam zavolal, človk se má pídit, jinak nic nemá :lol:
Teď jsem si vypídila, například, že mohu dostat přeplatek na daních a není to málo :dance:

• Citovat
  • Upravit
JaSe
4.3.10 18:21

Celebrito,
pokud jsi měla příjmy, tak si uděláš roční zúčtování, jako samoživitelka si uplatníš i slevu na dítě. Já jsem to tak měla za rok 2008, kdy jsem dostala výpověď v práci a odstupné - nejen, že se mi vrátila celá daň, ještě jsem dostala bonus na děti (od srpna do prosince).

• Citovat
  • Upravit
celebrita
4.3.10 18:27

já řešila konkrétní problém, účetní přišel s tím, že když jsem po RD nastoupila v zíří 2009, tak mám nárok na bonus jen ty 4 měsíce a zpět nedostanu nic, ale ono to tak není, mohu si uplatnit na obě děti za celýrok a na celém netu to nikdo nevděl, tak jsem zvedla telefon a ejhle..už to vím :dance:

• Citovat
  • Upravit
15326
4.3.10 21:25
celebrita píše:
já řešila konkrétní problém, účetní přišel s tím, že když jsem po RD nastoupila v zíří 2009, tak mám nárok na bonus jen ty 4 měsíce a zpět nedostanu nic, ale ono to tak není, mohu si uplatnit na obě děti za celýrok a na celém netu to nikdo nevděl, tak jsem zvedla telefon a ejhle..už to vím :dance:

Ano, pokud sis vydělala více než 48 000 HM za rok, tak máš nárok na celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.3.10 21:29

Jinak, to OČR mi stále vrtalo hlavou, tak jsem zaměstnala paní u nás na správě dotazem, byla moc hodná a ochotná, pozjištovala, poradila se a pak mi volala zpátky, vysvětlila mi to na následujících příkladech:

od PO, v PO odpracovaná celá směna, placené OCR od pátku

od PO, v PO odpracovaná část směny, placené OCR od ČT

od PO, PO až ST dovolená, placené OČR od čtvrtka

od ST do NE, SO NE nepracuje - žádné OČR

Či-li je důležité, aby v prvních třech dnech nebyla odpracovaná celá směna, část směny a dovolená se za odpracovanou nepovažují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat