Protivný manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75743
1.12.23 08:36
@Denisa56 píše:
Presne tak. A jeste delat dusno kvuli Vanocum, to uz mi pripada opravdu jako akce hodna primitiva. U nas jsem to ja, kdo drzi Vanoce, upecu trochu cukrovi, krapet vyzdobim domacnost, nic prehnaneho, jedu spis stylem mene je vice, takze adventni venec, ozdobene vetve do vazy, hvezda do okna a stromecek. Manzel se z Vanoc tesi nejvic na salat a rizek a na to cukrovi, jinak ho to taky nebere. Ale vi, ze me to dela radost a uzivam si to, tak mi to nekazi priblblymi recmi, jak je to trapny a zbytecny. Neumim si predstavit, ze by od listopadu predvadel nejake dramaticke etudy na tema nesnasim Vanoce. To bych si o nem pomyslela, ze mu hrabe ve vezi. :mrgreen:

Přesně tak.
Já přestala mít radost z Vánoc, když děti odrostly a doma to skřípalo - jestli on to trošku není i indikátor atmosféry v rodině… :think:
Ale výzdobu jsem i tak prostě musela, na té sezónní si ujíždím i během roku, mám to ráda.
Zato letos se těším, jak malá - objednala se k nám na Štědrý den dcera s rodinou, takže dvě malá vnoučata… chápeš. :srdce:
Prej čím větší rodina pokupě, tím lepší Vánoce, cukrovi přivezou, kapra taky, se vším pomůžou.
Takže nadšeně řádím s výzdobou už od minulého týdne, věnce, vánoční kytky, trpaslíci, ptáčci, světýlka všude a stran počtu trpajzlíků, ptactva, parohaté zvěře a zimního sportovního vybavení ve výzdobě budou mít děcka přidruženou vánoční soutěž o ceny. :mrgreen:
Stromečky jsou mužskýho doména: míváme v obýváku, u dědy dole a na terase.
Přitáhl mi požadovaná březová polena na dekorace na zápraží, březové proutí a pro jehličnaté větve jsme byli v lese 2×.
Cajk, uznávám, že každý nemusí Vánoce zbožňovat - ale ať s tím laskavě neotravuje ostatní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
1.12.23 08:44
@Atisia píše:
No to nevím ale nejspíš mu bylo jedno jak to bude hlavně aby se nemusel starat :nevim: :nevim: :nevim:.
Kamarádku ukecali, dala jim to jako svatební dar. Nemusel ti platit takže povolil :nevim:

Fuj, protiva a ještě škrt, nejhorší možná kombinace :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.12.23 08:51
@WhiteCrow píše:
Fuj, protiva a ještě škrt, nejhorší možná kombinace :poblion:

Od toho zážitku svatby nefotí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.12.23 08:54
@sirikit píše:
Přesně tak.
Já přestala mít radost z Vánoc, když děti odrostly a doma to skřípalo - jestli on to trošku není i indikátor atmosféry v rodině… :think:
Ale výzdobu jsem i tak prostě musela, na té sezónní si ujíždím i během roku, mám to ráda.
Zato letos se těším, jak malá - objednala se k nám na Štědrý den dcera s rodinou, takže dvě malá vnoučata… chápeš. :srdce:
Prej čím větší rodina pokupě, tím lepší Vánoce, cukrovi přivezou, kapra taky, se vším pomůžou.
Takže nadšeně řádím s výzdobou už od minulého týdne, věnce, vánoční kytky, trpaslíci, ptáčci, světýlka všude a stran počtu trpajzlíků, ptactva, parohaté zvěře a zimního sportovního vybavení ve výzdobě budou mít děcka přidruženou vánoční soutěž o ceny. :mrgreen:
Stromečky jsou mužskýho doména: míváme v obýváku, u dědy dole a na terase.
Přitáhl mi požadovaná březová polena na dekorace na zápraží, březové proutí a pro jehličnaté větve jsme byli v lese 2×.
Cajk, uznávám, že každý nemusí Vánoce zbožňovat - ale ať s tím laskavě neotravuje ostatní!

Já ještě nezačala ani skoumat v jakém stavu mám material :lol: :lol: do soboty by to asi už něco chtělo, co? :think: :D :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
1.12.23 09:27
@sirikit píše:
Ne? :think:
Pak holt vyměnit. :nevim:
Nevím, proč by měl mít kdokoli z domácnosti nárok v jakémkoli ročním období neskutečně prudit. :cert:

Máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
1.12.23 09:40
@Atisia píše:
Já ještě nezačala ani skoumat v jakém stavu mám material :lol: :lol: do soboty by to asi už něco chtělo, co? :think: :D :mrgreen: :mrgreen:

Tak - povinné to není. ;)
Já teď měla volněji v práci, tak jsem využila příležitosti, a k nákupu materiálu Black Friday: v Pepcu měli akci 3 za cenu 2 ks (vánoční sortiment a hračky) a v JYSKu jsem se zazásobila dvoumetrovými venkovními šňůrami LED světýlek na tři tužkovky s časovačem za 40 Kč, no nekup to! :mrgreen:
Svítí nám věnec na brance, na vstupních dveřích, 8 truhlíků na oknech i podél příjezdovky a uvnitř „americké“ schodiště. :mrgreen: A jenom. co se k tomu propracuju, omotám i oleandry v zimní zahradě - ty teda světýlkama normálně zapíchlýma do sítě.
Plus teda 3 lucerničky na těch špalcích na zápraží, tam chodím každý večer osobně zapalovat čajovky. :andel:
Mít doma vánočního odpírače, nutně mu ze mě musí jebnout. :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
1.12.23 09:45

Půjdu (jen trošku) proti proudu, protože si myslím, že může mít sezónní depresi. Jak dlouho to zhruba trvá? Protože začátek by docela odpovídal.
Trpím na to do určité míry taky, nedostatek slunečního světla mě prostě velmi ovlivňuje a s příchodem jara jsem zase v pohodě. Ale mám to ve vlnách, rozhodně to není celou zimu, a snažím se to neventilovat, prostě se svojí hlavou pracuji. Takhle se každopádně naštěstí nechovám.
Obávám se ale, že tvůj muž nějaké sebereflexe schopný nebude, protože chlapský egoismus a pohodlnost. I tak bych s ním prohodila řeč, jestli nemůže jít o toto (něco si o tom načti) s tím, že by třeba zkusil brát suplementy nebo zkusil terapii světlem, protože to reálně pomáhá.
Každopádně tak jako tak to nemusíš tolerovat a ani netoleruj. Připrav se na to, že možná budeš mluvit do zdi, nebo že se dokonce nas.ere, ale aspoň si můžeš říct, že jsi to zkusila. S někým takovým bych už nebyla ani za zlatý prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.12.23 10:02
@sirikit píše:
Tak - povinné to není. ;)
Já teď měla volněji v práci, tak jsem využila příležitosti, a k nákupu materiálu Black Friday: v Pepcu měli akci 3 za cenu 2 ks (vánoční sortiment a hračky) a v JYSKu jsem se zazásobila dvoumetrovými venkovními šňůrami LED světýlek na tři tužkovky s časovačem za 40 Kč, no nekup to! :mrgreen:
Svítí nám věnec na brance, na vstupních dveřích, 8 truhlíků na oknech i podél příjezdovky a uvnitř „americké“ schodiště. :mrgreen: A jenom. co se k tomu propracuju, omotám i oleandry v zimní zahradě - ty teda světýlkama normálně zapíchlýma do sítě.
Plus teda 3 lucerničky na těch špalcích na zápraží, tam chodím každý večer osobně zapalovat čajovky. :andel:
Mít doma vánočního odpírače, nutně mu ze mě musí jebnout. :P :P

Takovej arzenal :mrgreen:. Já vzala starej bilej věnec, odrbala jsem to, co špatně drželo a omotala světelným řetězem. Na stromeček přijdou perníčky a pomeranče co jsou připraveny i ze šňůrkou. Nejspíš zítra vy taham harampádí opravím a dozdobim co bude třeba :nevim: :nevim: :roll: do města nejedu (nejspíš). Tam se rojí moc lidí a naše divoké, běhací dítě ve frontě fakt v klidu nevydrží :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
1.12.23 10:09
@Atisia píše:
Takovej arzenal :mrgreen:. Já vzala starej bilej věnec, odrbala jsem to, co špatně drželo a omotala světelným řetězem. Na stromeček přijdou perníčky a pomeranče co jsou připraveny i ze šňůrkou. Nejspíš zítra vy taham harampádí opravím a dozdobim co bude třeba :nevim: :nevim: :roll: do města nejedu (nejspíš). Tam se rojí moc lidí a naše divoké, běhací dítě ve frontě fakt v klidu nevydrží :lol: :lol:
:hug: :hug:
Hele, ono popravdě o těch dekoracích Vánoce nejsou.
Byly by úplně stejně fajn u pár svíček zapálených na talířku s jednou smrkovou větvičkou a punčíku v hrnečcích, ale s rodinou, která nevysírá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.12.23 10:18
@sirikit píše: :hug: :hug:
Hele, ono popravdě o těch dekoracích Vánoce nejsou.
Byly by úplně stejně fajn u pár svíček zapálených na talířku s jednou smrkovou větvičkou a punčíku v hrnečcích, ale s rodinou, která nevysírá.

Proto mám své výtvory už doohne dlouho. Jmelí tu visi několik let a nepadá. Mám hooodne schovaných prizdob z kytek. Takový ty rádoby mašle na drátku. Místo vázy demižon od piva, etiketou ke zdi. Jo a šišky od vchodu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.23 11:54
@Denisa56 píše:
Ja jsem zastance prime komunikace, zadne radoby ohleduplne a takticke tanecky okolo. Nejlepsi je pockat si na chvili, kdy bude v klidu, protoze zacit to resit kdyz ma zrovna svou „ataku“ nasjanosti, nema cenu. To se nevyresi nic, naopak se to jeste vystupnuje. A normalne mu rict, ze me trapi jeho negativni nalady, ze se kvuli tomu vedle nej necitim dobre a at rekne, v cem je problem. Ze to trva uz dlouho a nejsem si jista, ze to takhle donekonecna vydrzim. At klidne rekne na rovinu, ze uz me nema rad a nechce se mnou byt, ze se muzeme v klidu rozejit. A pokud to tak neni, tak at se proboha zacne chovat jako normalni chlap a ne jako nejaka nevyrovnana hysterka, abych to za cas nebyla ja, kdo mu rekne, ze uz s nim nechce byt.

Taky jsem na něj včera už nakrocila. Nemáme ve zvyku teatrální scény, křik ani nadávky. Přímo jsem se zeptala na to co se děje. Odpověď nebyla moc uspokojující, protože prý nic. Jenom chce být sám a nemá náladu na nikoho. Řekla jsem mu jaký já z jeho chování mám pocit a že mi tím dost ubližuje.
Sebral psa a šel na hodinu ven. No vrátil se jako milius, myslím, že to padlo na úrodnou půdu.
Dneska už máme doma pohodu od rána. Doufám, že to vydrží.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.23 11:56
@WhiteCrow píše:
Půjdu (jen trošku) proti proudu, protože si myslím, že může mít sezónní depresi. Jak dlouho to zhruba trvá? Protože začátek by docela odpovídal.
Trpím na to do určité míry taky, nedostatek slunečního světla mě prostě velmi ovlivňuje a s příchodem jara jsem zase v pohodě. Ale mám to ve vlnách, rozhodně to není celou zimu, a snažím se to neventilovat, prostě se svojí hlavou pracuji. Takhle se každopádně naštěstí nechovám.
Obávám se ale, že tvůj muž nějaké sebereflexe schopný nebude, protože chlapský egoismus a pohodlnost. I tak bych s ním prohodila řeč, jestli nemůže jít o toto (něco si o tom načti) s tím, že by třeba zkusil brát suplementy nebo zkusil terapii světlem, protože to reálně pomáhá.
Každopádně tak jako tak to nemusíš tolerovat a ani netoleruj. Připrav se na to, že možná budeš mluvit do zdi, nebo že se dokonce nas.ere, ale aspoň si můžeš říct, že jsi to zkusila. S někým takovým bych už nebyla ani za zlatý prase.

Ano trpí na deprese, bere sice AD, ale ty bohužel na protivnost nefungují :lol:. Přechod podzim/zima bývá vždy náročný, ale nikdy to nebyl důvod aby byl hnusný i na mne.
Každopádně včera jsme si to vyrikali a mám pocit, že to pomohlo. Možná opravdu jenom potřeboval více času.

• Citovat
  • Upravit
9757
1.12.23 14:02
@sirikit píše:
Twl!
O co těmhle lidem jako jde?? 8o
Miluju Vánoce, se mnou by Grinch tvrdě narazil. :evil:

Mému tátovi i tchanovi umřeli v dětství mezi 10 a 15 rokem maminky (nemoce) a dědečci hned domů natáhli mladé, bezdětné ženy - takže naši tátové nenáviděli Vánoce a i v našem dětství byly štědré dny občas husté. My slavíme Vánoce až s dítětem a snažíme se, aby to bylo fajn. Ale máme to skromněji než asi většina rodin a spíš do pohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.12.23 09:22
@Anonymní píše:
Je tady spousta hrozných příběhů, ten můj není žádná životní tragédie/nevěra/ finanční problémy…jenom mám poslední týdny neuvěřitelně protivneho muže.
Jsme spolu 5 let, oba máme pohodovou práci, peněz akorát a žádné děti. Doteď jsem měla pocit, že jsme dost harmoničti spolu, většinu aktivit děláme společně a okolí nás jako pár hodnotí velmi pozitivně.
Manžel nemá rád Vánoce a čím více se jim blížíme, tím horší to je. Dokonce cítím, že mi vedle něj není fyzicky dobře. Všechno je špatně, všichni jsou keteni, zarany vánoční světýlka… Co hůř, můj názor pro něj přestal mít váhu, mé problémy jsou malicherné, nenechá mě dokončit větu aniž by mě nepřerušoval, neopravoval. Prostě se chová jako hulvát, který má ego někde na stropě.
Jsem zvyklá na úplně jinou domácnost, kde se spolu bavíme, sdílíme a domov je bezpečné místo. Teď se mi domů ani nechce. Jeho nechuť k Vánocům respektuji, tudíž žádná výzdoba a pres vánoce jezdíme do zahraničí. Letos se mi fakt nechce.
Netuším jak dál v tomhle fungovat, zda je to opravdu jenom tím obdobím nebo co se děje.

Mám taky takového partnera, jsme spolu necelé 2 roky a ze začátku to pro mě bylo opravdu zvláštní a nemohla jsem si zvyknout,.. nepochopila jsem tu jeho naladovost “z ničeho nic”, ale už jsem pochopila, jak na něj. I my ženy musíme byt tolerantní, že muži mají své dny. V tuhle chvíli je nejlepší ho nechat na pokoji nebo ho zkus překvapit necim, co má rad. Uvidíš, že nálada se otočí. :) Někdy si člověk vyloženě neřekne o pomoc se špatnou náladou, ale pokud ho máš ráda, můžeš mu pomoci se z ní dostat. :oops:
Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria