Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, v rodině máme covid pozitivní bez příznaků, já jsem zatím po celou dobu negativní, ale za 4 dny mám jít na KET. Bojím se, že do té doby budu pozitivní taky, jenže se mi nechce KET rušit, protože absolvuji řízený cyklus s estrogeny a injekcemi, takže kdybych to měla brát zbytečně, nebyla bych vůbec ráda (nemluvím o penězích, co to stálo, ale i o dost rozhozených cyklech právě z takových věcí, ze kterých by sešlo - s tím dost bojuji). Co si o tom myslíte? Mám preventivně zrušit KET i když jsem takto připravená a nadopovaná hormony, nebo ho absolvovat, pokud v tu středu budu negativní, ale s rizikem, že už další den můžu být pozitivní? Pracuji každý den s vysokým počtem lidí, takže ho chytit klidně můžu i v dalších cyklech, nejedná se jen o riziko tohoto cyklu. Děkuji za váš názor.
@Anonymní píše:
Ahoj, v rodině máme covid pozitivní bez příznaků, já jsem zatím po celou dobu negativní, ale za 4 dny mám jít na KET. Bojím se, že do té doby budu pozitivní taky, jenže se mi nechce KET rušit, protože absolvuji řízený cyklus s estrogeny a injekcemi, takže kdybych to měla brát zbytečně, nebyla bych vůbec ráda (nemluvím o penězích, co to stálo, ale i o dost rozhozených cyklech právě z takových věcí, ze kterých by sešlo - s tím dost bojuji). Co si o tom myslíte? Mám preventivně zrušit KET i když jsem takto připravená a nadopovaná hormony, nebo ho absolvovat, pokud v tu středu budu negativní, ale s rizikem, že už další den můžu být pozitivní? Pracuji každý den s vysokým počtem lidí, takže ho chytit klidně můžu i v dalších cyklech, nejedná se jen o riziko tohoto cyklu. Děkuji za váš názor.
Když budeš ve středu negativní tak bych normálně šla ![]()
Já tomu procesu co je kolem ket úplně nerozumím (zatím nebyl potřeba), ale oni musí to embrio taky nějak rozmrazit že? A nevím jak dlouho před. vím ale že kolegyně měla jít a den před měla pozitivní test..takže se to zrušilo a embrio museli znovu zmrazit takže už bylo rozmrazene..a řekli ji že je tam hodně malá šance že takto opakovaně zmrazené se to ujme…a bohužel to pak opravdu nedopadlo…pro ni to byl poslední pokus..
Zase ale kovid tu bude ještě kdoví jak dlouho a v tom riziku že budeš pozitivní jsi vlastně pořád no…
já bych se asi moc bála že bych byla pozitivni a embrio by tak muselo být znovu zmrazeno…fakt nevím..asi bych ale do toho šla s tím že bych se modlila ke všem svatým aby to co má být negativní bylo negativní a to co má být pozitivní bylo pozitivní… Záleží na tom jak moc tě taky tlačí věk… Každopádně držím palce ![]()
Já bych určitě nic nerusila. Přítel to chytil a já ne, i když jsem o něj pecovala. Pak za měsíc dcera a já opět nic. Takovou důležitou příležitost bych si nenechala ničím zkazit. Zrušila bych v případě, že bych byla pozitivní ten den, protože oni stejně ten test budou vyžadovat si myslím. Tedy alespoň mně dělali test před operací.
Zakladatelko já bych také nic nerušila.
Zvláště když to máš v řízeném cyklu.
Snaž se být opatrná
Nenakazit se
A těš se na transfer
Moc držím palce
![]()
Moc prosím o zkušenosti a doporučení center, kdy je vhodné po kovidu jít na ket. (prosím anonym, nebo smazat)