Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chvilkama premyslim, jestli si ze me děla srandu váha nebo co se děje:) Jsem cca v 6tt a i pres nevolnosti se cpu poměrně obstojně. Zvracim sice, ale vetsinou se mi to daří udržet, tak by to neměl byt problem. Před týdnem jsem se vážila a mela jsem 51,5 kg, což je o cca 5 kg min nez v létě, ale budiž, posledních pár měsíců bylo nàrocnych. Po týdnu ale váha ukazuje 48,7 kg, takže skoro o 3 kg dolu. Přitom bříško mam jak v pátém měsíci:)) je to normalni, takhle rychle hubnout?
Já myslím, že pokud jsi schopna aspoň pít a něco sníš, tak nevím, co by s tebou dělali. Na hospitalizaci to není - to jen když zvracíš opakovaně několik dní- dají infuze.
No, normální to neni, já bych to co nejdříve zavolala doktorovi, ať ti vezmou krev a možná štítná žláza. Určitě, pokud jídlo udržíš a jíš takový úbytek normální není!!
No jo, ale kdyby to byla štítná žláza, tak se o tom snad ví už před těhotenstvím.
Hubnutí by byla zvýšená funnkce štítné žlázy* takže třes, nespavost, suchá káže, padání vlasů, nesoustředěnost, dlouhodobé hubnutí.
Já jsem měla zvýšenou funkci štítné žlázy a měla jsem jen to hubnutí. A může se to změnit i během těhu. Každopádně já bych to tedy doktorovi řekla, že takto hubnu
No, ono je sice normální, že se na začátku kolikrát něco zhubne, ale jestli ti neblbne váha, tak jsi spadla teda opravdu docela dost a rychle a asi bych to s gyndr probrala.