Prosím, jak je placené OČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8647
27.4.12 09:51

Chtěla bych se zkušených zeptat. Mám ode dneška do pondělí 30.4. napsanou OČR. V úterý si nechám zaplatit státní svátek. A ted řeším,jestli si od středy mohu napsat novou OČR,jestli se ten svátek bere za den přerušení,nebo ne.Nechci přijít o proplacení toho svátku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.12 10:15

jestli můžu trošku se vnutím, sice jsem obnovovala diskuzi, ale zatím nikdo nenapsal..chtěla jsem se zeptat jak to je, když bych po porodu chtěla, aby si manžel vzal OČR, máme doma dítě 2,5roku a já budu zřejmě po císaři, vypisuje to můj gyndař nebo praktická..nebo si to vyřizuje manžel??Díky předem za odpověď

• Citovat
  • Upravit
101654
27.4.12 10:22

Správně by to měl vypsat tvůj gyndař, že ty nejsi schopna se o dítko postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.4.12 10:31

Ahoj, já když měla OČR, tak jsem si na svátek sehnala hlídání, normálně jsem šla do práce, a soc mi pak ten jeden den odečetla a zaměstnavatel proplatil svátek, protože jsem byla v práci. Jinak ale nevím, jestli Ti pak znovu OČR napíšou, co tak vím, tak pokud byť na jeden den přerušíš, tak to nelze znovu napsat pro ten samý důvod. Aspoň mě to takhle dr říkala, že buď mam dělat v kuse, pokud seženu hlídání, tak jít do práce a v papírech pro soc to vypsat, nebo prostě mít OČR nepřerušené a vybodnout se na proplacení svátku. Protože nemůže napsat nové ošetřování pro ten samý důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.4.12 10:46

děkuju moc Jani, jen tedy jestli tomu dobře rozumím, tak prostě musím po porodu hned zajed na gyndu,aby mi ten papír pro manžela vypsal?Gyndaře mám trošku z ruky, praktickou 10 minut autem, proto jsem se ptala,to se nedá nic dělat, moc děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
27.4.12 11:22

@maya35 Tak ono by to šlo i od praktického, zkus mu zavolat a zeptat se ho, je to hlavně na něm, zda to bude ochoten napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 16:55

Ahoj - ať hledám, jak hledám, nedaří se, tak se ptám tu- jak je aktuálně placeno očr? procenta z platu, případně víkend? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
22.2.17 16:59

@martina.se Stejně jako neschopenka od 15. dne :-) tedy cca 54% z hrubého platu (u platů do cca 25 tis., u vyšších to vychází na méně) a platí se za kalendářní dny, tedy i víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 17:00

@j.a.n.i1 a je to hned od prvního dne, nebo po 3 dnech? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
22.2.17 17:01

@martina.se Hned od prvního dne, ale myslím, že první den pro tebe musí být pracovní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3783
22.2.17 17:03

Placené je to hned od prvního dne nástupu OČR (tedy rozdíl oproti neschopence - tam jsou první 3 dny úplně zadarmo) a pokud seš vdaná, tak max. prvních 9 kalendářních dnů (tzn. i sobota a neděle).

Můžeš taky jednu ošetřovačku po max.9 dnech skončit, jít na 1 pracovní den do práce a od dalšího pracovního dne jít na další - mívala jsem to někdy taky tak, protože mladší syn byl katastrofa na nemoci…nedalo se nic dělat..

jinak jsem se to snažila splácnout jednou ošetřovačkou i za cenu toho, že když to např. vycházelo na rovných 14 dnů doma, tak jsem měla prvních 9 dnů placenou ošetřovačku a pak jsem byla pár dnů doma bez platu zadarmo - hlavně že mi to tolerantní zaměstnavatel omluvil v práci, že jsem na OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 17:03

@j.a.n.i1 fajně - malý padnul ve středu, já měla jít na noční :think: právě váhám, kdy to ukončit, zítra už jdu do práce, mrně přebere chlap - má dovku.. a ukončit dnes, zítra jít, nebo ukončit zítra a jít do práce? nebo je to fuk :mrgreen: se ptám jak talpa, ale jsou to roky, kdy jsem měla očr a chlap to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 17:05

@Gerberka jasné.. vdaná nejsem, ale s chlapem žijem. Tak tam je to asi těch 9 dní. Do práce chci co nejdřív - je to napytel být doma - finančně.. ale super, díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 17:10

@j.a.n.i1 děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
22.2.17 17:15

@martina.se To je asi fuk, kdy to ukončíš, max tam vyznačíš, že už si zítra pracovala a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat