Protivné prodavačky :D

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
190
12.5.13 09:06

Protivné prodavačky:D

Ahoj, to je téma jen tak pro odlehčení možná řeknete že přeháním, jen by mě zajímalo, co si o tom myslíte vy. Pracuju brigádně v obchodě a přijde mi, že už od začátku tam je pár prodavaček, které si na mě prostě zasedly. Když je pozdravím jedna z nich mi kolikrát ani neodpoví, tak druhá je mladá a místo, aby byla ráda, že tam může mít stejně starou holku, tak si na mě pořád léči snad nějaké svoje komplexy nebo co (jsem taková stydlivá a nechám neumím se bránit, když mi něco vyčítá). Minule jsem špatně vybalila jedno zboži, moje chyba to uznávám, ale místo, aby mi ty dvě řekly, že to je špatně, ať si to opravím, udělaly mi pětiminutovou přednášku, jak to za mě odnesou ony, že nestíhám svoji práci (přes den u pokladny bývá hodně lidí, hlavně důchodců a kolikrát než vytáhnou peníze atd… prostě zdržujou a já pak nestihám, ale narozdíl od nich chápu, že to jsou straší lidi a prostě to jinak nejde, když se mi před pokladnu nahrne deset lidí) oni mě pak mají za pomalou. Druhý den, když ta mladá přišla, chtěla si něco zaplatit u pokladny a když mě viděla, otočila se a bez pozdravu šla radši vedle. Nevím už si začínám myslet, že jsem vážně neschopná. Za měsíc začínám svou první souvislou praxi v nemocnici a bojím se, aby na mě sestřičky neměly stejný názor. Jen v tom obchodě mi příjde, že to přehání, když např. příjdu ráno a ony už řvou. Je pravda, že třeba dělat noviny dodneška neumím, jenže mi to nikdo vlastně pořádně nevysvětlil. Co myslíte mají pravdu ony, nebo mají prostě komplexy a já to odnáším? děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
12.5.13 09:12

V hodne kolektivech nejsou novacci oblibeni… To neni nic proti tobe.

Ale mne taky otravovalo nekomu neco vysvetlovat, porad se opakovat… A ten clovek to stejne zase priste nevedel…

• Citovat
  • Upravit
190
12.5.13 09:20
@chatwenna píše:
V hodne kolektivech nejsou novacci oblibeni… To neni nic proti tobe.Ale mne taky otravovalo nekomu neco vysvetlovat, porad se opakovat… A ten clovek to stejne zase priste nevedel…

To je jasné, to by nebavilo nikoho, ale jde to říct i slušně. Prostě vysvětlily mi to tím způsobem, že vzaly noviny, ten přístroj, do kterého se to zadává, a hrozně rychle tam něco namačkala, řekla musíš tohle pak to a prostě mi nedala ani šanci to zkusit, takže jsem to za chvíli zas nevěděla natož když to po mě někdo chtěl za týden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.5.13 09:22

Těžko soudit, když člověk není přímo u toho. Každopádně ti hned na začátku měli vše vysvětlit, dát ti školení a ty jsi si měla vše psát, aby jsi se mohla kdykoliv kouknout do poznámek. Ovšem pokud se ti žádného školení nedostalo, tak bych se důrazně ozvala :think:
Nicméně stalo se mi i to, že jsem školila osobu, která si nic psát nechtěla i přes mé upozornění, že musí a pak když byl problém lhala, že jsem ji nic takového neříkala :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.5.13 09:24
@sabuskasabka píše:
To je jasné, to by nebavilo nikoho, ale jde to říct i slušně. Prostě vysvětlily mi to tím způsobem, že vzaly noviny, ten přístroj, do kterého se to zadává, a hrozně rychle tam něco namačkala, řekla musíš tohle pak to a prostě mi nedala ani šanci to zkusit, takže jsem to za chvíli zas nevěděla natož když to po mě někdo chtěl za týden :roll:

a to tam není žádná nadřízená které si můžeš stěžovat? a požádat konkrétně ji o vysvětlení, když ti to nejsou schopné vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.5.13 09:25

Tak mi prijde, ze prodavacky v CR jsou tak z 80% protivne i na zakazniky… takze bych si to osobne fakt nebrala :nevim:

jinak az budes nastupovat na tu praxi nebo jine misto, tak si z toho zkus neco vzit - na vsechno se ptej, neboj se ozvat, klidne si rekni o vysvetleni, jak mas co delat atd. a pokud udelas chybu (to udela kazdy a zacatecnik obzvlast), tak se za to nestyd a misto toho nahlas rekni - „omlouvam se, moje chyba, ale uz si to budu pamatovat a znova se to nestane“, tecka a zapomenout a jit dal.
prodavackama se fakt nestresuj, ja mam na vetsinu svuj nazor (omluva tem schopnym a ochotnym), ale pocitej s tim, ze zpocatku ti to trochu daji sezrat vsude - je to normalni postup - krest ohnem. proste se obrn, vydrz a jdi si za svym. neboj se mluvit, ptat a resit. je lepsi rict - „tohle a tohle mi neni jasne, prosim, vysvetle mi to, at neudelam chybu“ nez byt zticha a trapit se tim, ze chybu udelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.5.13 09:31

Je to o lidech, já když zaučovala kolegyni (asistentku) tak jsem jí to klidně zopakovala 100× a když něco nevěděla mohla se v klidu zeptat aniž bych na ní vyjela. Holt všude se najde nějaká protivná kravka která se vybíjí své komplexy (tu jsme v kanceláři měli taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fey
150
12.5.13 09:35

Jo to je pravda, ženský kolektiv je zlo :). A začátky jsou těžký všude jak pro tebe, kde nevíš co a jak, tak i pro druhou stranu, kdy musej zaškolovat nováčky. Přeju vám do krámu hodně trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
12.5.13 09:36

Ono je to těžké, ženské kolektivy jsou hrozné, často stačí úplná hloupost a už se to veze. Když se k tomu přičte, že v prodejnách bývá obvykle i dost nepříjemné pracovní prostředí vytvářené ze strany nadřízených, tak jsou ty prodavačky ještě více nervózní a tudíž netolerantní než by obvykle byly.
Prostě si to vem jako poučení a příště se třeba více ptej ihned, pokud to situace dovolí.
A chyby dělá ze začátku každý, jen jich nesmí být příliš. S nadřízenou bych to asi neřešila, pokud nebudeš mít nějaký jiný důvod než uvádíš, bylo by to asi ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.13 09:41

Taky jsem byla takhle na brigádě a probíhalo to podobně, většina prodavaček nepříjemných, když jsem se na něco zeptala tak jen odsekly a pořádně nic nevysvětlily…byl to děs :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.5.13 09:42
@valkil píše:
No v nemocnici bude určitě líp. Co bys čekala od prodavaček za IQ a empatii? 8o
A jestli se jedná o nějaký profláknutý supermarket, tak jsou nejspíš nasraný permanentně.

Začínám si jako prodavačka připadat dost méněcenná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
12.5.13 09:44

@valkil
Já bych nesoudila tímto způsobem, poslední dobou vídám v obchodech lidi, které znám a o kterých vím, že inteligence mají více než dost, peníze jsou potřeba a najít práci bez praxe je dnes problematičtější než to bývalo.
A pokud můžu říct, tak vysoké IQ ještě neznamená empatii. Pracovala jsem v kolektivu, kde se dala předpokládat podstatně vyšší inteligence než tam, kde dělám teď a ta vyšší inteligence tam v průměru určitě byla(nulový přehled některých mých nynějších spolupracovníků mě nepřestává občas překvapovat), ale musím říct, že empatie měli ti lidé v průměru určitě méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.5.13 09:48
@Sany80s píše:
@valkil
Já bych nesoudila tímto způsobem, poslední dobou vídám v obchodech lidi, které znám a o kterých vím, že inteligence mají více než dost, peníze jsou potřeba a najít práci bez praxe je dnes problematičtější než to bývalo.
A pokud můžu říct, tak vysoké IQ ještě neznamená empatii. Pracovala jsem v kolektivu, kde se dala předpokládat podstatně vyšší inteligence než tam, kde dělám teď a ta vyšší inteligence tam v průměru určitě byla(nulový přehled některých mých nynějších spolupracovníků mě nepřestává občas překvapovat), ale musím říct, že empatie měli ti lidé v průměru určitě méně.

hezky napsané :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.5.13 09:52

Ahoj, taky dělám brigádu v superkarketu a zezacatku jsem si připadala jak trotl. Holka co ke zaucovala byla o něco mladší než ja, vsechno ma me vyrchlila a pak se divila, ze některý beci furt nechápu, kdyz jsem něco spletla, tak protacela oči. Na mou snahu komunikovat vubec nereagovala. Kdyz jsem ji priod hodu rekla ahoj, tak ani nezabucela. Tak ať mi polibi prdel. Už ze školy vim, ze zenskej kolektiv je to největší zlo. Ja se tam s nikým nenratrickuju. Delak si jen svou praci. Mám to jen brigadne a pri me frekvenci dochazeni se tam stejně s nikým moc neskamaradim. Briadnic je tam hafo a pokazdy někdo jinej. Proste to hod za hlavu. Pokud ti něco vucte vedoucí, pak si ber k srdci, ale od nějakých pipin na prodejně to neres :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.5.13 09:53

Je to jen o lidech, ne o tom, jestli se jedná o prodavačky, nebo vrcholové manažery. V obou případech se najdou frustrovaní zapšklí jedinci s IQ houpacího koně a budou si na tobě léčit komplexy. To je v každé práci. Já ti poradím jedno - buď milá, usmívej se, za každou radu poděkuj, když nebudeš něco vědět, nedělej mrtvýho brouka, ale běž se znovu zeptat a chtěj to ukázat. Jedině tak se to naučíš a pak se jim vyrovnáš a nebudou tě považovat za neschopnou. ;) Ze začátku můžou mít kecy, ale až ti tu danou věc vysvětlí pořádně dvakrát, tak už to zvládneš a nebudou mít důvod být na tebe takové. Základ je se ptát! Mně se to takhle v práci osvědčilo. Chvilku jsem byla „za blbou“, věděla jsem o tom, ale tím rychleji jsem se to naučila a pak jsem pomoc nepotřebovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat