Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak mi to nedalo a naučila jsem se fotit makro a ořízla jsem si to už ve foťáku ![]()
tak ještě jestli se mi nechce vložit fotka tak jukni ke mě na rajče. je to v pouštění draka posledních 5 fotek ![]()
kdyžtak zítra se s tím poperu a vložím to.
tak sem na ně mrkla a máš pravdu, ty tvoje potvory maj jinou hlavu, ale jinak mi to přijde naprosto stejný.
A ty tvoje taky rádi papír? Asi to bude jedna podskupina.
Až se dostanu do města, tak zkusim koupit nějakej sprej na lezoucí hmyz, zatim jen chodim a mačkam je. Manžel už je ze mě na větvi, že sem jak posedlá, že prý žiju na venkově, tak co čekam. Má z části sice pravdu, ale co je moc to je moc… ![]()
Holky, me je vas tak lito. Malé deti a tohleto. Napadla me taková ta krabička proti mravencum, myslite, že by nepomohla? A to topení to je fakt, topit topit. J ych tam, kde lezou dala na den teplomet a třeba by to pomohlo ![]()
ja bych na ně vzala radši plamenomet
Brouci by byly na uhel, ale my bohužel taky ![]()
ono je nejhorší že lezou uplně všude… neni to bohužel lokální ![]()
Fakt hnus. Obratila bych se na deratizátory. Čím dřív, tim líp. Děti vyslala na pár dní pryč pokud by to šlo. Jinak važne nevim. Tohle je opravdu strašný. Pamatuji si jako malá, jak nám po koupelně, kuchyni a v posteli lezli mravenci faraoni. To bylo hrozný. Člověk se štítil na cokoliv sáhnout. Problém byl, že měli kolonii po celem paneláku, takže vyhubení trvalo rok. Když si na vas vzpomenu, tak to mám pred očima a nejradši bych k vam nabehla a všechno vystříkala. Tohle přiroda nedomyslela
![]()
Aliku, úplně s tebou souhlasím. taky zatím jen chodím a mačkám. manžel je nevidí tak je v klidu ale já šílím ![]()
Protože vidím, že nemá cenu vyklidit kousek po kousku, ale musí se to vzít komplexně a na to nemám tolik času najednou. A chci to dělat za světla a ne v noci.
a nevím co na ty moje brebery zabere, protože teplo tu máme stále V létě tu bylo 29°C takže to jim vyloženě nevadí. A nechat větrat, no nevím mít neustále otevřenou kuchyň taky nic moc to by jsme byli za chvilku otlučený všichni. A větráme stále…
tak už fakt nevím tímto si nepomůžeme. Musíme něco drsnějšího na ně ![]()
tak potom co jsem zadala konečně fotku na skudci.com mi odpověděl že to jsou taky pisivky… a odkázal mě stejnou radu jako tobě. větrat a větrat. No tak se do toho teda dám…
„Pisivky se zdržují tam, kde mají dobré podmínky k životu. vyhovuje jim vlhké prostředí, kde se živí různými plísněmi apod.. zkuste proto místnost víc větrat a zbavíte se jich. Dobře se jim může dařit zejména okolo kuchyňských linek, kde mají jak dostatek vlhkosti, tak i potravy, různé mikroskopické zbytky jídla. Většinou nepředstavují nebezpečí, snad pouze při přemnožení a když napadají potraviny. Jinak jednorázové řešení bude nějaký aerosolový postřik proti hmyzu.
http://www.skudci.com/pisivky“
Tak sem celý odpoledne přemýšlela, u nás že ty potvory jsou - chápu, je to 100let starej barák, kterej byl vlhkej atd. Ale u tebe v paneláku?? Kde je sucho a teplo??
Já myslim, že nebude problém přímo u tebe doma, ale jestli to někdo nemá přemnožený v baráku a stoupačkama to nedolezlo až k vám… ![]()
Ahoj, tak jsem včera našla příčinu přemnožení. Našla jsem je v krmítku pro ptáčky a v krmení, každý rok ho uchovávám stejně a letos poprvé asi z nějakého ptáka tam uvízli( a já to blbě vyčistila) a množili se anebo jsem to přitáhla v krmení z krámu … a až teď začali vylézat. Takže krmítko i krmení jsou v kontejneru a tak doufám, že už se mi je podaří zlikvidovat a budu mít od nich klid.
A jak válčíš ty?
TAk to gratuluju k nalezení „hnízda“ já furt pátram, ale nikde větší kolonie neni. Včera sem objevila, že se jim extra líbí v krabicích z Ikey, takové ty barevné+černé s obrázky - na nich jich leze hromada. Takže kartonové krabice jim opravdu chutnaj ![]()
Víc nestíham malej už brečí - dožaduje se koupačky. ![]()
Ahoj, tak zprávy od nás… v kuchyni už vůbec nejsou, ale nějak mi přešli na záchod (společná zeď), ale tam je skore 1den 1 brouček. Takže z toho si hlavu nelámu, ale taky je ještě chci vylikvidovat, ale nevím kde začít.
V té kuchyni stačilo pouze vyhodit to krmení. Tak to bylo hoodně jednoduché ![]()
tak doufám, že taky úspěšně válčíš ![]()
Novinky z našeho ráje pro pisivky:
Musim říct že jak sme začli topit, trochu se to zlepšilo, už jich nezamáčknu za celej den 50, ale jen něco kolem 10. Snad za zimu vymizej, ale bojim se že na jaře je tu mam znova ![]()
Jinak hnízdo sem ještě neobjevila ![]()
Jak ste dopadly z temahle potvurkama ? Povedlo se vam je nejak zliklidovat ?
bohužel jsou doma furt, sice jich je míň, ale jsou tu. Mačkam je všude kde je vidim, tak možná i proto se jejich stav zmenšil. Pán na těch www.škůdcích radil větrat a topit, děláme a nemá to účinek. Jsem bezradná ![]()