Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ona je pořad usmevava kdybych ji pres den nedevala spát tak nespí už jsem to i zkusila s vidinou ze usne večer… Marne.. Prostě bez kočárku ani ránu…
Přes den v tom kočárku usne sama otočí se na bok a spí ale musím ji tam dat jinak jeden non stop…
@Anonymní píše:
Ona je pořad usmevava kdybych ji pres den nedevala spát tak nespí už jsem to i zkusila s vidinou ze usne večer… Marne.. Prostě bez kočárku ani ránu…
tak ji nech si hrát, pokud je spokojená. Klidně i v té postýlce v noci.
Co já bych dala za to kdyby si miláčci hráli. Ti pokud v noci nespí tak řvou, nebo dělají fakt bugr( roční a tříletý)
Kdybych měla usměvavé sluníčka tak neřeším
Jako matka tri nespicich deti bych asi napsala toto: uspavej v kocarku, bud rada ze mas na uspavani aspon nejakou paku/metodu. Prenes se pres to, ze sis to predstavovala jinak. Materstvi cloveka pekelne vyskoli. Budouci manzel s ni snad pres prah drncat uz nebude
. Kdybys videla, co ja byla ochotna odmavnout, aby aspon chvili spalo nejmladsi dite
.
Já uspavam (neznamená to, že to zabírá na každého):
Dám do postýlky a pustím bílý šum nebo ukolébavku na YouTube
Dám kapičku něčeho sladkého na dudel (u mě mléko)
Před spaním si zacvicime Vojtovku, jen opravdu ty jednoduché cviky co nejdou nijak zkazit a dítěti ublížit. Je to takové protahování, to je unaví.
Usinacka přes oči ( to je tutovka do sekundy
)
Zapnu světýlka na postýlce, mám takové z Pepca, jak na to děti koukají a zajímá je to, tak prostě nebrečí a brzy spí.
Já mám teda hodne děti (si teda myslím já 😃), ale jsou taky dny kdy nechtějí spát, vztekaji se nebo je něco bolí a vždy něco z toho výše napsaného zabere. Přes den spí někdy 1-2 hodiny a někdy 10 minut.
A mám daný čas prostě kdy se jde spát, nevím jestli to má vliv, ale v 20:00 jdu koupat, dám najíst a odchod směr postýlka.
A v postýlce je nechávám ležet, když jsou v klidu a hrají si, tak to neřeším, oni usnou.
Příspěvek upraven 08.06.20 v 23:44
Musi byt zoufale pretazena, jestli dobre pocitam, tak spi celkem 8,5 hod.? To mi prijde hodne malo. Zkusili jste uspat tim kocatkem uz v osm? Rano zatemnit okna, jestli ji nebudi slunce? Pry existuje i houpadlo na kocarek, ktere houpe samo. U velkych nespavcu muze pry pomoci presun do klidnejsiho prostredi(chata, chalupa), jestli jste nekde ve meste.
Ale já musím taky někdy spát… Mám starší dítě kteremu se musím dopoledne venovat skrz školu… A ona je schopna nespat do rana… Takže v jednu ji uspím v šest vstane a pak jede zase do jedné… Nemám problém s tím že me chlap vystřídá on si ji odpoledne vezme o tom žádná a můžu dvě hodiny spát… Ale porad to tak nejde…
@Oriseka pokud je spokojená tak se o přetažení nejspíš nejedná…
@Oriseka zkusili jsme chatu ho to samé… Hraje si nespí… Do jedenácti jsme ji nechali pak zase kocarek v šest vstala a jela non stop do večera…
A ano uspavame od osmi kouká co kde litá v pokoji je klid ticho tma… Nekrici ale nespí..
@Hobitka takže je to v pohodě nespave děti existuji a dal můžu v kočárku uspavat pro svůj lepší pocit… Jak mě se ulevilo… Už si připadal fakt špatně když povím ze večer musím uvozit malou… Jako ze to dělám špatně ![]()
@Anonymní píše:
A ano uspavame od osmi kouká co kde litá v pokoji je klid ticho tma… Nekrici ale nespí..
A co tedy vadí? Když je v postýlce v klidu a „jen“ nespí, tak bych to neřešila. Zavedla bych prostě večerku ve 20 a at si klidně kouká, když nebrečí tak to snad nevadí. Ráno nevím, zkusila bych bílý šum a nebo prostě zase ji v postýlce nechat, když nebrečí. Nejsem moc příznivce uspávání. Mě se třeba nepovedlo uspat mé dítě snad nikdy. Podle mě prostě usně tím, že je unavené a ne tím, že jej někdo uspí. Zhruba od roka nikdy neusne když je někdo u postýlky. Ale tohle má každé dítě jinak.
A co nositko/satek? zkouseli jste? obcas kdyz mi mala nechtela spat, jsem ji dala do nositka a sla neco delat (nadobi),a ona u toho usnula. Kdyz jsem si ji dala na zada, tak usnula jeste rychleji…
Prosím o anonym protože si připadam jako špatná matka… Mám holčičku 13.měsíců a neusne jinak než v kočárku… Porad houpeme přes práh aby princezna spala.. Zkusili jsme večerní rituál i nechat vyrvat… Ona prostě nepotřebuje spát… Nevzteka se a nekrici ale v jednu v noci když si radostné hraje v postýlce už padam na hubu… Rano v stane jako by nic… Nezáleží kdy jde spát vždy se vzbudí v šest jako hodinky
Pres den spí max pul hodiny… A pak přichází zase večer dlouhé přemlouvání aby si lehla a pak kolem desáté se uchylim ke kočárku… Co s ni jak ji naučit spát když nema potřebu spánku?