Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den od pátku máme s přítelem horečky, průjem ( vodavej) a přítel i v pátek zvracel.. Včera jsem volala na gynekologii ambulance a paní říkala že pokud bude ještě ráno teplota tak přijet. Že jestli to bude infekční tak na sál a pokud to bude vir tak je to dobrý.. jsem dnes 26tt+4.. můj dotaz je jestli to někdo z vás měl popřípadně jak dlouho..
Já si každých 6h musím brát Paralen abych srazila teplotu mimochodem teplota je 38°C přítel taky bere ale Ibalgin. Pijeme černý čaj a po douškách vodu držíme dietu ale mě to moc nejde protože chutě na sladké jsou nesnesitelné… Na průjem jsem si vzala jednou hylak.. teď už je to lepší zatím nemám teplotu ani já ani přítel.. už nemám ani průjem spíš zácpu.. ale přítel má pořád průjem a hrozné křeče do břicha.. myslíte že můžeme vydržet do zítřka a zajít si k obvodnímu lékaři? Nebo mám jet radši na pohotovost? Hlavně se bojím abych nešla na ten sál. Tam bych asi musela porodit že? Děkuji za odpověď
Proč bys měla jít na sál? To ti řekla nějakou pitomost. Kvůli průjmu by měl člověk rodit?
Já něco takového prodělala asi v 18tt, taky jsem měla teplotu, bolelo mě celé tělo, klouby a průjem jsem měla čtyři dny. Začalo to v pátek, to jsem si vzala uhlí, ale vůbec nezabralo, tak jsem si v sobotu koupila smectu, to už bylo lepší. Na teplotu jsem si brala taky paralen. Já jsem nikam nešla, ani k obvodní, stejně to k tomu nic neřekne
.
@Kolicek95 vůbec nevím proč na sál prý kdyby to byla infekce… Čekáme první dítě byla jsem z toho docela vystresovaná.
Každopádně jet se mi tak nechce protože té nemocnici moc nevěřím.
No to jsi spíš blbě slyšela. Ve 27tt by tě rodit opravdu nenechali, to je malá šance na přežití plodu. A většina nemoci je infekčních. Jestli máš jenom 38 tak bych zas úplně nesilela. Paralen se bere až když je teplota nad 38, nech tělo trochu zápasit.
Jo a k ty dietě.. Nezlob se na mě, to ti asi tak zle úplně není ne? Když se cpes sladkým a zároveň prujmujes. ![]()
Paralen si v těhotenství ber dřív než při 38, horečka poškozuje dítě.
@mackA159 no mě není úplně tak mizerně, Na průjem jsem zvyklá po magnesium se mi často stolice střídala ze začátku.. netrápí mě ani tak průjem ale ty teploty a přítel ten je i 20× za den na záchodě.. jedla jsem čokoládu a od té doby už mám jakoby zácpu nebo spíš se mi průjem zastavil.
@Kolicek95 četla jsem že se bere až když má člověk nad 38… Protože pod 38 je teplota zvýšená… Každopádně kdybych měla brát Paralen vždy když mám teď zvýšenou teplotu tak bych do sebe celý den ládovala paraleny tak beru jen vždycky když stoupne na 38 a mám 6h klid
@mackA159 právě proto se ptám… Byla jsem z toho celkem v šoku..
@gabinka1233 píše:
@Kolicek95 četla jsem že se bere až když má člověk nad 38… Protože pod 38 je teplota zvýšená… Každopádně kdybych měla brát Paralen vždy když mám teď zvýšenou teplotu tak bych do sebe celý den ládovala paraleny tak beru jen vždycky když stoupne na 38 a mám 6h klid
No to jo, ale ne v těhotenství. V těhotenství horečka může poškodit plod.
@Kolicek95 opravdu to nevim a nevěděla jsem.. doktorka řekla že nechat vyjet teplotu a pak srazit. děkuji za upozornění
Ahoj, mam takovy dotaz, jsem ve 12tt a horecky az k 39.jedine co mi rekl obvodak ze si mam pockat na pondeli na covid testy nechodit k lekari v zadnem pripade a ze uvidime v pondeli..malem jsem spadla ze zidle! takze clovek ma klidne chcipnout doma jen aby ho nikdo nevidel? Co byste delali? Jeli by jste ldyz se to nezlepsi do nemocnice, podotykam ze prasky nezabiraji. Pokud pry zacnu krvacet tak mam zavolat na pohotovost, chcete mi rict ze se na vas nikdo nepodiva dokud nepotratite? Co byste delali? Jsem trochu zoufala..