Prsa jako dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
3.10.19 11:21
@beruska9 píše:
@warita : ja nepopiram vyhody dudliku, moje deti ho mely taky, jen mi to prijde vtipne, kdyz se deti „obvinuji“ z toho, ze by rady delaly to, co je prirozene a co delaly tisice let, nez nekdo vymyslel dudlik. Proste mi prijde veta „Dela si z prsa dudlik“ prastena, to je vsechno ;)

Ja si prave ale nemyslim, ze miminka tisice let visely nonstop na prsu, to je moderni fenomen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.10.19 23:56

@warita : no to prave neni. Staci se podivat na tradicni kmeny v Africe nebo v Australii nebo v Mongolsku treba. Mne to bavi cist ;)
Oddelovani mimin od matek je zalezitosti mozna poslednich 150 let nebo tak (mimo vyssi vrstvy, ale to meli pecovatelky a kojne zase)… Ale ja tady nechci agitovat, nezijeme v busi ani v kmenovych spolecenstvich, takze tezko muzeme fungovat jak tradicni kultury. Mame vsemozne moderni vydobytky a pravo si vybrat (do jiste miry), jak budeme zit. Tak at si kazdy dela po svym ;) Ja spis moc nechapu to vymezovani se, nastesti mam docela dobre okoli, moje kamaradky jsou jak „kontaktni,“ tak „moderni,“ kojici i davajici UM, nosici I vozici v kocarech, ockoujici i antivax atd a dokazeme se normalne bavit a nesezrat se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.10.19 00:42

@beruska9 jasne. Ja jsem v podstate pro kontaktni formy vychovy, i kdyz to treba v urcitych vecech na to nevypada. A souhlasim v tom, ze kazdy si to musi zaridit jak to sam citi a s cim se citi pohodlne. Taky nemam rada, kdyz zeny dostavaji nalepku eko bio a podobne derogativni vyrazivo, sec jsem to sama tady v diskuzi pouzila, damy prominou, mela jsem slabou chvilku. Pouze mne v tomto kontextu zarazi to mnozstvi diskuzi, kde si pak kontaktni matky stezujou na to, ze na nich to dite nonstop visi a treba maji na 3 letech problem odstavit od prsa a podobne. Tak kdyz jim to vyhovovalo, tak by melo i dal, nebo ne? Ja bych rekla, ze jako u vseho existuje nejaka zdrava mira a ne vzdy se to dari utrefit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
4.10.19 00:59

A to já prsem uklidním ráda, posledně si dítě rozrazilo ret, tak jsem pusu vypláchla od krve, dala prso a za pět minut už bylo po pláči, v tu chvíli mne nic lepšího nenapadlo. Má rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.10.19 02:14

@warita : :kytka: :kytka: :kytka: Ja se snazim drzet toho, ze se ma hledat rozumny kompromis mezi potrebami ditete a matky a kazdy je jiny… Kdyz se to moc zvrhne na jednu stranu, tak to nemuze fungovat. Nekdy se to odhaduje tezko, hlavne, kdyz clovek nema zkusenosti…ja takhle nechtela resit caste buzeni u prvniho az jsem se dostala do docela sileneho stavu…a tak. Clovek se vzdy uci ;)
Ja jako @stín katedrál to prso taky rada vytahnu, rychle reseni :mrgreen: ale taky jsem si vedoma toho, ze to ma svoje nevyhody, treba v tom, ze nekdy ho nic jineho neutisi. Vsechno ma svoje pro a proti a at si kazdy najde cestu, ktera pro nej a jeho dite funguje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová