Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, moje dcera má 6 měsíční miminko a nelíbí se mi, že při koupání jí nechá mlátit do vaničky (z umělé hmoty) nožičkama, aby cákala, jsou to docela velké rány a miminku se to líbí, ale mě přijde, že je to moc, aby se těmi otřesy pak malé něco nestalo i v hlavičce. A dělá to i do koberce, až to fakt duní. Nechtěla jsem jí zatím nic říkat, než budu mít víc názorů. Hned se mi urazí, když jí chci poradit. Co si vy si o tom myslíte? Děkuji za názory
![]()
Náš mlátil nohama do přebalováku tak, že jsem myslela, že tam bude mít modřiny a nikdy nic, neřeš to..
Edit. omlouvám se za tvrdší slova v příspěvku, nejdřív jsem pochopila, že je to dítě tvé sestry..
Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:54
Myslím, že je to v pohodě…v 6 měsících už děti přece běžně i lezou…občas se některé stavějí na nožičky a „ducnou“ na zadek na zem…to je teprv otřes…!!! To jí chceš taky zakázat…???
Jindra to dělal jednu dobu taky a kdyby mi někdo řekl, že si tím něco poškodí v hlavě
, klepala bych si na čelo.
Přebalovák je ale měký. Nemyslím to zle, jen jí chci poradit,. Tak asi nemám pravdu. Ptala jsem se jí na to bouchání a prý to dělá, tak od 4 měsíce.
@Dana 07 můj syn tříská nožkama o zem, ve vaničce na přebalováku prostě pořád. Dcera to dělala taky. Zabránit tomu jaksi nelze, jedině svázat do kozelce ![]()
@Dana 07 píše:
Přebalovák je ale měký. Nemyslím to zle, jen jí chci poradit,. Tak asi nemám pravdu. Ptala jsem se jí na to bouchání a prý to dělá, tak od 4 měsíce.
Pokud si chceš být jistá, volej pediatričce…neptej se tady…nejsme doktorky…máme jen svůj názor. Pokud s ním tvá dcera neprovádí „létání miminek“ tak bych to neřešila…
Myslím, že si nijak ublížit nemůže… A fakt za chvíli začne sedat a stoupat a to teprve budou řachy a někdy i na hlavu
Ale to k tomu taky patří. Nejdřív musí spadnout, aby si příště dávali pozor, prcci.
Můj syn kope nožičkama do podložky, protože ho to baví a má z toho radost, předpokládám, že proto to dělá i vaše vnouče. Kdyby si tím ubližoval, tak s tím nepokračuje.
Kluk mi kope do země, do hrany postele když ho položím moc ke kraji po koupání, prostě kope pořád, at kope, pěkně se přitom vyprdi a rozhodně se mu takovymi otřesy nemůže nic stat
Být moje matka tak si od tebe taky nenechám poradit ![]()
edit: pardon ne sestra, ale dcera.
Příspěvek upraven 11.02.14 v 18:37
@Dana 07 Já vás nechci strašit, ale mám tchýni, která se taky moc angažuje (mě by se to teda osobně nelíbilo ani od mojí mamky), a už teď v těhotenství se jí snažim co nejvíc vyhýbat, abych nemusela poslouchat ty její „samozřejmě zaručeně nejlepší“ rady. Nic ve zlém, ale aby to dceři taky trošku nezačalo lézt na nervy…
(a omlouvám se za anonym, ale nepotřebuju, aby mě tu přítel odhalil
-třeba by byl zklamanej, že to ventiluju takhle veřejně)
Nevím, přijde mi to normální. Syn má 6,5 měsíce a už tak měsíc bubnuje nohama do všeho co to jde.. Ale že by se mu mělo něco stát s hlavou? To se mi nezdá.. Spíš mám vždycky strach, že si rozbije patičky, jsou to fakt šlupky, hlavně v postýlce do šprušlí, ale zas si říkám, že kdyby mu to působilo takovou bolest, tak to nedělá třeba 5 minut v kuse..:-)
Neboj a dceru nech, zbytečně si budete mezi sebou dělat zle..:-)
EDIT: a miluje to, vždycky se to u toho usmívá, nebo vysloveně řádí ![]()
Příspěvek upraven 11.02.14 v 18:24
V 6 měsících dcera stála v postýlce, to byly rány! Nemyslim, že by se jí něco stalo. A pokud víš, že se urazí, tak jí nerad ![]()
No tak to teda nevím co bys říkala u nás, malý jsou 2 měsíce a při koupání mlátí nožičkama lehce ve vaně taky, potom jí oblékám na pračce(samozřejmě že tam mám podložky aby to bylo měkké) a jak tříská nožičkama o pračku tak to je teprve jízda a i když je to vyměkčené tak nic moc, ale žije.
Pamatuj děti jsou nerozbitný a omyvatelný (toto říká moje dětská lékařka vždy s nadsázkou)
Moje mala se v sesti mesicich postavila. A parkrat spadla na hlavu…