Prostřední dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
14.11.19 23:50

@lolink No tak bude treba jako ty. Ja taky nejsem typicka holka. Jako mala jsem si sice hrala rada s panenkami, ale venku jsem pak jezdila s klukama na terenaku, lezla po stromech a lovila pstruhy v potoce. K holcicim sedankum a hrouceni mam stejny postoj jako ty. Ale vsechny holky nejsou hysterky. Syn mel treba loni ve skolce dve kamaradky predskolacky, jedna mela brachu, druha byla jedinacek, ale obe fajn pohodove holky. Doufam, ze dcera se taky vyvrbi tim smerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.11.19 23:53
@lolink píše:
Emi, nejak na holku nemam koule, no. Ale co by mi zbylo. :mrgreen: bala bych se, ze na ni budu prisnejsi. Aby z ni nevyrostla pipina. Ja nevim, proste mi to s holkama nejde. Jsem strojarka. Dusi hlavne. Radeji resim traktory a autaky, nez naramky a saticky. :nevim:

Neboj, kdyz se stane a bude holka, ona si prosadi, co potrebuje. Ja jsem taky znacne nezenska a dcera je opak. A holt jsem ja ta co se musela prizpusobit. Mela jsem treba v planu, ze vychodi klucici obleceni, vzdyt mrnousum je to uplne jedno, co nosi…haha, naivni predstava. To fungovalo tak mozna prvni rok, dalsi obleceni uz slo komplet do charity, protoze co neni holcici a dle jejich predstav na sebe neda. Kdyz ji obcas vidim s jakou zalibou se nakrucuje pred zrcadlem, je mi jasne, ze tahle holka to ma v zivote poskladane jinak nez ja :mrgreen:
JO a to hrouceni je o povaze, to ta moje dela ze vsech deti nejmin :D je naprosty klidas. Co je to holcici je ten cit pro esteticnost (hlavne tu vlastni) a jakasi snaha o peci o ostatni. Nosi nam porad nase veci, neco nam vari, dava veci do poradku…a novinka, zacala muzi nosit pivo (cz ja vubec nedelam) 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.11.19 23:56
@Hoa Mai píše:
@lolink Me jsou tedy taky sympatictejsi kluci a uzivam si s nimi ruzne technicke vystavy, zajem o veterany, vesmir, lozeni po stromech a tak. Zaroven jsem ale zjistila, ze na holcickach mi nevadi to paradeni, ale to chovani potom. Takze asi budu mit problem, pokud se dcera bude chovat jako nejaka nafrcena princezna. Ale pokud si vezme rozevlate saticky, do vlasu si zaplete kyticky, i nejakou tu korunku bych zkousla a pujde si behat do lesa a brodit se v potoce (tak nejak jsem to mela ja jako mala), tak nemam problem.

Jak ta nase…nasadi gumaky a jde s tatou krmit slepice nebo nosit drevo. S tim problem nema, ovsem musi to byt v satickach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
15.11.19 06:46

@lolink Klid, mam deti sice jen dve, ale taky jsem druhe cekala spis kluka. A ona to holka. Jsem si rikala, co si s ni pocnu. Vzdycky jsem se citila lepe v klucicim kolektivu, hrala fotbal, chtela jsen autodrahu a s panenkami jsem si nikdy nehrala, nesnasela nosenu sukni, na hlave si zvladnu udelat max. culik.
Holka je takova echt zenska, netusim, kde to vzala. Hraje si s miminkem, rada se paradi, je schopna se denne 5× prevlect… I kdyz je trochu vztekla hysterka, jsem rada, ze nemam dva kluky. Nebudu jenom tchyne a mam partacku na holcicarny.
Zas bratr o 22 mesicu starsi zajistil, ze to neni ta „pipina“. Statecne bagruje na pisku, skace salta na trampoline, hraji na tankisty… Co se kamaradu tyce, zatim tihne spis ke klukum. On ten klucici svet je takovy uprimnejsi a mene komplikovany. Zadne ka a neka, intriky, posuzovani a hodnoceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
15.11.19 06:57

@lolink
Souhlasim s @Hoa Mai :palec: Taky nejsem uplne typicka holka a dcera je presne, jak popisuje (my mame deti 6, 4 a necele 2) a nejstarsi syn a nejmladsi dcera jsou podobna krevni skupina, jsou to pohodovi, veseli extroverti. Prostredni je klidny, hodny trochu vybusny introvert, dohromady se maji vsichni moc radi, zatim nepozoruju nejakou extra rivalitu nebo zarlivost, ale jsou jeste mali, uvidime. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.11.19 07:09

Já jsem prostřední a tato pozice byla hrozná..
ale je to asi určitě tím, jak se k tomu postaví rodiče..to stoprocentně.

• Citovat
  • Upravit
1908
15.11.19 07:34

@smurfka nejen rodiče ale i okolí, třeba moje mama se snažila (vidím to až zpětně), ale třeba u babiček největší pochvala byla, že mám něco jako ségra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.11.19 07:43
@Sue2008 píše:
@smurfka nejen rodiče ale i okolí, třeba moje mama se snažila (vidím to až zpětně), ale třeba u babiček největší pochvala byla, že mám něco jako ségra :roll:

tak u nás to byli hodně rodiče a je fakt, že my jsme byli se ségrou o rok, takže stejná škola, stejné kroužky, posléze i stejná brigáda, takže to okolí také no..jakože byla starší, byla ve všem lepší, srovnávání proč nejsem jako ona atd..
ve výsledku dělala rodičům více problémů, já se snažila chovat vzorně jak jeptiška aby z toho nezblbli, ale stejně byla furt nejlepší.. :nevim:
brácha byl zase vysněný kluk, benjamínek, na něho se nemělo sáhnout, on za nic nemohl, ve výsledku toho pak využíval, že on nic neudělal, to mi, atd…Nevím jestli to mámě došlo, že nás takto " poznamenala " ale cítili jsme to všichni tři - ty naše postavení doma, jednou na sešlosti jsme ji to všichni řekli, jak jsme to cítili..a ona že to není pravda, že si vymýšlíme atd..přitom o segra to cítila, i brácha to tak cítil..
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
1908
15.11.19 08:06

Jeee, to máš jak u nás, ale ségra byla o 3 r a brácha o necelé 2. Jako ségra zas byla moc šikovná, chytrá a hlavně společenská. Já zas jsem trochu podivinský úzkostný introvert. Když mi v 8. třídě ředitelka školy po tom, co jsem vyhrála okresní kolo matematické olympiády řekla, že ještě chvíli a bude stejně dobrá jako ségra, jsem byla na prášky. A co z toho, že si to pak máma byla ve škole vyříkat :nevim:. U mě se to začlo lepšit až na VŠ, kdy jsem konečně začala mít život v prostředí, kde nikdo ségru neznal. Teď už mám nadhled, ale bolí to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
15.11.19 08:55
@smurfka píše:
Já jsem prostřední a tato pozice byla hrozná..
ale je to asi určitě tím, jak se k tomu postaví rodiče..to stoprocentně.

S tim se neda nesouhlasit. :pankac: :kytka: :hug:

Ja se treba snazim moc neporovnavat, kazdy je jiny a svym zpusobem skvely, i kdyz nekdy se tomu clovek nevyhne (zvlast kdyz obcas uz fakt tecou nervy :oops: :lol: ), ale snazim se. Vetsinou spis treba rikam, co je na kazdem hezke a co by mohli zlepsit a snazim se rikat, ne ze ta osoba je takova, ale ze ta “vlastnost” je ne zrovna fajn (napr. ze vztekani a vymrcovani je strasne protivne). ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
15.11.19 09:00
@Mmmanka píše:
S tim se neda nesouhlasit. :pankac: :kytka: :hug:Ja se treba snazim moc neporovnavat, kazdy je jiny a svym zpusobem skvely, i kdyz nekdy se tomu clovek nevyhne (zvlast kdyz obcas uz fakt tecou nervy :oops: :lol: ), ale snazim se. Vetsinou spis treba rikam, co je na kazdem hezke a co by mohli zlepsit a snazim se rikat, ne ze ta osoba je takova, ale ze ta “vlastnost” je ne zrovna fajn (napr. ze vztekani a vymrcovani je strasne protivne). ;) :palec:

Tohle mam uplne stejne. Ale to je asi u vsech deti pokud je vice nez jedno. Ten prvni naklada uz od narozeni. Je hodne emotivni. O druhem s nadsazkpu rikam, ze ani nevim, ze ho mame.

• Citovat
  • Upravit
10461
15.11.19 09:09

@smurfka @Sue2008 Tohle delala tchyne svemu prostrednimu synovi a ted se pomalu zacina navazet do naseho prostredniho. U nasich deti je to trosku tim, ze ona pracuje ve skolstvi a tudiz ma rada takove ty „hodne, sikovne, sporadane deti“. Cemuz vic odpovida nas starsi syn, on je typ ditete „na chlubeni“. Mladsi je taky sikovny, ale ten jeho potencial neni tak na snade, v necem s nim musim vic pracovat, ale zase na druhou stranu je schopny a ochotny zvladat vyzvy a prekvapit pokrokem. Treba ted s nim trenuju spravnou vyslovnost „r“. Tchyne to vi a dva tydny po jeho 4. narozeninach mu vycetla, ze se za dva mesice trenovani nebyl schopny to „r“ naucit. Pritom ma logopedicky kurz (ale sama se synem netrenuje, ani kdyz ma prilezitost), takze by mela vedet, v jakem veku a za jak dlouho jsou to deti schopne zvladnout. Jsem myslela, ze ji pretrhnu. Syn se snazi, trenuje rad, nekdy se i sam pripomene, kdyz na to pozapomenu a ona misto aby se zeptala a pochvalila, tak mu rekne tohle! Durazne jsem se proti tomu ohradila, ona si pak po telefonu stezovala chlapovi, ten nastesti sdili nazor se mnou. Ale ja jsem na ni dost nastvana. Ted je to 4 mesice, co trenujeme (nijak intenzivne) a synovi uz to „r“ zacina naskakovat (ve 4. letech a dvou mesicich), coz je z meho pohledu super a tak se ho aspon ja a muz snazime hodne chvalit. Tchyni to mam hodne za zle, doufam, ze o Vanocich si da pozor na pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
15.11.19 09:12

@Hoa Mai jak to trenujete? Syn se snazi, ale r mu naskakuje uz pul roku.

• Citovat
  • Upravit
16186
15.11.19 09:15
@Bubla Bůčková píše:
Zdá se mi to jako pitomost tahle hodnocení a závěry :kytka:

souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.11.19 09:19

@Hoa Mai no tak to prostě je..
potom ty děti z toho mají trauma..je fakt že jak nás rodiče takhle " vychovávali" tak prostě nemáme ani ted v dospělosti nějaké super vztahy se sourozenci, prostě to na nás zanechalo stopy..
synovi bych se snažila vysvětlit at si z toho co říká babička nic nedělá, že je šikovný, a moc se snaží. že babička ho nevidí každý den, ale ty ano a vidíš jak se zlepšuje…
syn taky trénoval R dlouho…a pak i Ř…ono uprostřed se to dá naučit rychle, ale na začátku slova a na konci to je horší..chodil k logopedovi asi rok…kdy se učil R a Ř…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin