Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
tak jsem byla podruhé na konzultaci u toho nového dr. Můžu říct, že je fakt dobrý, ale mám strach, že tam dlouho nevydrží. Myslím, že mu všichni hází klacky pod nohy, za chvíli bude asi pěkně otrávený.
Lumpíčku jinak díky moc za tip na Pardubice, už jsem koukala na ty jeho stránky, vypadá to dobře, takže na podzim máme o čem přemýšlet
Jinak ti vlastně musím moc pogratulovat k těhu ![]()
Soudenko jo, tak asi srandista to bude
Dobře jsi udělala, kdo si počká ten se dočká!
Až budeš v pořádku tak šup do toho, aby byli prcci u tebe spokojení ![]()
Jinak jsem se na chodbě potkala s jednou paní co právě vycházela z ordinace a hrozně mladého Štěpána chválila, že má úplně jiný přístup než Šilhán. No a já můžu říct, že s Dejmkem se to vůbec nedá srovnat ![]()
MILINKO, s dr. Středou určitě neuděláš chybu!! Je jednak znalostma ale i přístupem nejlepším dr., kterého znám. Určitě se mu ale ozvětě s manželem dřív, my jsme u něho byli asi na třech konzultacích, aby nám bylo všechno jasné a aby se nezapomnělo na žádnou maličkost. Samozřejmě se u něho za nic neplatí, pouze za léky, které Ti přinese a pak za provedené operativní a jiné zákroky, vše se ale dozvíte včas a přímo od něj.
Díky za gratulaci a přeji i vám hodně štěstí. Kdybys ještě cokoli chtěla vědět, odpovím, klidně se ptej.
Ahojky
já jsem chodila do PCE k panu doktorovi Provazníkovi a byla jsem s nímm spokojená.Sestřičky až na jednu
jsou moc hodný a ochotný.
Jinde jsem nebyla a tak nemůžu srovnávat.U mě inseminace také nedopadli a tak jsme museli na IVF.První,které proběhlo vloni v lednu se zdařilo, ale bohužel jsme o miminko ve 13.tt přišli.Potom jsme si dali pauzu do srpna a jelikož jsem měla vajíčka zamražená, tak jsem chodila na Ket až do prosince než mě došli a to se nezdařilo.Letos v lednu jsem podstoupila další IVF a opět se zdařilo jsem ve 12.tt a doufám, že to tentokrát dopadne dobře
Záleži na vás kde se budete cítit dobře.Nevadí, že jsi vedena v Pce, můžeš jít kamkoliv.Hodně si chvalejí Brno a nebo Červený Kostelec.Pro mě byli Pardubice skoro v místě proto jsem si je zvolila.Budu držet pěstičky, aby jste dobře dopadli a brzo jste se stali rodiči. ![]()
Omlouvám se za Červené Kostelec, spletla jsem se, bude to Kostelec nad Orlicí. ![]()
VERONIČKO, držím pěstičky jak nejvíc můžu!! Hodně štěstí. Je fakt, že dr. Provazníka hodně chválí. Já jsem se k němu bohužel nedostala. Tak přeju jen to nej nej!!
Veroničko to je super, přeji ti ať to má tentokrát šťastný konec. Také znám úspěchy sanusu, prostě bohužel je to o štěstí, jedné někde pomůžou ale druhé ne ![]()
Lumpíčku moc díky, my máme už koupenou dovču v červnu, takže potom se nějak zkusím objednat. Budou dělat vyšetření znovu? Nebo požádají třeba Sanus ať jim pošle zprávu?
Holky, ale taky je to o doktorech, jestliže jedna řekně, že s spg nic nenadělá, ať si vybereme dárce, že není nic, co by spg zlepšilo, a já se pak dozvím, že podle jiného dr. stačí brát pouze vitamíny, tak ať se na mě nikdo nezlobí, ale tuto dr. už nikomu doporučit nemůžu!!! Vitamíny zabraly hned za 3 měsíce a čekáme miminko vlastní!! Přeju vám ty správné doktory! Je to opravdu velmi důležité.
MILINKO, já jsem si v Sanusu tenkrát vyžádala veškerou dokomentaci, jsou povinni Ti to dát hned do ruky, sestra se sice tvářila divně, ale to je její problém. Navíc i můj obvodní gynekolog se divil, že mu nic neposlali o těch dvou nevydařených pokusech, když mě tam sám posílal. Takže s tou dokumentací jsem šla rovnou k Dr. Středovi, a on si už jen dodělal ty vyšetření, které mu chyběly. Hlavně o mém příteli tam nebylo nic, to totiž Sanus nějak nepotřeboval, když měl spoustu dárců........... Jsem už trochu jedovatá, uvědomuji si to, ale proč nemít dítě vlastní, když to je možné?
Ahojda,
tak jsme na tom s manželem podobně. Možná i hůř než vy. Protože čekáme na umělé oplodnění. Inseminace pro nás není možná. Manžel nemá vhodné spermie. Jeho čeká zákrok a odběr z nadvarlat a poté umělé oplození vajíček. Co se týká mě a názor na HK Sanus, tak nejsem spokojená. Nic nevysvětlí, člověk neví co ho čeká. Takový divný přístup. O umělé máme zažádáno. Kdybych se vše nenastudovala na netu tak nevím nic. Podle mě jsou i dost drazí. Tyto zákroky nás vyjdou oba min. na 35000 + kdoví co dál. Takže počítám tak min. 40000Kč a to není jistota že to dopadne. Přemýšlím také o tom, zkusit jinou kliniku. Psala jsem i na VZP a čekám na odpověď, jestli je tato cena normální nebo jestli to je předražené a pod. Příp. se tam zastavím příští týden sama pokud neodepíší. Udělalo to na mě dojem, že nemají chuť léčit neplodnost ani příčinu neplodnosti u párů. Ale řeší to pouze umělým otěhotněním, z čehož asi žijí a mají prachy. Taková klinika na děti ze zkumavky. Nevím co si tam o tom myslet. Ale za miminko dám cokoliv ale chci vědět více, abych se nespálila.
Držím palečky.
Jana
Lumpíčku,
mám prosbičku. Jaké vitamíny vám pomohly? Já s manželem máme také problém s otěhotněním. Manžel je téměř neplodný. Jediná naděje je odběr spermii MESA/TESA z nadvarlat. A on do toho nechce jít. Takže nevím co dělat. Koupila jsem mu selen a zinek. To doporučují pro obnovu spermii. Spg má AZO, takže naprd. inseminace nemá smysl, není co zavádět. Díky za radu. Jsem tu nováček, ale už nevím tak nějak co dělat. IVF nás bude čekat po vyřízení papírů cca červenec/srpen.
Jana
Ahoj můžu potvrdit přístup lékařů a sester v hradeckém Sanusu nic moc, mě se tedy podařilo otěhotnět na 3 inseminaci, ale když jsem jela na kontrolu těhu na ultrazvuk, tak mi dr oznámil, že je to zamlklé, , že by tam mělo už být srdíčko , to jsem byla 5+1 a měla jsem pocit, že na srdíčko je ještě čas, tak mě setřel, že oni to počítají jinak a hotovo, chtěl mě poslat na revizi, bylo mi to celé takové divné, na revizi jsem nešla do Sanusu už taky ne a mrkněte na metřík jak to zatím vypadá ![]()
AURORO, velká gratulace!!!! Jen potvrzuješ to, o čem tady píšeme. Ať se daří a hodně štěstí!!!!
Lumpíčku, díky,koukám, že máš termín porodu taky lidtopad, nechceš k nám do uzavřené diskuze Listopad 2010, káždá nová těhulka je vítána ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď