Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz, teď při baleni jsem zjistila, ze má jedno dite prošly pas. Myslela jsem si ze je mají obě stejně platné a ne. V sobotu v noci máme vyrazit do Chorvatska. Mate nějakou zkusenost s tím, ze by Vám vystavili expres pas ten daný den? A kde by to mělo být případně nejrychlejší? Nebo jak teď probíhají kontroly na hranicích? Dřív nas nekontrolovali vůbec, ale vím, ze je to na …. Dekuji
Express pás trvá nově týden. Ale do Chorvatska stačí občanka a ta by měla být do 24 hodin. Leda zkusit to. ![]()
Ten expres pas se musí vyzvednout v Praze tuším. Zkušenost nemám, jen mi to kdosi říkal. Určitě to bude na stránkách ministerstva.
@Sisika9 píše:
Express pás trvá nově týden. Ale do Chorvatska stačí občanka a ta by měla být do 24 hodin. Leda zkusit to.
ovšem v pátek není úřední den. A nevím, jestli se to v jeden den nedá jen v Praze.
Ne pas vystavi do 24 hodin, jeden den zazadas a druhý vyzvedneš, ten den to nejde a tuplem ne v pátek, když maj úřady zkrácené hodiny. A bez platného bych nejela, díky corone bych nějaké kontroly čekala, zvlášť když pojedete přes několik hranic.
@Peta02 píše:
Ahoj, mám dotaz, teď při baleni jsem zjistila, ze má jedno dite prošly pas. Myslela jsem si ze je mají obě stejně platné a ne. V sobotu v noci máme vyrazit do Chorvatska. Mate nějakou zkusenost s tím, ze by Vám vystavili expres pas ten daný den? A kde by to mělo být případně nejrychlejší? Nebo jak teď probíhají kontroly na hranicích? Dřív nas nekontrolovali vůbec, ale vím, ze je to na …. Dekuji
Kontroly na hranicích teď probíhají tak, že kontrolují každé auto a chtějí cestovní doklady. Na covid se.rou, ale doklady kontrolují všem. Vlastní zkušenost. Sleduji i stránky na fb a všem kontrolují.
A důkladně i při cestě zpět. Takže na nějaké risknutí zapomeň. Pasy prohlíží důkladně a skenují si je.
Budete muset odjezd posunout a tohle dořešit.
@Šmoulice děkuji. Pojedu s ni hned zítra rano na ministerstvo vnitra a budu proste prosit a uvidíme. Ach jo ![]()
@Peta02 píše:
@Šmoulice děkuji. Pojedu s ni hned zítra rano na ministerstvo vnitra a budu proste prosit a uvidíme. Ach jo
No ať to dopadne dobře ![]()
Dej pak vědět. ![]()
@Peta02 píše:
@Šmoulice děkuji. Pojedu s ni hned zítra rano na ministerstvo vnitra a budu proste prosit a uvidíme. Ach jo
Nastuduj co můžeš, hned brzo ráno bych nastoupila nechat udelat pas nebo spíš obcanku - pro dítě do 24h jen za 500. Ale zítra mají výdej jen do 14 h, to podle mě udělat nestihnou, ale uvidíš, zeptej se.
Expresní pas udělají pro dítě za 2000 jenom na Ministerstvu vnitra, lhůta vyhotovení je ale 24 h, to je nestihnutelne. ![]()
@Peta02 píše: