PRP - terapie a nízký AMH

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
8.5.23 10:21

Prp-terapie nízký AMH

Dobrý den
Nemá někdo náhodou zkušenost s metodou PRP terapie nebo fragmentaci vaječníku? Mám strašně nízký AMH, 35 let a ještě endometriozu v anámnezě🤪. Našla jsem informace na internetu ohledně těchto “zázrakových” metod. Je to experimentální metoda. Dělají v Španělsku a Řecku. Možné, že někdo už s tím měl zkušenost? Předem děkuji a přeji všem štěstí ve snažení ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
vbg
492
13.5.23 14:10

To by mě taky zajímalo. Slyším to poprvé. Jinak věk stejný a též nízké AMH :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20792
18.5.23 11:51

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.5.23 11:33

Také by mě to zajímalo…o co se přesně jedná? Jsem na tom stejně…endometrioza, nízké amh a vysoký vek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.6.23 17:41

@Zázrakyjsou

Ahoj, s touto metodou zkusenosti nemam. Ale muzu Ti rict jakou zkusenost mam ja AMH 0,03 (31let) a zadarilo se nam prirozene pocit🙏🏽

Sla jsem do Gennetu Liberec, kde mi udelali veskere vysetreni. Vsechny testy mi dopadly dobre az na to amh. Chytli jsme strasne neprijemnou, arogantni doktorku, co mi fakt hnusnym zpusobem rekla, ze uz nemam zadna vajicka, ze nikdy prirozene neotehotnim, ze otehotnim jedine s IVF, ze zkusi IVF s mymi vajecky, ale at s tim spis moc nepocitam. Takze mi doporucuje darovana vajicka. Jeste mi vlastne rekla, ze uz mi zacina prechod //pozor FSH mam 5,9 - coz zadnej prechod urcite neni😁 bych ho musela mit 50, nebo 100. Odesla jsem domu jak spraskanej pes a na par dni se totalne zhroutila. Predstava mit dite z DV byla pro me nerealna. Furt mi to hlavou vrtalo, jak je to mozne, ze uz nemam zadna vajicka, ovulaci jsem mela kazdy mesic, muj gynekolog mi sledoval ovulaci a meril vajicka a vsechno jsem mela totiz v poradku. Zacala jsem brouzdat po netu a zacala jsem hledat pribehy zen s podobnym/stejnym problem a nakonec udelala toto - Zacala jsem pravidelne cvicit hormonalni jogu, chodila na TCM, pila bylinne smesi, kazdy tyden chodila na akupunktruru, brala homeopatika, upravila stravu, omezila jsem alkohol. Zaradila jsem kvalitni mineraly a vitaminy, vitamin D3 apod… A navstivila jsem terapeutku, ktera mi rekla, ze vsechno je jen o tom, jak
si to nastavim v hlave. Kdyz si to spravne v hlave nastavim, tak dite budu mit a to prirozene. Po jeji navsteve jsem si kazdy den rikala, ze jsem zdrava, plodna a ze na jare prirozene otehotnim. Vymazala jsem z hlavy vsechno spatny a soustredila se jen na to dobry. Zacala jsem vic verit svymu telu. A po 4 mesicich od navstevy v gennetu jsem prirozene otehotnela🙏🏽 😍 Pomohla mi jeste tato kniha - The secret - Tajemstvi - Rhonda Byrne. Preji hodne stesti☘️ ☘️ ☘️ ❤️Verim, ze i na Tebe se stesti usmeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
25.6.23 18:03

@Mon44 To je krásný příběh, moc gratuluju :srdce: Můžete dát, prosím tipy nebo upřesnit terapeutku, jaké bylinky nebo tip na akupunktura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.6.23 18:45

@wokin
Dekuji moc☺️ 🙏🏽

Urcite moc rada poradim. Brala jsem Spirulina-Andina, Fytomineral od Energy a Zinzino balance oil. Chodila jsem k jedne zname, ktera ma vystudovanou TČM a zivi se tim a sidli v Jablonci nad Nisou. Sestavila mi na miru dle vstupni diagnostiky bylinnou smes, ktera se zamerovala na vyzivu a zdrava vajicka + reprodukcni organ (ledviny). Od ni jsem mela i homeopatika na folikuly a delala mi akupunkturu (zamerovala se na drahu poceti, ovlivnovala delohu a vajecniky a doplnovala krev (vyzivu)) A ta terapeutka pres spravne myslenky je zas moje jina znama, ktera sidli kousek od Sychrova. Neni problem Vam soukrome zaslat na obe pani cisla do zpravy. Ale obe jsou v Libereckem kraji. Tak aby Vam to bylo uzitecne☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
13.7.23 08:27

Holky, tak ve skupině na fb jsem se dočetla že tuto metodu provádí v Praze v Cube, stojí to 8.000. Škoda že to mám dost z ruky :?
Budu se muset spolehnout na DHEU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
13.7.23 11:56
@vbg píše:
Holky, tak ve skupině na fb jsem se dočetla že tuto metodu provádí v Praze v Cube, stojí to 8.000. Škoda že to mám dost z ruky :?
Budu se muset spolehnout na DHEU

Ahoj, mohu vědět v jaké skupině?…Hledala jsem na stránkách Cube a nic takového jsem nenašla. V ČR se toto zatím neprovádí, nic jsem k tomu nenašla. A i ta cena by byla nízká oproti cenám např na řeckých klinikach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
13.7.23 13:49

@wokin
Oni to nemají prý v ceníku ještě ani. Holčina ve skupině IVF na fb psala, že jí to nabízeli. Je to prý novinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
13.7.23 13:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
15.7.23 22:03

@Mon44 tak to je velmi motivující :D gratuluji :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
15.7.23 22:37

Takže jsem nakonec rozhodla pro on-line konzultace s tou klinickou ve Španělsku. Omlouvám se za případné chyby, nejsem rodily mluvčí😀 Ale chtěla bych tady tu informace sdílet, možné, že při někoho bude užitečná☺️
Takže v mém případě PRP terapie a další metoda, kdy během laporoskopii aktivují vaječníky, není možná. Protože endometrióza a provedené dříve operace jsou kontraindikace k takové léčbě. Během konzultace paní doktorka řekla, že i skoro nulový amh neznamená, že žena nemůže otěhotnět. Ale určitě šance jsou mnohem nižší. Také podle jejího názoru šance otěhotnět přirozené jsou stejné jako i v IVF cyklu. No asi to dáno tím, že na stimulace vaječníky u takových žen nereaguji. Během posledního měsíce jsem měla ještě několik konzultace. Co jsem pro sebe pochopila. Nejdůležitější je kvalita vajíčka. I u žen s normálním AMH do 5. dne kultivace zůstanou jen par embryí třeba z 10ti. V nativu, kdy vajíčko je jen jedno (maximálně😅) pravdepodobnost, že bude oplodněno a dosáhne 5. dne, je malá. A je to dáno prostě především těm, že abychom měli 10 vaječek a pak z toho jedno to same, které bude krásnou blastacistou, jako ženy během klasické stimulace, tak na to potřebujeme 1 rok a je to ještě optimistická prognóza. Jeden doktor řekl, že on má zkušenost, že přibližně 1 z 7 vajecek z nativu je odpovídající kvality. No a pak ještě ostatní faktory🤪 takže rozhodla jsem pro TČM a vitaminy. Zajímavé je, že AMH mám skoro nulový, ale v lednu v nativu odebrali 3! oocita a z toho 3 vajíčka. Bohužel nic z toho. Ale věřím, že po užívaní vitamínu výsledek bude lepší 👼 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
16.7.23 10:27

@Zázrakyjsou ahoj, také jsem se teď rozmyslela nad konzultaci prave ve Španělsku nebo Řecku a taky mám odoperovanou endometriozu…to ti rekli, že s tím to udělat nepůjde? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
16.7.23 11:29

@wokin ano, řekli, že to je riziko. Ale jsem měla několik operace. Možné, že s endometriozou 1-2 stupně mimo vaječníky to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí