Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám takový problém. Nedávno jsem narazila na zapadlou sklenici se sušenýma houbama a v ní byli takový malinký průhlední broučci. Bylo jich fakt hodně, houby prožraný a jich plná sklenice. Sklenice byla zavařovací na zašroubování. A nyní skoro kam kouknu tak tam tyhle „broučky“ vidím. Nevíte některá o co se jedná a hlavně čím se živí? Nevím kde začít v hledání a probrat celou i tu naši mini kuchyň mě fakt neláká
Ale asi budu muset začít.
(vyfotit mi bohužel nejdou) jsou tak 1mm velcí, menší hlavu a širší tělíčko, a jsou průhlední a někteří do hněda.
Díky za jakékoliv informace!
a nejsou to vylíhnutí malí pavoučci?
Já jich takhle jednou viděla celou kupu, samostatně byly skoro neviditelnný, ale jak jich bylo hodně, tak docela síla ![]()
Ahojky,
nevím, jestli jsou to ti stejní, ale ve sklepě máme taky takový pidi broučky. Ale jsou spíš tmavší. Mám tam uskladněné některé potraviny a když třeba prohrábnu brambory, tak jich tam vidím pár pobíhat. A loni se mi přesně tohle stalo s houbami. Měla jsem usušené ve šroubovací sklenici, pak jsem jednou přišla a zjistila jsem, že je to celé prožrané. Dokonce jsem během zimy i zjistila, že je od nich prožrané staré korkové prostírání, které jsme tam někde měli zastrčené.
A taky jsem zjistila, že když jsem letos po houbaření na zahradě rozložila papír a na ně houby rozložila, tak v nich přesně ti samí brouci lezli. Takže jsem je ještě před uskladněním nechala prohnat horkovzuchem v troubě.
Je dost možné, že jsem si je přinesla už z lesa, nebo do nich nalezli z trávy. Podle mě se živí prostě zbytky potravin nebo rostlinnými zbytky.
Zatím jsem proti nim žádný boj nevedla, chystám se pořádně vyklidit všechny skříně a poličky, ale nějak není čas.. ![]()
Díky, určitě to budou ty z těch hub. Jsem si uvědomila, že když jsem letos čistila houby tak po nich taky lezli. A příjde mi že jich tu je míň než včera, takže asi postupně vymírají a tyto jsem si asi přinesla z lesa z hub. tak doufám že to tak bude a brzo zmizí ![]()
ahoj, zrovna řešim stejný problém! Jednoho dne koukam a na zdi u linky taky lezl malý asi milimetrový průhledný brouček. Dokonce sem ho zrcadlovkou vyfotila, ale fotku už sem smazala. Ale dle popisu jde o stejnou potvoru. Já je nakonec našla v krabičkách s čajema, všechno sem to vyházela, ale bohužel pozdě, přemnožilo se to a je to všude. Vůbec nevim co s tim
Leze to i v dětskym pokoji
![]()
Ahoj, tak musim přidat i svoji zkušenost. Když jsme se stěhovali, tak jsem sundávala rámečky s fotkama ze stěny, tak na jejich rubu lezlo pár pruhledných broučku. Vzpoměla jsem si na tuto diskuzi. Prstem šly lehce zamáčknout. ted doufam, že jsem si třeba jejich nakladené vajíčko nenastěhovala do nového bytu
. Tahle havět to je teda něco. At si jsou v přirodě a ne v domácnostech a vubec v kontaktu s dětma ![]()
Alíku, to me moc mrzí. Asi bych to viděla na nějakého deratizátora, než se to přemnoží ještě víc
. Je to fakt havět.
Asi to tak dopadne. Jsem už fakt zoufalá. Chodim po bytě koukam po stěnách a zamačkavam jedno za druhym. Chjo.
Holky bydlíte v baráčku nebo paneláku? My v baráčku, tak hold blíž přirodě ![]()
A koukám, že nejsem sama. Já bydlím v paneláku, ale mám podezření že jsem ho přinesla na houbách nebo ve vejcích co si tady na vesnici kupuju. strašně se jim líbí v těch proložkách…A už se mi tu taky slušně rozmnožili, už došli až na záchod. našla jsem je taky v čaji, ale k důkladné prohlídce kuchyně jsem se ještě nedostala tak už musím. Nedovedu si představit jak by je mohla vyhubit jednou provždy, jsou jich tu mraky a pořád budou mít co jíst když se živí i papírem…
a jinak vykoumala jsem že jsou to tyhle mrchy:
http://www.skudci.com/chvostoskoci
tak sem ztrávila hodinu hledáním v diskuzi na tom odkazu co jsi sem dala a podle mě to co máme doma je PISIVKA…
Někdo to tam vyfotil na zdi a je to přesně ono!
http://www.skudci.com/…zouci-po-zdi
A máš pravdu, živí se to papírem, což je teda v háji ![]()
Ty jo, tak to je teda mazec. Jinak my taky v paneláku. Ted teda doufám, že jsem si je nedovezla s ramečkama sem. Papírem? To je teda pěkný ![]()
my pisavku určitě nemáme, ale to je jedno. lezou mi krkéééém
zkusím vše vyklidit a pak vystříkat nějakým sajrajtem a budu doufat ![]()
čim to budeš stříkat? Biolitem??? Já se bojim cokoli tedka stříkat po bytě, když máme 2 měsíční mimčo a číču k tomu.. ![]()
Tak se mi ty mrchy podařilo vyblejsknout… Je to furt jedna a ta samá, jen z různých úhlů.
http://i106.photobucket.com/…tomix092.jpg /> http://i106.photobucket.com/…tomix094.jpg /> http://i106.photobucket.com/…tomix093.jpg
ještě nevím, jako zem stříkat nebudu, ale kuchyň zevnitř určitě (itřeba domestosem, ten by neměl vadit)
Teda jak jsi je vyfotila? mě to foťák nebere ani na makro
a podle fotky máš to co píšeš. Ty moje vypadají jinak ![]()
já mam takovou polo zrcadlovku, ta má makro od 2cm.
Napsala sem i na to forum Skudci.com a tam mi tu potvoru fakt potvrdili. Takže prý hodně větrat a topit.
A ty máš teda něco jinýho? zkus to vyfotit trochu z dálky a pak to v PC ořezat a zvětšit, tak sem to dělávala dřív. Sice to bude trochu rozmázlý, ale aspon něco ![]()