Začali jste brát vitaminy, když jste se pokoušeli o mimčo ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
313
11.11.25 12:24

Začali jste brát vitaminy když jste se pokoušeli o mimco ?

Zdravím, je mi 31 a po novém roce by jsme se chtěli začít snažit o mimčo a když jsem teď byla na pravidelné kontrole na gynekologii tak me pani doktorka řekla, že vzhledem k veku bych mela začít brát vitaminy ( hlavně kys. listovou a inositol). U prvního jsem začala brat kys. Listovou až když jsem už byla těhotná tak me to překvapilo. Tak me zajima jestli začít brat ci ne? A doporucite nejake? Ale nechci nic jako femibion, mamavit apod. Zaujali me vitaminy od Verra komplex plodnost a tehotenstvi takze bych chtěla neco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.11.25 12:31

Kyselina listová, před otěhotněním kvůli podpoře kondice rdesno mnohokvěté a houba chaga.

• Citovat
  • Upravit
1100
11.11.25 12:57
@RockFous píše: Více

Ano, má se brát 3 měsíce před otěhotněním, protože ty vajíčka to ovlivní. Smozřejmě když člověk otěhotní neplánovaně, tak dobrý začít to brát asap, ale když to plánuješ, tak určitě dopředu. Já měla Verra komplex, protože jsem si je nakoupila v nějaké akci dopředu, ale bylo mi po něm trochu těžko (má v sobě jeden prvek v blbé formě, která může žaludek ovlivňovat). Celý první trimestr jsem měla Pregnancy code od garden of life a pak tu mám Wild nutrition. Jsou to oboje vitamíny složené z jídla a ne uměle vytvářené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
11.11.25 13:46

Já třeba nebrala nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
11.11.25 13:53

Nic jsem nebrala (je mi 32),kyselinu list.jsem nasadila po pozit. testu.
Urcite nic nezkazis, kdyz zacnes brat kyselinu uz ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142

Brala jsem před kyselinu listovou a možná nějaký multivitamín, ale ten jsem brala i tak (už si to nepamatuju a to je to necelý rok :D).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444

První nás překvapilo, takže jsem to ani nestihla, ale u druhého ano, to už nešlo úplně hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
11.11.25 19:39

Určitě doporučuju kyselinu listovou, ta je uplné minimum :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
11.11.25 21:53

Brala jsem kyselinu listovou pro začátek, když se rok nedařilo, začala jsem řešit na gyndě a manžel šel na spermiogram. Začal na doporučení brát vitamíny a já taky zkoušela pak různé vitamíny na podporu početí i ten gel co má podpořit početí, zkoušeli jsme prostě vše, podařilo se pak 2× po sobě přirozeně ale nedopadlo to, rok jsme si dali pauzu a pak už řešili možnosti v CARU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.25 08:03

Zajímá mě, v čem je femibion špatný. Jaké máte zkušenosti? Brala jsem 3 měsíce před otěhotněním, cítila jsem se skvěle - plná energie atd. a otehotnela jsem na první pokus. Teď jsem v 11. týdnu.

• Citovat
  • Upravit
1100
12.11.25 10:19
@Anonymní píše: Více

Nevím, z jakých zdrojů ty vitamíny jsou, jestli z jídla nebo uměle vytvořené, spíš bych tipla to druhé, ale obsahuje spoustu přídavných látek, které jsou nejen dost zbytečné, ale hlavně některé i potenciálně nebezpečné - např. mastek, bývá prý často kontaminovaný azbestem (viz kauza Johnson and Johnson s pudry pro miminka), takže něco takového já teda polykat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová