Sušené maso recept

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59395
1.1.23 14:14

@smile_xxx to je jedno, my nejraději hovězí zadní, koření jaké máš ráda. manžel naloží přes noc a pak do sušičky- dává většinou hodně pepře a omáčku teriyaki. dělal i krůtí, ale hovězí je nejlepší, jen se musí vybrat fakt čisté maso bez tuku. Ale u nás to mizí rychle :lol: Zkoušel i chilli, ale s pepřem je prostě nejlepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
1.1.23 14:22

@smile_xxx jak dlouho Tě vydrží? Tohle tam vadí, chce to co nejčistší. Ale u nás se nesní ale sežere tak rychle :mrgreen: Tak zkus krůtí, ale ostatním chutnalo pro mne jedině hovězí :mrgreen:.nebo dělat méně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
1.1.23 14:27

Krůtí prsa. koření neporadím, naložila jsem do sojové omáčky s trochou worcesteru a možná tam padl i zbytek nějakého koření na grilování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.1.23 14:32

Dělám to od oka a jakékoli libové maso. Jak třeba na grilování. Argentinu a grilovací nebo gyros koření mám ráda na vše. Prostě to pár dní okořenit každý plátek zvlášť a pak normálně sušit.
U nás to jí jen muž. Mi to připomíná suchary pro psa :oops:. Ale muž se po sušeném masu může utlouct.
Takže vyrábím pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
1.1.23 19:37

Hovezi falesna svickova je nejlepsi. Ocistit, na chvili do mrazaku, pak nakrajet na tenoucke platky. Do nadoby (treba plastova krabicka na potraviny) naskladat vrstvu masa, opeprit, posypat granulovanym cesnekem, zakapnout sojovkou a par kapek worchesterove omacky. Na to dalsi vrstvu masa atd. Nesmi to v te sojovce plavat, vzdy jen polit aby se maso obalilo, nakonec trochu rukou pomackat, aby se to rovnomerne rozptylilo, muze se i zatizit. Pres noc do lednicky, druhy den susit, cca 6-8 hodin podle velikosti platku. Taky to zalezi na susicce. S korenim doporucuju to neprehanet, ususeni vsechny chute hodne zvyrazni. Skladovat v zavrene sklenici nebo v zaviracich saccich. Musi byt dobre dosusene, aby to nesplesnivelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí