Prošly bujon/masox

Anonymní
2.1.23 12:50

Prosly bujon/masox

Dobry den, muze se neco stat s proslym bujonem, pouzivam ho tak petkrat do roka a stane se, ze ho mam doma i rok… samozrejme je to mala polozka, kupuju novy hned, jak si vzpomenu. Ale zrovna se mi stalo, ze jsem zapomnela a mam v lednici rok prosly. Tak me zajima, zda se s tim neco muze stat? Prosim, jen opravdu normalni odpovedi, ne typu: kup novy a mas klid :D. Me proste zajima, co z potravin musim opravdu vyhazovat a co je naopak skoda

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
2.1.23 12:57

Vyhodit a uz nekupovat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
2.1.23 12:58
@Anonymní píše:
Dobry den, muze se neco stat s proslym bujonem, pouzivam ho tak petkrat do roka a stane se, ze ho mam doma i rok… samozrejme je to mala polozka, kupuju novy hned, jak si vzpomenu. Ale zrovna se mi stalo, ze jsem zapomnela a mam v lednici rok prosly. Tak me zajima, zda se s tim neco muze stat? Prosim, jen opravdu normalni odpovedi, ne typu: kup novy a mas klid :D. Me proste zajima, co z potravin musim opravdu vyhazovat a co je naopak skoda

Tak ho ochutnej :nevim: podle mě, je v tom tolik chemie, že tomu nic nebude ani za 5 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.1.23 12:59

Bujonu určitě nic není, ani když je rok prošlý - klidně to použij

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
2.1.23 13:02

Ona je to samá sůl, nějaký tuk, trocha bylinek, pokud to žlukle nesmrdí, tak tomu nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
2.1.23 13:18

Pokud to vypadá a voní normálně, bude to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
2.1.23 13:20

Tam je tolik soli, že tomu nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.1.23 13:22
@Anonymní píše:
Dobry den, muze se neco stat s proslym bujonem, pouzivam ho tak petkrat do roka a stane se, ze ho mam doma i rok… samozrejme je to mala polozka, kupuju novy hned, jak si vzpomenu. Ale zrovna se mi stalo, ze jsem zapomnela a mam v lednici rok prosly. Tak me zajima, zda se s tim neco muze stat? Prosim, jen opravdu normalni odpovedi, ne typu: kup novy a mas klid :D. Me proste zajima, co z potravin musim opravdu vyhazovat a co je naopak skoda

Pokud je tam spotřebovat do, vyhodit a nejíst. Pokud tam je minimální trvanlivost, může se jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
2.1.23 13:48

Je tam tolik chemie, že i když je prošlej rok nic mu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
2.1.23 13:49

Nic mu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.1.23 14:44

Umi to zluknout, pak uz nebude dobry. ale ne skodlivy. Delaji se i. minibaleni po dvou kostkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
2.1.23 15:09

On je velký rozdíl minimální trvanlivost a datum spotřeby.

Minimální trvanlivost, tak není potřeba po „vypršení“ ihned vyhazovat, ale provézt kontrolu a pokud se potravina zdá být ok, tak se klidně může použít.

Datum spotřeby (potraviny podléhající rychlé zkáze), zde už by měl člověk více řešit, jestli potravinu sní, už by z toho mohl být zdravotní problém.

Ale celý život to řeším tak, že pokud mně něco chutná, tak je to ok.

• Citovat
  • Upravit
1389
2.1.23 15:15

V obchode maji bujon normalne v regale, Ty ho mas v lednici. Nic tomu nejspis nebude, ocichej, jestli nesmrdi zlukle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
6.1.23 05:42

Ochutnej a uvidíš, ale myslím, že mu nic není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí