Prostřední dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
14.11.19 22:40

Rada bych ten rozestup 3 let, kdyz by bylo dano…

Příspěvek upraven 15.11.19 v 21:32

• Citovat
  • Upravit
lolink
14.11.19 22:41
@Bubla Bůčková píše:
Zdá se mi to jako pitomost tahle hodnocení a závěry :kytka:

Vsak jen pro zajimavost. Rozhodnuti to neovlivni.  ;)

• Citovat
  • Upravit
3439
14.11.19 22:43

@lolink ségra je prostřední a ta si místo na slunci dokázala zajistit různými způsoby. Je to o povaze, o přístupu rodičů a dalších faktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.11.19 22:44
@_.Emilyyy píše:
A proc pak? Ty nechces mit holcicku? :think:

Emi, nejak na holku nemam koule, no. Ale co by mi zbylo. :mrgreen: bala bych se, ze na ni budu prisnejsi. Aby z ni nevyrostla pipina. Ja nevim, proste mi to s holkama nejde. Jsem strojarka. Dusi hlavne. Radeji resim traktory a autaky, nez naramky a saticky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1908
14.11.19 22:48

Jo, já jsem prostřední a trvalo mi, než jsem se z toho vyhrabala. Syndrom prostředního dítěte jak vyšitý -starší dokonalá ségra, mladší brácha, chlap do rodiny, k tomu moje náročná povaha :oops: Ale sourozence bych nevyměnila za nic a dala bych si říct i na třetí dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13994
14.11.19 22:53
@lolink píše:
Emi, nejak na holku nemam koule, no. Ale co by mi zbylo. :mrgreen: bala bych se, ze na ni budu prisnejsi. Aby z ni nevyrostla pipina. Ja nevim, proste mi to s holkama nejde. Jsem strojarka. Dusi hlavne. Radeji resim traktory a autaky, nez naramky a saticky. :nevim:

Muzu Te prosim zeptat, co si predstavujes pod pojmem pipina? :think:
Ja si myslim, ze by to v tvem pripade bylo hezke mit dva kluky a princeznu :kytka:..
Sice nemam zkusenosti s chlapeckama (autickam ani traktorum stejne nerozumim :mrgreen: ),ale mit holcicku je skvele :kytka:,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.11.19 22:57
@lolink píše:
Emi, nejak na holku nemam koule, no. Ale co by mi zbylo. :mrgreen: bala bych se, ze na ni budu prisnejsi. Aby z ni nevyrostla pipina. Ja nevim, proste mi to s holkama nejde. Jsem strojarka. Dusi hlavne. Radeji resim traktory a autaky, nez naramky a saticky. :nevim:

Klid. Ja z toho byla taky nejdriv troche vyjukana, ale ted jsem rada, protoze si muzu zazit oboji. A nemyslim si, ze by s dvema starsimi brachy z holky vyrostla pipina. Sice na ni jde uz ted v necelem roce a pul videt, ze bude paradnice - sama si nasla moji krabici s koralema, ktere nenosim a dava si je na krk, vezme treba papirovou tasku z Rohliku a chodi s ni jako s kabelkou, je schopna mi vyhrabosit z kabelky rtenku a zmalovat si s ni pusu… Zaroven si ale takhle vyzdobena jde poustet vlacky na vlackodrahu, do te papirove tasky si dava Hotwheelsy, venku ji vic nez cokoliv jineho zajima brm brm, uplne ji ted ucarovalo odrazedlo. Zatim to nevzpada tragicky a doufam, ze ji ten vzor starsich brachu troche vzdali tomu holcicimu hastereni a intrikareni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.11.19 22:59

@Hoa Mai :hug: diky. Take si myslim, ze bratri tohle hodne ovlivni. Presne tohle jsem mela na mysli.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
14.11.19 23:02

Zalezi jaky to udelaji ty rodice.
My mame tri deti a pozornost jim delime. S kazdym si vyclenim cas, kdy se s nim ucim/tvorim/hraju si.
Mame 2 kluky, 1 holku - takze obcas si vezmu jen holku na nas holcici den a pak zase postupne kluky na blbnuti.
Osobne nemam pocit, ze bych toho prostredniho nejak odsoupla - uvidime az bude dospeli a rekne jak to vnimal on :-)
A pravda ze jsou dny kdy ai nevsimam ani jednoho a mam nohy nahore a relaxuju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lolink
14.11.19 23:03
@_.Emilyyy píše:
Muzu Te prosim zeptat, co si predstavujes pod pojmem pipina? :think:
Ja si myslim, ze by to v tvem pripade bylo hezke mit dva kluky a princeznu :kytka:..
Sice nemam zkusenosti s chlapeckama (autickam ani traktorum stejne nerozumim :mrgreen: ),ale mit holcicku je skvele :kytka:,

Verim, ale ta predstava me desi. Treba moje segra je takova trochu pipina. :mrgreen: ale je fakt, ze by to byla vyzva. A pri mym stesti a mymu zivotu, ktery je obcas plny ironie, to holka bude. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Katchulina
14.11.19 23:03
@lolink píše:

Máme čtyři chlapáky a jednu princeznu a fakt se nemusíš bát, že by z případné holčičky vyrostla pipina. O to se určitě postarají bráchové. Já bych naopak s radostí uvítala, kdyby byla více holčička, zatím je to takový chlapeček s culíčkama. Leze po stromech lépe než Tarzan, pozná každou značku auta snad na 100 metrů a nejoblíbenější hračka je autodráha, ale je ještě malá (první třída), určitě to přijde věkem, už se těším, až budu moci probrat holčičí věci :srdce:

• Citovat
  • Upravit
lolink
14.11.19 23:06

@Katchulina masakr. Kloboucek! Obdivuju mamy s vice detmi. Pet je fakt totalni scifi. To si nedovedu predstavit. Ale asi jo, mohla by tp byt fajn partacka do kluciciho sveta. Dam pak vedet, kdyz to vyjde.

• Citovat
  • Upravit
10461
14.11.19 23:10

@lolink Me jsou tedy taky sympatictejsi kluci a uzivam si s nimi ruzne technicke vystavy, zajem o veterany, vesmir, lozeni po stromech a tak. Zaroven jsem ale zjistila, ze na holcickach mi nevadi to paradeni, ale to chovani potom. Takze asi budu mit problem, pokud se dcera bude chovat jako nejaka nafrcena princezna. Ale pokud si vezme rozevlate saticky, do vlasu si zaplete kyticky, i nejakou tu korunku bych zkousla a pujde si behat do lesa a brodit se v potoce (tak nejak jsem to mela ja jako mala), tak nemam problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.11.19 23:21
@blobfish píše:
Podle mě strašně záleží na věkových rozestupech dětí. Když máš např. 9, 8 a kojence, není důvod, aby ten osmiletý měl nějakou horší pozici. Komplikovanější by mi to přišlo například u 10, 5 a kojenec. Ale jde i (hlavně) o osobnost dítěte a spoustu dalších faktorů.

Asi jak kde. Ja si myslim, ze prave toto byl kamen urazu u brachy meho muze. Muj muz ma dva bratry s rozestupem 15 mesicu a pak je on, mladsi o 4,5 roku nez ten prostredni. A ja mam prave pocit, ze ten prostredni bracha dojizdel na to, ze nemel ani privilegia toho nejstarsiho, zaroven byl ale moc stary na vyhody benjaminka. Sam si neumel najit nejakou svou ‚roli‘ v rodine a jak znam jeho rodice, ti mu urcite taky vubec nepomohli. Takze je z nej takovy samorost a sobec, mam pocit, ze te rodine ted v dospelosti dava trochu najevo, ze kdyz oni se na nej vyprdli predtim, tak ted bude prdet on na ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.11.19 23:23

@Hoa Mai ja jim ani moc nerozumim. Kamaradka ma holku, ta se behem trech hodin hystericky nekolikrat zhroutila. Vubec jsem tomu nerozumnela, ani tomu proc. :nevim: moje se taky hrouti, ale tak nejak jinak. A ja zila, a teda i ted ziju, vzdy mezi chlapama. Strojarna, CVUT, letectvi… Kamaradky mam, ale jsou stejneho razeni. Takove ty echt holcici sedanky a veci moc nechapu. Tak aby to ve finale tu holku nejak nepoznamenalo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin