Protokol s Gonalem

16.12.21 08:53

Protokol s Gonalem

Ahoj snazitelky,

Meli jste nektera na stimulaci gonal? Meli jste ho samotny nebo jeste nejaky hormon k nemu? kolik bylo zralych vajicek, kolik vydrzelo prodlouzenou kultuvaci a povedlo se?

Diky za odpovedi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.12.21 09:20

2× jsem stimulovala gonalem a v jiném caru 1× Pergoveris. Ten druhý mi seděl více, nebo zůstalo více embryí. Ale nejde to takto paušalizovat. S gonalem jsem byla spokojená, ale v tom prvním caru, byli dost opatrní, poprvé jsem měla velmi malé dávky a zůstalo jen jedno embryo, podruhé lepší, ale stejně si myslím, že ty dávky byly moc malé.
V tom druhém caru to zase napálili jako prase, až jsem měla hyperstimulák. Ale výsledky krásný no.

V tom prvním caru také přítel vezl "materiál " z domu, třeba i toto mohlo ovlivnit výsledky. Těžko říci. V druhém už byl normálně v místnosti.

Každopádně vždy 5 denní kultivaci, rozhodně. :palec:
Držím palce

• Citovat
  • Upravit
16.12.21 09:26

Já jsem stimulovala s gonalem + cetrotide. Celkem 27 zralých vajíček, do páteho dne vydrželo 8 ;) ;) ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
16.12.21 09:27

Mela jsem gonal, pak k nemu se picha jeste neco, aby folikuly nepraskly…asi 18 zralych, 13 vydrzelo..,prvni KET vysel…,ale to zalezi na tvem tele, ne na gonalu… drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.21 09:58
@Anonymní píše:
2× jsem stimulovala gonalem a v jiném caru 1× Pergoveris. Ten druhý mi seděl více, nebo zůstalo více embryí. Ale nejde to takto paušalizovat. S gonalem jsem byla spokojená, ale v tom prvním caru, byli dost opatrní, poprvé jsem měla velmi malé dávky a zůstalo jen jedno embryo, podruhé lepší, ale stejně si myslím, že ty dávky byly moc malé.
V tom druhém caru to zase napálili jako prase, až jsem měla hyperstimulák. Ale výsledky krásný no.

V tom prvním caru také přítel vezl "materiál " z domu, třeba i toto mohlo ovlivnit výsledky. Těžko říci. V druhém už byl normálně v místnosti.

Každopádně vždy 5 denní kultivaci, rozhodně. :palec:
Držím palce

Dekuji, ja mela prvni stimulaci prave gonalem, oplodneno 10 vajicek, zbylo jedno jedinne, jako zazrakem z nej mam dceru. Druhou stimulaci jsem mela puregon, doktor rikal, ze je to to same co gonal. Bylo opet 10 vajicek, zbyly 4,bohuzel zadne se nechytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.21 09:59

@h.anetka000 to je moc hezky vysledek a zadarilo se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.21 10:03

@Melodie91 dekuji za odpoved.ja mela po gonula a pri dalsi stimulaci puregonu vzdy 10 oplodnenych vajicek.po kultivaci zbylo po gonalu jedno-dcera, po puregon sice 4,ale bez tehotenstvi. Nekde ke gonalu davaji jeste luveris, ze by mel zlepsit kvalitu vajicek, tak me prave zajima, jestli je to bezne nebo se spis dava samitny gonal. Na me stimulaci je videt, ze je dulezita kvalita a ne kvantita :roll: ceka me 3 ivf, tak nevim, jaky lek by bylo lepsi zvolit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.21 10:15
@Miracleelcarim píše:
@Melodie91 dekuji za odpoved.ja mela po gonula a pri dalsi stimulaci puregonu vzdy 10 oplodnenych vajicek.po kultivaci zbylo po gonalu jedno-dcera, po puregon sice 4,ale bez tehotenstvi. Nekde ke gonalu davaji jeste luveris, ze by mel zlepsit kvalitu vajicek, tak me prave zajima, jestli je to bezne nebo se spis dava samitny gonal. Na me stimulaci je videt, ze je dulezita kvalita a ne kvantita :roll: ceka me 3 ivf, tak nevim, jaky lek by bylo lepsi zvolit…

Rozhodně doporučuji, něčím jiným než předtím tedy. Když už tě čeká 3 stimulace a předtím to nebylo úplně ideální. Na tom bych trvala.
Tato jsem to měla já, změnila jsem napotřetí car a chtěla jsem něco jiného, a ten Pergoveris vyhovoval a i výsledky byly super. Ten se dává spíše od 35 let a je tam prý přidána nějaká látka, aby byly vajíčka kvalitnější.
Ono i někdy výměna samotného caru prospěje, jiné prostředí, lidé.. nový začátek 8)

• Citovat
  • Upravit
3085
16.12.21 11:11

V říjnu ivf cyklus - Gonal 200 jednotek poslední 4 dny k němu Cetrotide, 15 folikulů, 15 vajíček, 12 zralych, 8 oplodněno, do pátého dne vydržely 4.. První ET se nezdařil, v pondělí jdu na KET druhého embryjka, tak snad 🙏🏼 😇 jinak pohodlné používání, nic špatného mi po něm nebylo, trochu jsem si musela zvykat na ten smrádek, to budu mít v paměti asi navždy 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.21 12:25
@Anonymní píše:
Rozhodně doporučuji, něčím jiným než předtím tedy. Když už tě čeká 3 stimulace a předtím to nebylo úplně ideální. Na tom bych trvala.
Tato jsem to měla já, změnila jsem napotřetí car a chtěla jsem něco jiného, a ten Pergoveris vyhovoval a i výsledky byly super. Ten se dává spíše od 35 let a je tam prý přidána nějaká látka, aby byly vajíčka kvalitnější.
Ono i někdy výměna samotného caru prospěje, jiné prostředí, lidé.. nový začátek 8)

To je presne o cem jsem cetla :think: bud se ke gonalu nekde dava luveris nebo se dava pergoveris, coz ma byt gonal+luveris uz v jednom, je to i stejny vyrobce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.21 12:31

@FlowerB dekuji za odpoved a drzim palce, at ket vyjde :kytka: muzu se jeste zeptat, jak dlouho stimulace trvala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.21 12:41
@Anonymní píše:
Ono i někdy výměna samotného caru prospěje, jiné prostředí, lidé.. nový začátek 8)

A muzu se jeste zeptat, ty spadas do kategorie nad 35let? Ja jsem mladsi, tak nevim, jestli by mi ten pergoveris mohli dat :think: hormonalni profil mam ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
16.12.21 12:46

@Miracleelcarim díky moc ❤️️ Gonal jsem píchala od 2DC do 10DC (celkem 9 dní) Cetrotide jsem k tomu připichovala od 7DC do 10 DC (4 dny) a 11DC večer jsem píchala Ovitrelle a pak 13DC dopoledne OPU 😊 a za pět dní 18DC ET. Měla jsem dvě pera Gonal a protokol na 200 jednotek denně, takže to vyšlo přesně na 9 dni 😊 je mi 30, AMH 3,63 a malá endo cysta na vaječníku. Jinak idiopatická sterilita, na nic extra závažného nepřišli ani na genetice ani na imunologii 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.21 13:10
@Miracleelcarim píše:
A muzu se jeste zeptat, ty spadas do kategorie nad 35let? Ja jsem mladsi, tak nevim, jestli by mi ten pergoveris mohli dat :think: hormonalni profil mam ok…

Ano já spadala, nevím zda ho dávají i mladším, myslím že ano. Ještě je taky Menopur, tam je to složení podobné, jen je to procentuálně jinak, nějak opačně.
Já hormonální profil, ale měla také úplně v pořádku. Ale prostě jsem už nechtěla gonal a změnila kliniku. Tam tedy dali Pergoveris a z něj jsem měla 10 folikulů, to nevím jistě ono to není důležité. V jednom folikulu můžou být dvě vajíčka a nebo žádné.
Vajíček zralých bylo 9 a 7 nám jich zůstalo do 5 dne a na zamražení.

Z gonalu si to nepamatuju už moc, ale vajíček bylo tuším 16, a zůstalo 5. A poprvé s gonalem to ani nejde zmiňovat, jedno zůstalo z 5 vajíček.
Ale jak jsem psala, těma číslovkama se nedá řídit.
Optej se na ten Pergoveris 🤗 nebo na ten Menopur, rozhodně ne gonal a stejné preparáty. Samozřejmě v tvém případě ne.
Držím :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
17.12.21 09:27

@FlowerB tak to jsme na tom podobne, nam zatim take na nic neprisli :think: chybi nam genetika, doufam, ze nam ji pred dalsi stimulkou uz doporuci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí