Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Dobry den, muze se neco stat s proslym bujonem, pouzivam ho tak petkrat do roka a stane se, ze ho mam doma i rok… samozrejme je to mala polozka, kupuju novy hned, jak si vzpomenu. Ale zrovna se mi stalo, ze jsem zapomnela a mam v lednici rok prosly. Tak me zajima, zda se s tim neco muze stat? Prosim, jen opravdu normalni odpovedi, ne typu: kup novy a mas klid. Me proste zajima, co z potravin musim opravdu vyhazovat a co je naopak skoda
Tak ho ochutnej
podle mě, je v tom tolik chemie, že tomu nic nebude ani za 5 let ![]()
Bujonu určitě nic není, ani když je rok prošlý - klidně to použij
Ona je to samá sůl, nějaký tuk, trocha bylinek, pokud to žlukle nesmrdí, tak tomu nic není
@Anonymní píše:
Dobry den, muze se neco stat s proslym bujonem, pouzivam ho tak petkrat do roka a stane se, ze ho mam doma i rok… samozrejme je to mala polozka, kupuju novy hned, jak si vzpomenu. Ale zrovna se mi stalo, ze jsem zapomnela a mam v lednici rok prosly. Tak me zajima, zda se s tim neco muze stat? Prosim, jen opravdu normalni odpovedi, ne typu: kup novy a mas klid. Me proste zajima, co z potravin musim opravdu vyhazovat a co je naopak skoda
Pokud je tam spotřebovat do, vyhodit a nejíst. Pokud tam je minimální trvanlivost, může se jíst.
Umi to zluknout, pak uz nebude dobry. ale ne skodlivy. Delaji se i. minibaleni po dvou kostkach.
On je velký rozdíl minimální trvanlivost a datum spotřeby.
Minimální trvanlivost, tak není potřeba po „vypršení“ ihned vyhazovat, ale provézt kontrolu a pokud se potravina zdá být ok, tak se klidně může použít.
Datum spotřeby (potraviny podléhající rychlé zkáze), zde už by měl člověk více řešit, jestli potravinu sní, už by z toho mohl být zdravotní problém.
Ale celý život to řeším tak, že pokud mně něco chutná, tak je to ok.
V obchode maji bujon normalne v regale, Ty ho mas v lednici. Nic tomu nejspis nebude, ocichej, jestli nesmrdi zlukle.
Dobry den, muze se neco stat s proslym bujonem, pouzivam ho tak petkrat do roka a stane se, ze ho mam doma i rok… samozrejme je to mala polozka, kupuju novy hned, jak si vzpomenu. Ale zrovna se mi stalo, ze jsem zapomnela a mam v lednici rok prosly. Tak me zajima, zda se s tim neco muze stat? Prosim, jen opravdu normalni odpovedi, ne typu: kup novy a mas klid
. Me proste zajima, co z potravin musim opravdu vyhazovat a co je naopak skoda