Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alisekR píše:
Má milenu.
Cha cháá! To je dobrý. Prostě má milenu.
![]()
Kde kdo nema rad Vanoce ale kvuli tomu vysirat ostatni? ![]()
Nechces si najit normalniho chlapa?
Nejde o Vánoce. Ty nemá rádo plno lidí. Jde o to, že se z něho stává blbec. Čím bude stárnout, tím bude jeho pesimismus a ublíženost narůstat. Pak začne mluvit „moudře“ a „k věci“ k různým tématům.
@Man_Brno píše:
Cha cháá! To je dobrý. Prostě má milenu.![]()
![]()
@Anonymní píše:
Záleží, nezáleží. Nemám pocit že nám odloučení nějak prospívá. Být naštvaný a jít se na hodinu vyvětrat je jiný než být 10 dnů od sebe. Mám problémy s panickými záchvaty a odloučení v takhle vyhrocené době mi to jenom prohlubuje. Takže o dovolené to není, ale nerada bych byla sama.
Takže ty máš psychické problémy a jsi na něm psychicky závislá. No tak to nevím názor, možná Milenu nemá, ale nebaví ho tvá citová závislost. Doporučuji to hodně rychle řešit s odborníkem. Píšu to, protože jsem to zažila a měla. Dnes si partner může jít klidně do Pandžábu pěšky, aby mu to trvalo dlouho…ale beze mě. Musela jsem na tom zapracovat a bylo to těžké. Ale třeba letošních 8 dnů bez něj, jen s dětmi ve Španělsku byl neskutečný klídek a veget. Žádná panika s odloučení.
Muj je taky někdy na zabiti.
Všechno a všichni ho se.ou, nadává, nic není dobre.
Většinou to tak má když toho má v práci hodně.
Já se zavíram do ulity a nebavím se s nim.
On to vypozoruje a uklidní se. On je typ, který si musí na vše přijít sám. Nemuzu mu rict - ty Jo, ty ses zas protivnej jak pr.del.
To by jancil ještě vic
.
Nechám ho a vím, ze to za par hodin přejde.
Jsme spolu 26 let.
(Minule jsem mu pustila klip písničky “Zas pitschuje”, na konci jak Pazderkova ječí na svyho chlapa, říkám mu - takovou zenskou ty bys potřeboval
).
@Anonymní píše:
Je tady spousta hrozných příběhů, ten můj není žádná životní tragédie/nevěra/ finanční problémy…jenom mám poslední týdny neuvěřitelně protivneho muže.
Jsme spolu 5 let, oba máme pohodovou práci, peněz akorát a žádné děti. Doteď jsem měla pocit, že jsme dost harmoničti spolu, většinu aktivit děláme společně a okolí nás jako pár hodnotí velmi pozitivně.
Manžel nemá rád Vánoce a čím více se jim blížíme, tím horší to je. Dokonce cítím, že mi vedle něj není fyzicky dobře. Všechno je špatně, všichni jsou keteni, zarany vánoční světýlka… Co hůř, můj názor pro něj přestal mít váhu, mé problémy jsou malicherné, nenechá mě dokončit větu aniž by mě nepřerušoval, neopravoval. Prostě se chová jako hulvát, který má ego někde na stropě.
Jsem zvyklá na úplně jinou domácnost, kde se spolu bavíme, sdílíme a domov je bezpečné místo. Teď se mi domů ani nechce. Jeho nechuť k Vánocům respektuji, tudíž žádná výzdoba a pres vánoce jezdíme do zahraničí. Letos se mi fakt nechce.
Netuším jak dál v tomhle fungovat, zda je to opravdu jenom tím obdobím nebo co se děje.
Může být…někteří prostě na vánoce neskutečně prudi
@sirikit píše:
Přesně tak.
Chce to velkolepou scénu.![]()
To nepomůže
@tess50 píše:
Nevím, ale deptal mě s tím každý rok. Hrozný. Nikdy nekoupil dárek, peníze nedal. Byla jsem pěkná k. áva, že jsem vydržela tak dlouho. [/citac@Jabadabadu69 píše:
Kde kdo nema rad Vanoce ale kvuli tomu vysirat ostatni?
Nechces si najit normalniho chlapa?To jsou povahy, které to potřebují zhnusit i celému okolí.
Ja jsem zastance prime komunikace, zadne radoby ohleduplne a takticke tanecky okolo. Nejlepsi je pockat si na chvili, kdy bude v klidu, protoze zacit to resit kdyz ma zrovna svou „ataku“ nasjanosti, nema cenu. To se nevyresi nic, naopak se to jeste vystupnuje. A normalne mu rict, ze me trapi jeho negativni nalady, ze se kvuli tomu vedle nej necitim dobre a at rekne, v cem je problem. Ze to trva uz dlouho a nejsem si jista, ze to takhle donekonecna vydrzim. At klidne rekne na rovinu, ze uz me nema rad a nechce se mnou byt, ze se muzeme v klidu rozejit. A pokud to tak neni, tak at se proboha zacne chovat jako normalni chlap a ne jako nejaka nevyrovnana hysterka, abych to za cas nebyla ja, kdo mu rekne, ze uz s nim nechce byt.
@Venetia píše:
To nepomůže
Ne? ![]()
Pak holt vyměnit. ![]()
Nevím, proč by měl mít kdokoli z domácnosti nárok v jakémkoli ročním období neskutečně prudit. ![]()
@sirikit píše:
Ne?
Pak holt vyměnit.
Nevím, proč by měl mít kdokoli z domácnosti nárok v jakémkoli ročním období neskutečně prudit.
Presne tak. A jeste delat dusno kvuli Vanocum, to uz mi pripada opravdu jako akce hodna primitiva. U nas jsem to ja, kdo drzi Vanoce, upecu trochu cukrovi, krapet vyzdobim domacnost, nic prehnaneho, jedu spis stylem mene je vice, takze adventni venec, ozdobene vetve do vazy, hvezda do okna a stromecek. Manzel se z Vanoc tesi nejvic na salat a rizek a na to cukrovi, jinak ho to taky nebere. Ale vi, ze me to dela radost a uzivam si to, tak mi to nekazi priblblymi recmi, jak je to trapny a zbytecny. Neumim si predstavit, ze by od listopadu predvadel nejake dramaticke etudy na tema nesnasim Vanoce. To bych si o nem pomyslela, ze mu hrabe ve vezi. ![]()
@Sisika9 píše:
No, tak hlavně, že ho dotáhla k oltářiTo spolu jako předem nemluvili, jak bude svatba probíhat? On se nepodílel na výběru fotografa?
No to nevím ale nejspíš mu bylo jedno jak to bude hlavně aby se nemusel starat
.
Kamarádku ukecali, dala jim to jako svatební dar. Nemusel ti platit takže povolil ![]()
@tess50 píše:
Zbytečné. Taky nefungovalo.
Tak potom je cas udelat papa. Zit vedle nekoho, kdo mi zpusobuje zaludecni neurozu? Proc?