Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím.
Tchýně řeší naprosto to stejné. Bude docházet měsíc na ozařování, a říkala, že v blízkosti nemocnice je snad nějaký “hotel” pro tyto pacienty. Nechce, aby si tchán vyčerpal dovolenou. Ale já si myslím, že by si snad na ni mohl vzít ošetřovačku…
Děkuji za zkušenost, ja mám malou holčičku, to bych nedala bez ni.. ona je dlouhodobá osetrovačka, ale snad člověk musí být 7 dnů po sobě jdoucích hospitalizovany v nemocnici. No zkusím asi obvodního lékaře.. ![]()
@Deni-saa píše:
Děkuji za zkušenost, ja mám malou holčičku, to bych nedala bez ni.. ona je dlouhodobá osetrovačka, ale snad člověk musí být 7 dnů po sobě jdoucích hospitalizovany v nemocnici. No zkusím asi obvodního lékaře..
manžel si na tebe určitě může vzít 0ČR, pokud se nedokážeš o sebe a dítě sama postarat, pokud můžeš, může si brát „propustku na lékaře“ jako doprovod, otázka je, jak to máte daleko, asi by těžko bylo možné, že by třeba denně v práci chyběl 6 hodin, tak by byla vhodnější ta ošetřovačka
Děkuji za názor.. no zabere nám to asi 3-4 hodiny než by odjel a přijel do práce.. nedokážu si představit, jak budu zvládat.. jde mi spíše o ten odvoz do nemocnice, ten sama určitě nedám.
Já jezdila na ozařování, sice jinam, ale jezdila jsem sama
Ať vám dr. vypise cestak, aspoň pak dostanete proplacene cesty
A s prací bohužel neporadím, jediné tu propustku si brát
A nebo máš nárok na sanitku bych řekla, taky jsem tam viděla lidi, co je svážela sanita
Jj, to jsem slyšela, ze existuje nějaký cesťák - zažádám si o nej.. sanitku, nechám potrebnejsim, uvidim jak to budu zvládat.
Děkuji moc za rasdy. ![]()
Otec jezdil na ozařovaní (ne protonové centrum). Dostal sanitku, byla to sanitka, která svážela a rozvážela lidi na toto ošetření a tak kroužila celý den po okrese/kraji.
Ještě dopisuji - v nemocnici měli „zastávku“ a tito lidé si tam po ošetření stoupli a sanitka je rozvážela dle potřeby. Prostě jen pro ně a jak a kam bylo potřeba.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,
bohužel mě čekají ozařování nejspíše v protonového centru a chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti, když mě tam manžel bude vozit každý den? Jak se toto řeší konkrétně u něho s prací? Děkuji Vám mockrát za rady, jak s protonem a ozáření, tak s tím dovozem. Jedna se mě nejspíše o nádor v slinná žláza nebo někde v krku, mám uvedeno, ze primární zdroj zatím neznámý.
Ahoj, taky už tohle máme v rodině za sebou konkrétně s nosohltanem, a manžel si může vzít volno, protože se musí starat o osobu blízkou ![]()
@Rejže.kl u mě se nějak onkologové nemohou dohodnout co ozarovat.. jeden chce hrtan, nosohrtan, kořen jazyka a druhy slinnou zlazu ( byla jsem na vyndani krční uzliny ) kde byly metastaze, ale hlavní nádor se zatím nedaří najít. Takže se musím rozhodnout komu věřit, což je fakt nejhorší rozhodnutí snad..
@Deni-saa píše:. Nechci ukazovat na nic konkrétního, ale babičce taky vydávali krční uzlinu kde byly metastáze ( měla to tam skoro rok, asi 3 doktoři řekli, že ji má prostě zdurelou a samo to někdy splaskne) pak jí to vyřízli, poslali na rozbor a nádor našli až v nosohltanu, ozařovali celý obličej pomocí masky, kterou dělají každému speciálně odlevanou
@Rejže.kl u mě se nějak onkologové nemohou dohodnout co ozarovat.. jeden chce hrtan, nosohrtan, kořen jazyka a druhy slinnou zlazu ( byla jsem na vyndani krční uzliny ) kde byly metastaze, ale hlavní nádor se zatím nedaří najít. Takže se musím rozhodnout komu věřit, což je fakt nejhorší rozhodnutí snad..
@Rejže.klJa byla na petce na ct, a nikde se nic pravé neukazalo, i jsem bYla na magnetické krku.. brali mě u vzorky z hrtanu, kořene jazyka.. tak uvidíme.. je to hrozny..
Dobrý den maminky,
bohužel mě čekají ozařování nejspíše v protonového centru a chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti, když mě tam manžel bude vozit každý den? Jak se toto řeší konkrétně u něho s prací? Děkuji Vám mockrát za rady, jak s protonem a ozáření, tak s tím dovozem. Jedna se mě nejspíše o nádor v slinná žláza nebo někde v krku, mám uvedeno, ze primární zdroj zatím neznámý.