Prostřední dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13994
15.11.19 15:21
@lolink píše:
Verim, ale ta predstava me desi. Treba moje segra je takova trochu pipina. :mrgreen: ale je fakt, ze by to byla vyzva. A pri mym stesti a mymu zivotu, ktery je obcas plny ironie, to holka bude. :mrgreen:

Mne prave zajima, co si predstavujes pod pipinou :lol:.
Ale tak je asi pravda, ze ty holcicky jdou i hodne pres ty city :think:.
Ja jsem si moc prala mit holcicku :) a moc jsem se těšila na to az bude v puberte a budeme spolu probírat holcici veci a to se mi splnilo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13994
15.11.19 15:23

@lolink
Ale zak je dost pravděpodobné, ze by dcera mela povahu po tobe ;), ikdyz vlastne hodne to chovani ditete ovlivňují kamaradi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.11.19 15:24

Já právě taky moc toužila po holčičce, chtěla jsem si vynahradit to, o co jsem jako malá přišla, že jsem neměla ten vztah s matkou takový jako bych si přála jako dítě..
tak ted se těším, že si ten vztah udělám takový, jaký jsem si ho vždycky přála se svou matkou mít…

• Citovat
  • Upravit
lolink
15.11.19 16:45
@_.Emilyyy píše:
Mne prave zajima, co si predstavujes pod pipinou :lol:.
Ale tak je asi pravda, ze ty holcicky jdou i hodne pres ty city :think:.
Ja jsem si moc prala mit holcicku :) a moc jsem se těšila na to az bude v puberte a budeme spolu probírat holcici veci a to se mi splnilo :).

Mozna by ses divila, jak to umi pres city kluci. ;)

• Citovat
  • Upravit
1187
15.11.19 16:46
@lolink píše:
Emi, nejak na holku nemam koule, no. Ale co by mi zbylo. :mrgreen: bala bych se, ze na ni budu prisnejsi. Aby z ni nevyrostla pipina. Ja nevim, proste mi to s holkama nejde. Jsem strojarka. Dusi hlavne. Radeji resim traktory a autaky, nez naramky a saticky. :nevim:
:mrgreen: Mám holčičku, kterou zajímá fotbal, kolo, příroda, dějiny, jak co funguje. Já bych raději ty šatičky… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
15.11.19 16:48

Kazdopadne dekuji vsem, kdo sem pridal sve zkusenosti. Bylo to pro mne prinosem. Zvlaste z pohledu prostrednich deti. Dekuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13994
15.11.19 16:55
@lolink píše:
Mozna by ses divila, jak to umi pres city kluci. ;)

U holčiček se to rika vice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.20 08:22
@lolink píše:
Dnes jsme s kamarádkou rozebíraly téma prostředních dětí. Ona má tři, my se na třetí chystáme. Tak by mne zajímalo jakou máte zkušenost? Jsou prostřední děti často přehlížené? Mají častěji pocit, že nikam nepatří? Že jejich pozice v rodině je nepodstatná? Osobně si myslím, že záleží na rodičích, jak to pojmou, ale třeba mám fakt nereálné představy… Zajímala by mne zkušenost jak rodičů, tak pohled člověka, který prostředním dítetem byl. ;)

Diskuze už je starší, ale ráda bych do ní přispěla. Jsem prostřední dítě a trpím tím. S nejstarším sourozencem rodina vše prožívá poprvé (tak si to musí patřičně užít) s nejmladším zas naposled (to samozřejmě si musí užít snad ještě víc). Já jsem tak nějak vycítila, že mě rodiče moc neřeší (byť to možná pravda není, jde o pocity) a začala jsem se o sebe víc starat sama (např u nás je nejstarší sourozenec za toho nejchytřejšího, tak se s ní vždy museli rodiče dost učit, aby zvládla těžkou školu, nejmladší tak trošku naopak- vše mu trvá déle- tak se s ním přece taky musí učit, aby mu pomohli a pro upřesnění já se učila snad vždycky sama i když mi něco nešlo za rodiči jsem si pro řadu nešla.) Dál mám ještě pocit, že nejstarší vše může a já ještě ne a nejmladší vše může a já už ne (a ne, opravdu necítím že mám jak výhody staršího tak mladšího.) No a taky je to u mě tím, že mám jiné zájmy než většina rodiny, cítím, že do rodiny nějak nezapadám–jak už jsme psala nejstarší sourozenec je protěžovaný páč je nejchytřejší, nejmladší je sportovec a já se pak cítím, že nic neumím a přikládám to tomu postavení. ALE je Teda fakt, že jsem teď furt ještě puberťačka, tak to asi vidím zkresleně… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin