Průjem po ATB

183
2.12.11 14:26

průjem po ATB

Ahojte maminky, mám asi celkem běžný problém, ale nevím si rady jak ho řešit. Malý (1 rok) ted dobral ATB. Když je bral, prodělala jsem zánět v prsu, takže měl průjem…trochu se to spravilo…cca za dva dny byl lepší ale ted po dobrání atb se mu to vrátilo. Jí normálně, nějak ho to netrápí. Nevím, jestli mám dát nějakou dietu, nebo to nechat být. Miluje jogurty k snídani a taky banán, k večeři má chlebík nebo kaši, oběd klasika maso, zeleninka, těstoviny a podobně…Po jak dlouhé době jít k Dr? Jinak pije celkem pěkně cca 250 až 300 ml čaje denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
2.12.11 14:30

Zkuste probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
2.12.11 14:44

ahoj,mě dr řekla že mám omezit mléčné výrobky a dávat rýžový odvar,ten pomohl hned , ještě mi poradila kapky hylact,ty taky zabraly rychle :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
2.12.11 14:51
vevci píše:
Zkuste probiotika.

Souhlasím. Dala bych taky probiotika na obnovení mikroflóry ve střevech po dobrání atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
2.12.11 14:53
Brambůrka10 píše:
ahoj,mě dr řekla že mám omezit mléčné výrobky a dávat rýžový odvar,ten pomohl hned , ještě mi poradila kapky hylact,ty taky zabraly rychle :mavam:

hm…mléčné výrobky má moc rád…ale zkusím to a ty probiotika taky, snad to pomůže. Já jsem ráda, že pěkně jí, docela zhubl, když byl ted nemocný :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.12.11 14:57

Probiotika, banan, nastrouhane jablicko taky upravuje stolici obema zpusoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
2.12.11 15:07

my ted meli po atb taky prujem a doktorka nam na to suspsla probiotika :) jinak ja osobne bych mu nic neodepirala, jen bych davala taky ten banan s jablickem :) jabka jsou dobrá na zacpu i na prujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.12.11 15:32

jak bylo napsáno výše - PROBIOTIKA, ATB ničí střevní mikroflóru, proto ten průjem. Jogurty bych neomezovala, jsou po ATB k dobru. Stolice by se měla upravit do několika dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
2.12.11 16:35

já jsem také pro probiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
2.12.11 17:25

laktobacílky a bílé jogurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
8.8.12 22:00

Syn (2,5) roku dobral před 3 týdny ATB, dávala jsem mu k nim i lactobacilky.
No a dnes dostal průjem(teď večer měl v plínce už i takový hlen). Může to být opožděná reakce na ATB? Protože mě fakt nenapadá nic jiného, z čeho by to mohl mít (jídlo).
Zítra teda raději zavolám Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
22.12.14 12:39

Oživuji. Holky po kolika dávkách atb. dostaly vaše děti průjem? Doktorka dala malému klacid, po druhé dávce se dostavil průjem a zvracení. Poslala nás tedy do špitálu, že je to na hospitalizaci. Malý měl dle ní mít zápal plic a střevní virózu. V nemocnici doktor naměřil crp 5, řekl, že mu nic není a že průjem je z atb. Vysadil je a poslal nás domů. Malý je od té doby (pátek) v pohodě, jen má pořád rýmu. No a dnes jsem to byla říct naší doktorce a ona mi tvrdí, že to muselo být tak jak říkala, že průjem a zvracení nemůže být tak brzy po nasazení atb. A že až bude příště marodit dostane opět klacid, aby se vidělo, jestli ho snese. A v tom je ten zakopaný pes. Bylo mu fakt hodně zle a já to nechci znovu pokoušet. Proto ta otázka, jestli je možné, aby zvracel už po druhé dávce atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.16 13:17

Oživuji.
Syn měl 3 týdny atb. Dobral je v pátek, v sobotu se mu objevil vodový průjem, musela jsem mu dát plínu, protože ho neudržel, kromě toho několikrát zvracel. V neděli měl jen průjem, od pondělí dobré. Včera jsem mu zkusila dát první nedietní jídlo - suché těstoviny k obědu, dušená kuřecí prsa s bramborem k večeři, po večeři zvracel a dneska opět velký průjem. Dostává probiotika. Hylac a ani nic podobného do něj nedostanu, okamžitě mu navaluje.
Má dietu, ale přiznávám, že už nevím, co s ním, protože už skoro 4 týdny pořádně nejí, takže ani nemá co zvracet a kakat. Když bral atb, tak mu nebylo dobře a nechtěl, teď by chtěl, ale jak mu dám něco jiného než suchý rohlík, tak to jde ven.
Co jiného na průjem? Přemýšlím o živočišném uhlí. Od kdy to dítě může? Zeptala bych se v lékárně, ale budu tam posílat babičku, tak jí chci dát přesné instrukce.
S doktorkou jsem to řešila, chodit nemáme, že to bude od atb, tak aby nelapl něco dalšího. Máme přijít, když to nebude lepší do čtvrtka. Doporučila jen Hylac.

• Citovat
  • Upravit
129
5.10.16 13:36

Živočišné uhlí na průjem po atb nepomůže. jogurty, probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.16 13:41

@bamboole jogurty nejí, probiotika dostává a nepomáhají.
Mně stačí, když vyřeším stávající problém a nebude muset mít plínu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure