Protivný puberťák

Anonymní
12.6.20 18:55

Protivny pubertak

Dobry den,
mam cerstve 16 leteho syna. V posledni dobe je katastrofa, nevychazime spolu.Syn ma ADHD, reakce nekdy nevypocitatelne, ale celkove je proste nejchytrejsi, na druhou stranu introvert, stale zalezly u sebe v pokoji.Nic ho nezajima, nema zadny cil, sam od sebe doma nic neudela..S kamarady ven moc nechodi, je s nimi v kontaktu na skype.
Dospela jsem k nazoru, ze jako clovek mi moc nesedne. Mate nekdo zkusenosti, jak s takovym mladym clovekem vychazet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15097
12.6.20 19:01

Prostě takovej normální puberták :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.20 19:10

No jo, jenze ja mam obavu, ze je to rys povahy, po jeho otci…Jako maly byl uplny slunicko, pozitivni, v pohode.Ted je strasnej negativista, vecne nafoukly..

• Citovat
  • Upravit
15097
12.6.20 19:12
@Anonymní píše:
No jo, jenze ja mam obavu, ze je to rys povahy, po jeho otci…Jako maly byl uplny slunicko, pozitivni, v pohode.Ted je strasnej negativista, vecne nafoukly..

To je vcelku normální, hormony, vydrž zase se změní. Moje nejstarší dcera byla jako dítě úplný vzorek, v pubertě na zabití. Měla jsem pocit, že mi ji někdo vyměnil, drzá, neempatická, vymýšlela samé neplechy.Za pár let mi moji vzornou dceru zase někdo vrátil zpět. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.20 19:16
@boball píše:
To je vcelku normální, hormony, vydrž zase se změní. Moje nejstarší dcera byla jako dítě úplný vzorek, v pubertě na zabití. Měla jsem pocit, že mi ji někdo vyměnil, drzá, neempatická, vymýšlela samé neplechy.Za pár let mi moji vzornou dceru zase někdo vrátil zpět. :srdce:

Diky za uklidneni :) Nekdy si fakt uz zoufam, co to je za cloveka:)

• Citovat
  • Upravit
21
12.6.20 19:20

Trošku mi to připomíná to co říkal Dušek ve “Čtyřech dohodách”…že s dítětem roste jeho hodná a zlobivá část. Jako malé zjistí, že rodiče mají jaksi radši toho hodného a tak jim ho nabízí, aby obě strany měli klid :D :D :D bohužel v pubertě se tyto části prohodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
12.6.20 19:22
@Anonymní píše:
Diky za uklidneni :) Nekdy si fakt uz zoufam, co to je za cloveka:)

Nejsi v tom sama. Jenom u některých dětí to není tak markantní. Prostřední dcera byla v pubertě proti té první hotový anděl a ted čekám na syna.Je mu devět, už občas prohodí nějakou hlášku, tak si říkám, a sakra za chvíli je to tady zas. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.20 19:30

Me i mrzi, jak se chova k nasemu psovi. I kdyz pes za neco nemuze, hned ho fest sekne. Kvuli tomu se hadame casto. Pritom jako mladsi ho mel rad a celkove byl hrozny pohodar. Proste nevypocitatelnej, stale neco odklada..

• Citovat
  • Upravit
1208
12.6.20 19:41

To teď nepoznáš, zda ti tvůj syn bude v dospělosti povahově blízký. Pubertě se také říká, že jsou to telecí léta a to tedy jsou. Popisuješ normálního puberťáka, kterého má doma kdekdo. Fakt nemáš doma žádnou vzácnost :-).
Tuhle jsme s mužem vzpomínali, co s námi provedla puberta a oba jsme se shodli, že jsme se přehodili úplně na opačnou povahovou stranu než co naše rodiče do té doby znali. Z veselého aktivního a sdílného extroverta se ze mně stala nad vším zhnusená odsekávající příšera, která se neustále kriticky vyjadřovala směrem k rodičům i k okolí. Práce jsem se bála jako čert kříže a na všechno jsem říkala, že nevím a že si nepamatuju. Manžel zase téměř oněmněl a to byl do té doby bavič rodiny. Když odněkud přišel domů, tak se to poznalo podle bot v předsíni a jinak se muselo nahlédnout do pokoje, protože na nikoho nereagoval. A kdo mu do toho pokoje strčil hlavu, na toho hodil takový pohled, že se to ten druhý bál udělat znovu. A pak to všechno nějak pominulo a zase jsme rodiče rádi viděli, povídali si s nimi a rádi je vidíme a rádi si povídáme doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.20 21:21
@Masina píše:
To teď nepoznáš, zda ti tvůj syn bude v dospělosti povahově blízký. Pubertě se také říká, že jsou to telecí léta a to tedy jsou. Popisuješ normálního puberťáka, kterého má doma kdekdo. Fakt nemáš doma žádnou vzácnost :-).
Tuhle jsme s mužem vzpomínali, co s námi provedla puberta a oba jsme se shodli, že jsme se přehodili úplně na opačnou povahovou stranu než co naše rodiče do té doby znali. Z veselého aktivního a sdílného extroverta se ze mně stala nad vším zhnusená odsekávající příšera, která se neustále kriticky vyjadřovala směrem k rodičům i k okolí. Práce jsem se bála jako čert kříže a na všechno jsem říkala, že nevím a že si nepamatuju. Manžel zase téměř oněmněl a to byl do té doby bavič rodiny. Když odněkud přišel domů, tak se to poznalo podle bot v předsíni a jinak se muselo nahlédnout do pokoje, protože na nikoho nereagoval. A kdo mu do toho pokoje strčil hlavu, na toho hodil takový pohled, že se to ten druhý bál udělat znovu. A pak to všechno nějak pominulo a zase jsme rodiče rádi viděli, povídali si s nimi a rádi je vidíme a rádi si povídáme doteď.

Diky moc za uklidneni :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí