průhlední broučci??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Susan Soile
15.9.13 23:09

hajzlíci

Zdravím děvčata,

loni v dubnu jsme se s přítelem přestěhovali do nového obytného domu. Zkolaudováno cca 5 měsíců před nastěhováním, barák ze zděný a je tu cca 16 pater po asi 8 bytech. Pár týdnů po nastěhování jsem si začla všímat cca 1mm velkých, skoro půhledných, broučků lehce do hněda či žluta… Byli v mouce, cukru, lezli po čajích, po zdech… hodila jsem a jen zamačkávala a deratizovala skříně, kde byli. Všechny potraviny jsem dala do pytlků či neprodyšných plastových krabiček, ale úplně nezmizeli. JE pravda, že po zimě 2012/2013, kdy jsme topili hodně (jsem stará zmrzlina), tak se neobjevují v takovém množství, ba skoro vymizeli, jen občas nějakého zabiju, ale i tak mě neustále zneklidňují. Nejdřív jsem se bála štěnic, ale výkaly nikde od nich nejsou a štípance jsme nikdy neměli.

Cítila jsem se hodně špatně, protože jsem si říkala, že jsem snad nějaká špína (pro ostatní bez urážky samozřejmě!!! Vši měl taky snad skoro každý :)) ). Ale na druhou stranu - žijeme čistotně, často luxujem, uklízíme… Nechápu to, asi maj rádi čisto, protože vlhko u nás rozhodně není. :D

A deratizace? No… zapojit do ní cca 160 bytů, to by bylo… Navíc v domě jsou i třípatrové garáže a dvě patra sklepů, kde jsem ty hajzlíky taky viděla. To aby se cělý barák zbalil do nějaké neprodyšné kupole a vystříkal. :))

A k tomu papíru - nevím, jsem fotografka a také ručně vyrábím fotoalba a papírů mám v bytě snad víc než nábytku a nic prožrané není.
Jak Vy válčíte?

• Citovat
  • Upravit
mia123
16.9.13 10:48

Ahoj, aj ja som mala (resp. este stale mam, ale uz ovela mensi v porovnani z pred mesiaca). Tito mali hajzlici ako si ich nazvala sa mi tiez objavuju po stenach, hlavne okolo vypinacov. V podstate v kazdej miestnosti ked chcem nejakeho najdem. No v lete bola situacia ovela ovela horsia, zistila som, ze mi lezu z povaly, kde sme mali naskladane docasne slamu ako zateplenie. Najprv som nevedela, co sa deje, kde sa vzali, lebo zrazu boli vsade, na podlahe na stene, v dreze, vo vani, pri kvetinacoch, na posteli, no proste hroza, des. po odstraneni slamy a naslednom pouziti fumigatora sa ich pocet zmensil na minimum. NO neustale ich hladam a som v strese, ked nejakych vidim na stene, ozaj uz minimalne, ale ako hovorim, ak chcem, vzdy nejakych najdem. Stale mam strach, aby sa zasa nepremnozili, je to velmi neprijemne. Asi ich ma doma vela ludi, ale ked sa vyskytuju len v malom mnozstve, tak si ich asi nikto ani nevsimne. Tiez bude rada, ak da niekto este nejaky tip ako sa ich zbavit natrvalo.

• Citovat
  • Upravit
Susan Soile
16.9.13 11:41

Tý jo, to mě vůbec nenapadlo - máme doma pytel se senem a slámou (máme 3 zakrslé králíčky), zkusím ho dát do sklepa, jestli se to nezlepší, ale v kleci ho stále mít musí, tak tomu moc nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
mia123
16.9.13 12:32

Nooo veru skus sa pozriet ci ich tam nenajdes, podla mna tam budu. A taktiez by som sa mozno popytala, ci nie su aj u susedov.

• Citovat
  • Upravit
Verion
22.11.13 22:43

Máme stejný problém. Nastěhovali jsme se do novostavby (5 pater bytů a garáže). Asi po 3/4 roce jsem si všimla na záchodě malých, asi milimetrových broučků, někteří jsou průhlední, jiní rezaví, našla jsem i tmavé. Pohybují se postěnách, nejvíce v rozích, kolem zásuvek, na lištách plovoucích podlah a kolem zárubní dveří, dokonce i na WC jsem je našla… Jednou i v ovesných vločkách a rýži… Statečně a vytrvale lezu po zemi a pořád zamačkávám… Někdy se mi stane, že i ty mršky odskočí… Máme ročního syna a ty potvůrky mě dohání k šílenství… Větráme dost intenzivně, dost uklízíme, ale ne a ne se jich zbavit… Pokud někdo přijdete na způsob, jak se jich zbavit, PROSÍM, PODĚLTE SE, zachráníte mi nervy :)

• Citovat
  • Upravit
7870
23.11.13 20:53

My už s nima válčíme 7 let, jsme čistotná a hodně pořádná rodina!!! a stejně jsou tu furt :-( Sice oproti začátku v o hodně menším množství, někdy i týdny žádného nepotkám, už se raduju, ale pak na mě dva nebo tři zase vykouknou. Tak je hned zamáčknu…

Verion - nic na ně nefunguje, nebo jsem na nic za těch 7let nepřišla :-( já jen mačkam a mačkam a mačkam… :-D větram, topim, uklízim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.2.23 08:32

Ahojte, čtu zde vaší konverzaci a upřímně mě aspoň trochu uklidňuje, že nejsem sama, kdo má něco takového v bytě. Popis a náleží jsou přesně identické s těmi našimi. Já už jsem teda ve starém bytě si stihla pozvat deratizatora a ten mi vysvětlil, že teda jde o Písivky a že ty jsou naprosto pro člověka neškodné, takže by nerad vystříkaval být nějakou zbytečnou chemii. No ze starého bytu jsme se tedy přestěhovali do zrekonstruovaného vícepatrového domu, no a hádejte… Písivky jsou tady zase s námi 🙄 🙄
Větrám, jak o život, uklízím ještě víc a stále je nacházím na zdi. Úpřímně už mám tak vycvičený zrak, že vidím i ty nejmenší broučky… :,(
Už mě to strašně omezuje. Pořád jen hledám broučky a uklízím a vůbec si nedovedu představit, jaké to vlastně je žít bez nich (což bych si jednou strašně moc přála) 8o.
Upřímně po tom, co tady čtu, tak vás strašně obdivuju, jak to zvládáte. Jaká je vaše situace teď v tomhle roce? Máte už pokoj? Nebo taky s vámi tihle tvorové pořád žijí?😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný