Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, které jste znalé a máte o tom hodně nastudováno, prosím poraďte.
Mám předepsanou Proveru na úpravu cyklu, měla bych ji dneska začít brát, ale zároveň se snažíme o mimi. Dneska asi proběhne ovulka, jsem 15 DC, tak jsem na rozpacích, jestli ji mám začít brát nebo ne, jestli tomu našemu snažení nějak neublíží.
Díky za rady.
Pokud si dobře pamatuju, tak v příbalovým letáku je napsaný, že provera zvyšuje možnost otěhotnění. Já s ní otěhotněla po cca roce braní.
Já jsem Proveru taky brala na úpravu cyklu, když jsme se snažili o prcka. Jestli mi pomohla k otěhotnění nevím, protože jsem jí pak vysadila - začala jsem po ní šíleně přibírat
gabi.design píše:
Já s Proverou v roce 2009 otěhotněla hned po prvním cyklu, taky jsem ho brala na úpravu MS. Bohužel se těhotenství nezdařilo, ale to je už jiný případ. Takže Provera šanci na těhotenství určitě zvyšuje. Ale jak jsem ji tenkrát brala, to si už bohužel fakt nepamatuju.
Já ji také už brala v červnu a otěhotněla, ale taky to nedopadlo. ![]()
Mě říkala doktorka, že při braní provery musím přerušit snažení, tak jsem se na ní vykašlala a doufala, že se cyklus srovná sám. Sice se nesrovnal, ale povedlo se mi otěhotnět a to je hlavní.
Starrky píše:
Já jsem Proveru taky brala na úpravu cyklu, když jsme se snažili o prcka. Jestli mi pomohla k otěhotnění nevím, protože jsem jí pak vysadila - začala jsem po ní šíleně přibírat
Ahoj..já jí taky brala..přibrala jsem po ní 17kg,trpěla na šílený bolesti zad ale nepomohla mi!! ![]()
Ahoj, brala jsem Proveru na úpravu cyklu 1.6-24.dc a podařilo se mi otěhotnět. Lékař mi neřekl, jak mám v případě těhotenství postupovat. Brát, nebrat
?
Samozřejmě zavolám do ordinace, ale tak zajímá mě to hned
.
@Anonymní píše:
Ahoj, brala jsem Proveru na úpravu cyklu 1.6-24.dc a podařilo se mi otěhotnět. Lékař mi neřekl, jak mám v případě těhotenství postupovat. Brát, nebrat?
Samozřejmě zavolám do ordinace, ale tak zajímá mě to hned![]()
.
blbým selským rozumem bych řekla, že nebrat. Přeci už nepotřebuješ upravit cyklus ne?
Ahoj holky dneska jsem si vyzvedla provera a mám ji brát od 17dc do 23dc
Pomohla někomu k miminku?
Prý se po ní přibírá na váze a mate hodně změní nálad
Bere se před ovu nebo až po ovu
Děkuji moc za odpovědi 🙂 😇