Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, snad nekdo pride s nejakym napadem jak na ne. Prece jen dneska jich se obevilo tolik ze lepsi nez prst bylo pouzit vysavac. Mozna lepsi nez vyhodit je do popelnice by bylo to dat nejakemu deratizatoroj do bytu a pozorovat co s nima provede. Ale je pravda ze clovek se je nauci casem zamackavat tak ze uz ani nenechavaji fleky na zdi.
aaxo bydlíte ve starym baráčku? já už je taky někdy i luxuju, ale bojim se že je tim nezabiju
a s tim mačkáním si mě pobavila, taky sem se naučila je mačkat, aby nebyl flek
přemýšlela sem o spreji na lezoucí hmyz, ale nastříkej to po celym bytě, když máme malý dítě a kočku
jedině nastříkat a na dýl odjet ![]()
Bohuzel stary barak. Stejne me to pripada, ze bez chemie je to sice vyhrana bitva, ale prohrana valka. ![]()
Nekde pisi ze sou zcela nezkodny, nekde ze zase muzou roznaset plisne. Jediny co vim tak ze tu sou tyhle ty potvory co tu nechci.
docela strucny clanecek je o nich na h_ttp://cit.vfu.cz/vet-ekologie/rozdeleni_skudcu/pisivky.htm
my bydlíme taky ve starym, asi je to mor starých staveb
O tom že jsou neškodný, pán psal taky, ale když si představim, že lezou třeba malýmu po postýlce, vstávaj mi vlasy hůzou na hlavě ![]()
článek si hnedka přečtu
Mám problém, ve špajzce jsem našla malé průhledné broučky o velikosti cca 1mm, nikde jinde je nemám jen tam. Veškeré potraviny jsem vyndala a našla je v mouce a cukru, také lezli po krabičkách od čaj nebo masoxu. Tak jsem vše umyla octovou vodou, cukr a mouku jsem vyhodila. Šla jsem se tam podívat po dvou hodinách a byli tam znova. Napadá mě vystříkat špajzku biolitem. Doufám, že to pomůže, jsem nešťstná, nakonec to dopadne tak, že budu muset vše vyhodit ![]()
Máte někdo podobné zkušenosti?
Tohle je u babičky ve sklepě… nevím, co to je, ale přes zimu to umřelo… ![]()
@Alík ahoj ako si na tom teraz? u nas sa strasne premnozili a su uplne uplne vsade, tebe sa ich podarilo zbavit nakoniec?
mia123 musím zaklepat, že broučci, jsou skoro pryč! Tu a ta tam se nějaký objeví, ale opravdu jen sporadicky.
Ani nevím co na ně vlastně zabralo, hodně jsem dle rad větrala, topila, ale za sebe si myslím, že nejvíc pomohl důkladný úklid a následně neustálé utírání prachu, zjistila jsem totiž, že se jim nejvíc líbilo na zaprášených poličkách. ![]()
@Alík dakujem velmi pekne za odpoved, ani nevies, ako ma to potesilo. Ja uz som stracala nadej a prepadalo ma zufalstvo. Ja ich registrujem posledny mesiac, predtym, odkedy sme sa nastahovali (februar) som ich nevidela, alebo ich mozno bolo tak malo, ze som si ich nevsimla, a mozno sa teraz v tych horucavach rozmnozili a rozliezli. Ja upratujem tusim v kuse, umyvam, vysavam aj dva krat denne. Mam rada cisto. My byvame tiez v starom storocnom domceku, ktory sme si komplet zrekonstruovali, no na povale sme mali docasne zateplene slamou, tak si myslim, ze to bolo z toho a zhora nam preliezali cez dreveny strop dole do domu. Slamu sme cez vikend pracne vypratali a na povale sme pouzili atak fumigator aj dole v dome. Nasli sme ich strasne vela mrtvych, ale potom som videla dalsich zivych
, ja ale dufam, ze zdroj sme odstranili a teraz uz len vyhubime, tych co prezili. Tvoja odpoved ma nesmierne potesila, lebo som si vsimla, ze si pisala, ze tiez ich mate vsade a vo velkmo mnozstve, cize presne nas pripad. Teraz uz len budem dufat, ze aj u nas sa tak nejako postupne vytratia.
Jsem ráda, že jsem ti dala naději
) Já z nich byla taky nešťastná, bylo to opravdu hrozné
Dělala jsem si i statistiku zabitých broučků a za den jich občas bylo i 300… No hrůza. Tak držím palce, ať se jich brzy zbavíš!!! ![]()
@Alík no veru, ja si statistiku radsej nerobim, ozaj su vsade, na podlahe,, na parapetnych doskach, na linke, no kamkolvek sa pozriem. dokonca som ich videla uz aj na posteli. No hroza. Kolko to trvalo, kym sa ich pocet zmensil? Myslis, ze to moze byt aj tymi horkami a ze v zime ako zacneme kurit ich bude menej?
V zimě jich opravdu bývalo méně. A jak dlouho trvalo než se mi podařilo zredukovat jejich stav? No asi 4roky
Ale u nás byl fakt problém, že barák asi 10let nikdo neobýval, takže byl v hrozném stavu a zateplená strop slámou jsme měli také…
@Alík takze podla mna to bolo tou slamou, dali ste ju prec, ci mate ju tam stale? nas dom bol vyuzivany ako chalupa, cize tiez sa tam v podstate nebyvalo, aj ked sa o nu dobre starali. No podla mna to nie je len problem starych domov, lebo som videla, ze ludia pisu, ze to maju v novostavbach a dokonca aj v bytoch.
No super, takze mozno to bola naozaj pricina. dnes sme dovysavali celu povalu technickym vysavacom. V dome ich mam podstatne menej, ked si to porovnam so stavom predtym, ked boli uplne vsade, teraz samozrejme nejakych vidim, kedze ich stale podvedome hladam. (coho sa samozrejme tak lahko nezbavim, kedze ma to dost poznacilo
) No dufam, ze casom budu uplne vsetci prec, tak ako v tvojom pripade.