Vyrovnávací příspěvek v těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vyrovnávací příspěvek v těhotenství
Ahoj mněla bych dotaz, včera jsem v rpáci podepisovala papír, že kvůli mému těhotenství zůstávám na sovjí práci ale zároven nemohu zvedat věci, které mají více jak 5 kilo. Zaměstnavatel mi řekl, že musím počkat na manipulanta, kterou mi takto těžkou věc donese nebo podá, ale že mě nebudou trestat za výkon (jako důvod k výpodědi za malý výkon) ale že tím pádem pokud nebudu plnit jako že neplním, když čekám na manipulanta, tak podle toho budu mít taky prémie, což je podle toho jaký mým výkon ted 0 kč. a chci se zeptat zda mám nárok na vyrovnávací příspěvek v těhotenství i když jsem nebyla převedena na jinou práci ale kvůli výkonu nebudu mít žádné prémie a to dělá 3000 měsíčně.
děkuji předem za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě ne. Zaměstnavatel ti totiž vyšel vstříc manipulantem a ty můžeš svoji práci vykonávat. takže je de facto všechno OK. Připadne mi to, že se tě snaží dostat na neschopenku, aby ti nemusel dávat 100% platu a nechat tě doma, pokud pro tebe nemá práci lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě to taky tak příde, na jednu stranu řeknou, že mě nebudou trestat za výkon ale nedají mi prémie, no zkusím to ještě pořešit s odborama jestli něco zmohou nebo ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zanetka2712 Jistě to nevím, ale šance je, zaměstnavatele to nic nestojí, tak to na OSSZ podejte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, byla jsem přeřazena zaměstnavatelem na jinou odlehčenou pracovní pozici, z důvodu těhotenství(nemohla jsem tahat těžké věci atd) Mám jinou pracovní smlouvu a také mi snížili plat. Budu mít nárok na tento příspěvek? A zda ano, nevadí když budu s dětmi na ošetřovném? Díky
- Citovat
- Upravit
Narok bys mit mela, ošetřovne nevadi, ale samozřejmě za dobu na osetrovnem ho nedostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše: Více
Tak ma ji v ramci stejneho zamestnavatele, tedy zmena smlouvy, prevedeni na jinou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám tam dodatek že přeřazení je z důvodu těhotenství. Tak uvidíme. Někdo mi právě říkal že když budu na očr tak na něj za ten měsíc nedosáhnu vůbec tak jsem se chtěla ujistit.
- Citovat
- Upravit