Průjem z antibiotik

16
19.3.11 09:26

Průjem z antibiotik

Prosím o radu.. Malej (15m) má zánět středního ucha a doktorka mu předepsala antibiotika - Augmentin. Bral je už na začátku roku a měl po nich strašnej průjem. Teď podruhé mu už k nim přidávám laktobacílky, ale nezdá se mně že by to nějak pomohlo… Máte některá s tím zkušenosti, jak proti takovýmu průjmu „bojovat“ ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
195
19.3.11 09:33

nam doktorka doporucila nutrolin-B, jsou to taky probiotika + je tam nejake to becko,kazdopadne pomohlo, dulezite ale je, abys jak toto nebo ty laktobacilky davalas ve spravny cas, aby je ty ATB neznicily, pr. jestli to bere po 8 hodinach, tak dat to 6 hodin po ATb, to uz nemaji ATB takovou silu a ty probitoka se staci za ty 2 hodiny jeste vstrebat, nez das dalsi davku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.11 09:37
Akrim píše:
nam doktorka doporucila nutrolin-B, jsou to taky probiotika + je tam nejake to becko,kazdopadne pomohlo, dulezite ale je, abys jak toto nebo ty laktobacilky davalas ve spravny cas, aby je ty ATB neznicily, pr. jestli to bere po 8 hodinach, tak dat to 6 hodin po ATb, to uz nemaji ATB takovou silu a ty probitoka se staci za ty 2 hodiny jeste vstrebat, nez das dalsi davku

Aha, tak díky, to sem netušila, dávám mu to totiž skoro současně, tak to se pak nemám čemu divit že to nezabírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.3.11 09:37

Manžel bral augmentin a měl podobný problémy, zkusila bych se spíš zaměřit na to, jestli malej nemá alergii na penicilin… (u manžela to tak nakonec bylo a to jako dítě penicilin normálně bral…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.11 09:41

No mně doktorka řekla že se rpzprůjmuje určitě, že ty atb zabijou všechny bakterie, aji ty dobrý ve střevech, takže sem s tím počítala, ale právě mně už neřekla kdy dávat ty laktobacílky… Tak mu je zkusím dávat po těch šesti hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
19.3.11 09:54

No že bude mít průjem, na tom není nic „určitýho“. Můj kluk už měl atb 3× a průjem neměl ani po jedněch. Taky jsem mu teda dávala lactobacílky.
ve tvým případě bych u koupila tohle http://www.drmax-lekarna.cz/…0x250mg.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.11 10:00
obrazek píše:
No že bude mít průjem, na tom není nic „určitýho“. Můj kluk už měl atb 3× a průjem neměl ani po jedněch. Taky jsem mu teda dávala lactobacílky.
ve tvým případě bych u koupila tohle http://www.drmax-lekarna.cz/…0x250mg.html

Díky, zaběhnu pro to do lékárky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.3.11 10:37

Ahoj dcera zase nesnáší Ospen. Měla ho 2× a v obou dvou případech dostala průjem a ještě hrozné zvracení, že v sobě neudržela ani černý čaj po lžičkách. No, zkoušela jsem všechno možný(malox na žaludek,endiaron)Je už starší. Nakonec byla tak vysílená, že nám začala omdlévat, takže pohotovost. Dopadlo to tak, že průjem a zvracení začalo ustupovat až když ji začala Mudra dávat každý den injekci penicilínu a slavnej ospen jsem vyhodila. Je dobré příště u Mudry křičet, že tyto antibiotika už ne.
Jinak různá probiotika atd…nám nikdy nepomohli, takže už když nám Mudra řekne, že je máme jít koupit, tak leták vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5849
19.3.11 11:21

nas malej mel taky prujem po ATB, dr. nam jako nejlepsi probiotika doporucil Probacin, ze pry vydrzi ve strevech nejdyl, i pres ATB. spravilo se to asi po 4-5 dnech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
19.3.11 11:25

Nedávno jsme skončili v nemocnici a dostával tam atb. Dostal průjem - a dr. říkali, že je to normální při antibiotikách. Taky měl laktobacilky a uklidnilo se to. Nikdo mi teda neřekl, že mám dávat laktobacilky v jinou dobu než atb. Prostě dostával po 8 hodinách prášek a 3× denně laktobacilky. Ráno se to teda shodovalo (obě dávky zároveň) :think: Je to zajímavé a určitě na tom něco bude. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.3.11 15:46

My po ATB dávali Nutrolin B a zabral. A při průjmu mrkvový a rýžový odvar, to je přírodní a na průjem zabírá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 20:00

ahojky my jsme dostali antibiotika teď v pátek po týdením marození - má dusivej kašel a přechází mu to na průdušky a po týdnu se doktorka rozhodla dát anitbiotika, dnes dostal tak šílený průjem, že jsem pokaždé převlékala a to komplet. jak tu holky píšete taky máme probiotika, ale dávám mu je do čaje a to pije postupně, ale dávám mu jen jeden sáček, myslíte že mu jich můžu dát víc? nemůžou uškodit? jsem v tomhle strašně nezkušená :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.3.11 14:09

A za jak dlouho ten čaj celej vypije? Já mám pro malýho ty tobolky a ty vždycky vysypu do jídla. Takže tak na 2× na lžičce to sní. A mám fakt jistotu že to má v sobě všechno. poprvé když měl ten průjem, tak to bylo fakt hrozný, pak z něho šla už jenom žlutá voda a strašně kysele to smrdělo. Taky sem ho pořád převlíkala, jednou to měl až pod pažama :cry

zuzka.usata píše:
ahojky my jsme dostali antibiotika teď v pátek po týdením marození - má dusivej kašel a přechází mu to na průdušky a po týdnu se doktorka rozhodla dát anitbiotika, dnes dostal tak šílený průjem, že jsem pokaždé převlékala a to komplet. jak tu holky píšete taky máme probiotika, ale dávám mu je do čaje a to pije postupně, ale dávám mu jen jeden sáček, myslíte že mu jich můžu dát víc? nemůžou uškodit? jsem v tomhle strašně nezkušená :cr
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.11 20:05

tak to je přesný já zase říkám, že to má až za krkem, já mám ted silnou rýmu tak jsem z jedné srany ráda, že to necítím :lol: ale je to taky ta žlutá voda dnes co plena to bylo hovínko zadek má z toho chudák celej zapruzenej a to ho pořád meju
já mám ty probiotika v prášku vypadá to jako cukr co dostaneš v restauraci, vždy to tak do půl hodiny má v sobě, dnes jsem to nasypala do čtvrt flašky s čajem a měl to v sobě raz dva, já mu to do jídla dát nemůžu protože mi teď s jídlem trochu stávkuje, někdy jí o sto šest a někdy mu stačí jen čaj :-?

Příspěvek upraven 20.03.11 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lybija
31.7.11 19:24

Také jsme měli problémy s průjmem po antibiotikách. Dávali jsme laktobacilky, smectu i klasický uhlí a nic nezabíralo, pak jsme byli při nákupu na obědě a prckovi zapomněli jídlo sebou a tak jsme mu koupili jedinou výživu co tam měli - borůvkovou. Druhý den měl malej krásnej černej bobek :-) A já na netu našla že borůvky opravdu na průjem jsou. Trvalo nám pak teda ještě asi 2 týdny než se stolice ustálila úplně, ale postupně pomocí laktobacilek a borůvek (2-3X týdně)se to podařilo. :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML