Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jana Richterová ano prdiky to byt muzou, my je meli od 3.tydne. Mozna zkus probiotika, treba Laktobacilky Swiss jsou od narozeni a my jsme s nima moc spokojeni. Kapky nam nepomahaly. Ve 3.mesici vetsinou koliky vrcholi a taky u nekoho konci. My to stesti nemeli. ![]()
Příspěvek upraven 11.02.14 v 16:21
Muze byt, nas to mel taky od narozeni az do 4 a pul mesice, krece v brise, prdiky, brecel hodne pres den, v noci nemoh spat, jen knucel, vzdychal, a myslim, ze to je mysleno tak, ze to trapi deti do 3 mes, ze to pak zmizi, kdyz se zacnou vic hybat, otacet a tak, nam nepomohlo skoro nic, Espumisan, Infacol a Baby calm jsem zkousela, i probiotika, cvicit s nozickami a tak, najdes urcite skoustu diskusi na to.
O miminích prdech tu najdeš mraky diskusí s mnoho radami, co dělat.
Ono to chce vyzkoušet, každému pomáhá něco jiného.
Ve zkratce, masáž Pupíkem (takový mazadlo z lékárny), nahřívání bříška, cvičení nožičkama (kolínka k bříšku a natáhnout), různé kapičky typu Espumizan,…
a jinak se prdíky objevují právě takhle brzy a okolo 3 měsíců naopak už ustupují.
@Jana Richterová vše bylo již řečeno..za mě - nám nejvíce pomohli kapky Baby Calm, cvičení, nahřívání peckama a probiotika. Ale opravdu to je individuální, zkoušej, vydrž. Bude líp ![]()
Rady už padly. je kojenej, nebo na UM? pokud je kojený, zkus si trochu hlídat stravu, pokud na UM, tak ať má savičku vždycky plnou mlíka, ať nepolyká vzduch
My taky trpěli jak holčička tak i kluk. Malej měl problémy i s kakaním. Hodně mu pomáhalo teplé na bříško, dávala jsem poštářek s třešnovými peckami, pak hlazení zádíček při poloze tygřík, cvičení s nožičkama. Espumisan nám nezabíral to spíš infacol byl mohem účinější. Ty probiotický kapičky jsou asi nejlepší, ale stojí kolem 700 Kč. Asi v půl roce se mu to upravilo, ale do dneška má necelé 2 roky se mu občas kousnou prdíky a má co dělat ![]()
U obou kluků začali asi ve 4 týdnech, u prvního přestaly s úderem 3 měsíců, druhý trpěl na koliky až do 5 měsíců. No a jak jsme s tím bojovali: jak se dalo - kapky na prdy, probiotika, nahřívání, masáže, cvičení nožkama, když bylo hodně ouvej, tak rektální rourka. Prvnímu pomohly laktobacily, druhému nepomohlo nic a musel z toho zkrátka vyrůst.
Tak u nás to samy taky řvala třeba celej den a nepohlo nic jen když jsem zahřívala bříško peckama ale to bylo jen krátkodoby kojim jen částečně, stravu jsem upravila a přešla na jiny UM a je klid.
Jo a zaměř se i na to jestli moc nehltá, nebo se pokud je kojenej u prsa nevzpouzí a nebrečí, tím taky spolyká vzduch. Já díky tomu přestala kojit a na lahvičku jsem když byl malý měsíc dala savičku pro děti od 2 měsíců a koliky pryč, jen se občas kroutí u prdíků(dlouho mi trvalo než mi došlo že strašně hltá a proto má koliky
Na nějaké kapičky a jiné chemikálie se vykašlete, to bych nechala až jako poslední možnost. Nejprve zkuste mimi zapolohovat v náručí, zkroutit ho tak, jak bylo v bříšku - předklonit hlavičku a nožky držet u bříška. Pak můžete zkusit i rektální rourku nebo masáž konečníku, ale obojí se nesmí dělat pořád, jinak si na to mimi zvykne a pak už si bez toho nedojde na záchod.
Malýho berou prdíky od porodnice, zkoušela jsem vše, nejvíc pomáhala rourka a nosit přes rameno, to se vyprdí nebo na bříšku
Zkus probiotika, ale zabiraji az tak za 14 dni. Nektere deti proste breci, nic jineho neumeji, v 5. mesici prestanou, tak vydrz.
@Marionet kéž by přestaly brečet v pěti měsících, malýmu bude 4.5 měsíce a pořád mu to nejde a to je už dost pohyblivej, přetáčí se na bok, kope nohama, přitahuje nohy k bříšku, pořád píská, kroutí se, brečí ![]()
Ahoj mám 11 denního chlapečka od rána brečí.
Může se jednat o prdíky jak to zjistím? Četla sem článek, většinou to trápí miminka okolo třetího měsíce
je možný že by nato trpěl už teď kdy to začalo u vás. Říkala jsem si že bych dávala jako prevenci Espomizan kapičky jak s tím bojujete vi.