Protein a jaký vybrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
3.12.25 00:16

protein a jaky vybrat

Ahoj, začínám s proteinem a potřebovala bych poradit, jaká značka je dobrá a jaký třeba vám chutná. 😁 Podle internetu se moc řídit nechci, jelikož influenceri za peníze propagují cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5209
3.12.25 01:14

Nakup si ruzne vzorky ruznych znacek a proste ty proteiny ochutnej. Osobne doporucuju proteiny od Vilgainu, jiny je nemuze ani citit a chutna mu neco, co mne neprojde pres pusu. Klasika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20839
3.12.25 03:15
@Afrikana píše: Více

Ono není jasná trefa ani značka. Třeba co má gymbeam ten základní. Tak má snad 8 příchutí. Kde některý mají fakt divný ocas a pachuť a některý jsou naprosto super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2814
3.12.25 06:57

Mne se casem prepije lazdy protein, ikdyz je ze zacatku suoer. Maji proste specifickou chut a kdyz si clovek koupi vetsi baleni, zhnusi se mu po x pouzitich. Takze bych sla do mensich baleni ruznych prichuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
3.12.25 07:54

Koukni na web Natural Protein.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7254
3.12.25 08:41

Manžel má nejraději nutrend, pak extrifit, a ted bral v akci 2+1 ronnie a prý jsou taky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
3.12.25 08:58

Proteinů je více typů, zpravidla seženeš koncentrát, izolát nebo hydrolyzát. Koncentrát je nejméně zpracovaný, obsahuje asi 70 až 80 procent bílkovi, vstřebává se středně rychle a je obecně vhodný po běžném cvičení pro většinu lidí.
Pak je tu ten izolát, ten obsahuje až 95 procent bílkovin, vstřebává se rychleji než koncentrát a je vhodný při dietě.
Hydrolyzát je naopak super po náročném tréninku, protože se nejrychleji vstřebává. Bílkovin má kolem 70 až do 90 procent.

Takže záleží, co děláš a co je smyslem jeho užívání.

Příspěvek upraven 03.12.25 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.12.25 08:59

Já třeba moc nemusím klasický Whey protein, jedině do kaše ráno na oslazení (to používám od BioTech USA mají moc dobré).
Na pití jsem používala Clear Whey od MyProtein (nejlepší pro mě hrozny), ale u nich zas někomu vadí trošku umělý ocásek a musí se fakt pořádně promíchat.
Nejlepší je opravdu pořídit pár vzorečků jak značek tak příchutí a vyzkoušet co bude sedět zrovna vám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
3.12.25 09:02

Našla jsem tady tenhle článek, kde dělí proteiny podle různých parametrů. https://fitnessdk.cz/…imo-pro-tebe?…

Já jsem si třeba v počátku koupila random protein na doporučení od sportovce a pak jsem čuměla, jak rychle jsem přibrala, což jsem přesně nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
3.12.25 09:05

Co se příchuti týče, za ty roky jsem si všimla, že jediné, co se dá pít dokola, je čokoláda. Ostatních se brzy přepiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5209
3.12.25 09:22

@Ncc1701_new Pribrala po proteinu? Tuk? A to se ti povedlo jak? Vzdyt to jsou billoviny, mozna s troskou sacharidu a tuku, ale v celkovem dennim prijmu to zvedne vyznamneji leda ty bilkoviny. A coz jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.12.25 10:29

@Ncc1701_new Začínám chodit do fitka a chtěla bych nabrat svaly. Snažím se během dne sníst dostatek bílkovin, ale občas mi to dělá celkem problém, takže i z toho důvodu bych chtěla začít s proteinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
3.12.25 11:13

@Afrikana Byl to gainer, ten je plný cukrů, po tom se přibrat celkem snadno, když to nepřeměníš na energii a já netušila, že něco takového vůbec existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5209
3.12.25 14:22

@Ncc1701_new Tak to pak ano. Jsem teda rada, ze to tu zaznelo, aby si nekdo nemyslel, ze si da odmerku proteinu a pribere po tom. Gainer je jiny typ suplementu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
3.12.25 19:21

Tvaroh, skyr, vejce, dynova semínka, konopná semínka, červená čočka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie