Protein a jaký vybrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8048
3.12.25 21:38
@PavelChytry píše: Více

Zkus tímhle do sebe dostat každý den 150 až 200 gramů proteinu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.12.25 21:49

@rmot zatim se mi daří kolem 90-110g coz na svou vahu potrebuji ale obcas mi to dělá problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
4.12.25 07:14
@anonym325 píše: Více
Žádné jiné než ze stravy. Pokud člověk není vrcholový sportovec, nebo nemá fyzicky náročnou práci, nic extra nepotřebuje. Je to marketingová bublina. Doufám, že doladíme dřív, než nadbytek bílkovin způsoby u lidí lavinu selhání ledvin. Dávám tomu tak 5 let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
4.12.25 07:20
@rmot píše: Více

Pokud člověk nemá extrémní fyzickou zátěž, tdk to nepotřebuje. Kdo říkal, že ano? Je to in cpat se hnusnými mléky s proteiny. Ale přináší to do budoucna riziko selhání ledvin. Kdyby člověk potřeboval od přírody 200 g proteinů, nabídla by mu to strava. Když má někdo energetický výdej pokryje potřebu bílkovin třeba maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
4.12.25 09:08
@Zuzulezabka píše: Více

Proč by se někdo cpal hnusnými mléky s proteiny? To já si dám raději dobré mléko s proteiny - každého volba. Nebo si dám protein do jogurtu, nebo něčeho jiného. Mňam :) Ohledně selhání ledvin - vezmi si, že proteinové doplňky existují nějakých 70 let. Při množství lidí, které je užívají, bychom tu měli už po několik generací zahlcené nemocnice lidmi, co mají v háji ledviny. Proteinové doplňky nejsou žádné léčivo, nebo zázračný prostředek - je to prostě jen zpracované jídlo tak, aby se dobře trávilo a zároveň neobsahovalo věci, které nechceš, třeba zbytečně velké množství sacharidů, například v případě laktozy v mléce, nebo tuků v případě konzumace bilkovin v mase. Navíc spousta lidí, co říká, že „by ty proteiňáky nesypali“, si potom na hubnutí koupí nějaký zázračný koktejl - který je jen maskovaný proteiňák za vyšší cenu. A při hubnutí je dostatek proteinů nezbytný, protože jednak zahání chutě na sladké a neustálé uzobávání, chrání svaly při úbytku hmotnosti a dodává dostatek energie v případě lowcarb, keto a dalších diet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
4.12.25 09:51

Kupuju jen čokoládový protein od BiotechUSA (Whey Zero) a dávám si k snídani do jogurtu. Na pití jsem zvládala jen již tady zmíněný Clear Whey od MyProtein, ty příchutě jsou zajímavé a osvěžující, ale po dvou balení se mi to přepilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
16.1.26 21:42

Ahoj, mě třeba nechutnají hutné proteiny, tak když potřebuju doplnit bílkoviny kupuju si teď proteinovou sodovku od Citronku. Je super vychlazená a mě to sedí. :mrgreen: Bílkoviny ale doplňuji i ve stravě - kuřecí maso, tvaroh, skyr, vejce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
3.2.26 21:43
@lucad77 píše: Více

Také se přidávám k této značce. Koupila jsem si Proteinová dieta jahoda a banán. Míchám s mlékem. Mám vyloženě k doplnění bílkovin při vážném onemocnění. Obsahuje ovoce sušené mrazem a nechutná chemicky.
Vilgain mi třeba nechutná vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4310
4.2.26 08:10

Pokud člověk není vrcholový sportovec, tak bílkoviny mu postačí z běžné stravy, vejce, mléčné výrobky, maso, luštěniny, ořechy. Chce to jen dobře poskládat.
Divím se, že ta proteinová mánie pořád ještě běží.
Já mám poměrně omezený jídelníček, nemohu mléko a mléčné výrobky, svalové hmoty mám dostatek, při měření na Inbody se mě několik lidí ptalo, zda dělám nějaký sport vrcholově, že na rekreačního sportovce mám hodně svalů.
Jim vyváženou stravu, žádné přihlouplé doplňky, pohyb a hlavně přirozený pohyb je součástí běžného režimu…
Je to max výborný business pro ty co to prodávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
5.2.26 15:10
@Menton píše: Více

Tak ono záleží na tom, co komu stačí jako slušná postava. Mě zase přijde vtipné, že třeba na sypání mouky do jídla nikomu nic divného nepřijde, ale přidávat do pokrmů proteinový prášek, který je rozhodně zdravější, spoustu lidí pobuřuje. Pokud si někdo udělá krupicovou kaši, do které nasype dávku krupice (nebo hrubé mouky), zatímco já ji udělám převážně z proteinového prášku, tak mě tedy připadá z „přihlouplých doplňků“, jak píšeš, spíš ta, co je v postatě ze samých obilovin. Protein je prostě také surovina jako každá jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.2.26 17:27

Používá někdo neochucený protein? Ty chemické příchutě mi nechutnají. :poblion: Chtěla bych raději protein bez příchutě a přisladím si čekankovým sirupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
18.2.26 18:49

@rmot Ono ta krupica je pomlete psenicne zrno. Ziaden pridany cukor, ziaden tuk, ziadna chemia, ziadne aromy, ziadne farbiva, ziadna guma, ziadna kyselina…

Otvoril som si protein ISO Whey Zero a to je: Emulgator (obsah neuvadzaju), L-glutamín (nevieme ci prirodzeny alebo chemicky syntetizovany a o cistote tiez nic nehovoria), arómy (tiez zabudli uviest ake), kyselina jablčná, kyselina citrónová, čiastočne hydrogenovaný kokosový tuk, E471, E472a, glukózový sirup, cukor, fosforečnany draselné, celulózová guma, xantánová guma, oxid kremičitý, sukralóza, L-izoleucín1, L-valín1, tartrazín, Červená Allura AC

Takze za prve neviem obsah bielkovin co je najdolezitejsi udaj!!! Za druhe ten hnus tam nechcem. Aj ked vsecia vieme ze L-glutamín nieje hnus, tak ak bol chemicky syntetizovany tak si ho rad odpustim :-)

Dalej obsah bielkoviny je neznamy, pretoze z celku je 88% zmes bielkoviny a lecitinu a lecitin je viac tuk ako bielkovina ak uz to chceme pitvat…

Takze vobec netusim ako by som si to hypoteticky mal davkovat. Je v 100g 1g alebo 50g bielkoviny?

Ziadne fakty vyrobca neuvadza, iba reklamstinu „100% cisty izolat“ - kazdy kto vie citat na prvy pohlad chape ze je to klamstvo, pretoze toho izolatu je tam menej ako 88%, ale nedokazeme povedat o kolko menej - moze ho tam byt AZ 88% kludne moze byt to zastupenie 1% bielkoviny, 87% lecitin, 12% ostatne, alebo 87% bielkovina, 1% lecitin, 12% ostatne.

Ak poznas niekoho kto zverejnuje presne zlozenie (nad ramec zakonnej povinnosti aby sa dal zistit skutocny obsah bielkovin) a nepouziva pridany cukor, tuk, chemiu, farbiva, aromy atd tak sa rad o nom dozviem. Vzdy som od toho vsetkych odradzoval, ale nesyntetycky produkt by som bol ochotny doporucit.

Edit - Vtipna matematika: Inak zhruba za rovnaku cenu ako 454g balenie toho ISO niecoho si mozem kupit v mojej oblubenej restauracii 1.5kg pecene koleno. Ak ma pecene koleno cca 25g bielkovin na 100g tak v 1.5kg mam 420g bielkovin… Samozrejme je to trochu podvod pretoze musim odcitat kost, ale zase mam navyse kolagen a CHUT, u ISO varianty zase musis odcitat chemiu a primesy ktorymi sa to nastavuje, pripocitat potencialne rizika… kto chce moze si to presne prepocitat za domacu ulohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
18.2.26 22:01
@IcePlanet7 píše: Více

Mouka je v podstatě také „chemický koktejl“, když ji rozebereš na jednotlivé prvky :) A mimochodem L-glutamin obsahuje také. Při dnešních stravovacích možnostech je v podstatě zbytečná až škodlivá, přesto ji do sebe denně hrnou lidé ve velkém ve všech možných formách a nikdo se nad tím nepozastavuje. Pokud si koupíš kvalitní CFM syrovátkový protein osmdesátku, tak máš na 100g proteiňáku 80g bílkovin. A pokud se děsíš té hromady Eček v popisu složení, tak si stačí koupit čistý bez příchutě. Většina těch Eček jsou totiž příchutě a barviva, co jsou ve spoustě jiných běžných jídlech, žádná záhadná nebo škodlivá chemie ;) Proteiňáky, gainery a další doplňky nejsou záhadné chemické kokteily, ale jen potraviny, kde čím víc se kolem toho udělá image něčeho speciálního, tím se může víc napálit cena :) A tedy zrovna ten Iso Whey Zero je reklamou přepálený nesmysl, za ty prachy máš od jiných výrobců dvakrát tolik a troufl bych si tvrdit kvalitnějšího proteiňáku.
U toho kolene myslím budeš rád, když se dostaneš na 15g proteinu na 100g výrobku. Plus samozřejmě do sebe dostaneš hromadu tuku, pokud budeš chtít zužitkovat všechno. A když ti to bude moooc dobře trávit, tak budeš rád, když z toho reálně vyzískáš nějakých 150g proteinu. Ona totiž jedna věc je kolik do sebe přijmeš a kolik tělo fakt využije a v tom prostě vedou proteiňáky. Proto nestačí nasypat do pixly jakýkoliv čistý protein, ale dělají se s ním CFM filtrace, hydrolýzy a další úpravy, které zvyšují právě tu vstřebatelnost. Prostě je zbytečné objevovat objevené ;) Proč myslíš, že sportovci baští proteiňáky a nekupují místo nich desítky kil vepřových kolen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
18.2.26 22:03
@pitahaya píše: Více

Už léta si kupuju proteiny bez příchutě jednak kvůli tomu, že si z nich nedělám jen kokteily ale je to pro mě běžná přísada do jídel a na vaření a hlavně každá ta chuť se časem přejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová