Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
potřebovala bych asi trochu uklidnit. Začala jsem hrozně plašit. Jsem na začátku 8. týdne těhotenství - otěhotněla jsem po 1.IVF. Bohužel jsem nebrala kyselinu listovou, začala jsem až cca týden zpět. Na začátku snažení jsem bala vitaminy pro početí, ale pak se nedařilo, tak jsem se na to vyprdla a v celém tom kolotoči ivf mě vůbec nedošlo, že bych toto měla nějak řešit. Ani lékařka mě na to neupozornila. Jedla jsem fakt dost zdravě před tím IVF - posilovala jsem a redukovala váhu, psala si tabulky. Ale jak začlo IVF, tak jsem se začala stravovat hrozně blbě, pak samý junk food, minimum zeleniny, ovoce… Mám hrozných strach, že jsem to podcenila a že teď kvůli mé blbosti budu mít dítě s rozštěpem
. Teď už jím dobře, vitaminy beru, ale ty první týdny mého stravování mě fakt děsí. Co si o tom myslíte, může to být fakt problém?
Díky moc a ano jsem hysterka, já vím
. ![]()
KL.jsem začala brát až po potvrzení těhotenství. Chvíli před před tím jsem zkoušela rožně vitamíny jako třeba E, kyselinu. Pak jsem na nějakou dobu všeho nechala a začala jsem pít čaj babi radnické, malinové kapky a KL. Po potvrzení už jenom tu KL. Ale ne do konce těhotenství. Na konci jsem zkoušela malinový čaj. Čert ví jestli to mělo nějaký účinek ![]()
Třetí dítě se nám podařilo „nechtěně“ nic jsem nebrala. Dcera je naprosto zdravá.
Jednou mi kámoš řekl: „dítě je nejdokonalejší parazit, který si vezme na vývoj v těle ženy, co potřebuje“..
Teď když sem těhotná, tak vím, co tím myslel ![]()
@Kóča1992 píše: Více
Jak jako není. KL se vyskytuje v zelenině. Takže nějaké procento v těle je. A troufám si říct, že si tělo udělá nějakou zásobu. Ta tableta je pořád jenom doplněk. DOPLNĚK! Ne náhrada jako taková. Takže nemůžeš tvrdit že v tom těle nic není. Leda bys nikdy nejedla ovoce a zeleninu. ![]()
@Kóča1992 píše: Více
Hele a jak to jako ženy dělaly když žádný doplňky neexistovaly?
Jako že jedly?
Tak tomu nevěřím. Po tom co už měsíc žeru housky, jak je mi blbě, tak nevěřím tomu, že všechny ženský se stravovaly tak, aby doplnily, co plod potřebuje…
Prostě to do sebe začni ladovat teď a buď vklidu, to bude v cajku…
Nedostatek neznamená ve 100% vadu
Víš to, že výzkumy se dělaly na afrických podvyživených ženách? Tam se kyselina listová ukázala účinná. Ale jednalo se o těžkou podvýživu. V našich podmínkách žádný doplňky stravy nepotřebuješ, to je jen masírka farmaceutických firem, jak z vytáhnout z lidí peníze.
Taky to řekl Dr v CAR, že by žena musela jíst strašně aby to byl problém.
Nicméně já ji brala a rozštěp jsme měli stejně. Takže prý ho mají brát hlavně ty co to mají v minulostí/ rodině nebo poruchu štěpení ( musí brát naštepenou).