Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No tak můžu vás pobavit tím, že mě už se taky stalo, že jsem to nestihla
Poprvé se mi to stalo v těhotenství, v kočáru dítě, všude kolem sníh, šla jsem domů, už nahoře v nemocnici jsem byla, tak jsem s říkala, že pohoda a v půlce cesty jsem cítila, že blbý, ale stihla bych to, doběhla jsem ke dveřím, vrazila klíč do zámku - a ten se mi zlomil
No ještě jsem si říkala, že se vrátím do nemocnice, ale to už se nedalo, naštěstí jsem měla v provozu mobil, tak jsem volala sos mamce, která přijela taxíkem, přivezla náhradní klíč. Od té doby si fakt dávám na jídlo venku pozor.
U mě je to naštěstí většinou následek dietní chyby. poslední dobou se k tomu ale přidali i poměrně hustý křeče do žaludku. Občas se mi i stalo, že jsem blila, z blití jsem měla křeče v žaludku, to byla šílená bolest. Ale to bylo vysloveně když jsem něco přehnala, jednou třeba jsem si to přivodila přílišným pitím zeleninové šťávy - měla jsem nový odšťavňovač ![]()
A zkoušeli jste někdo magnézko? J mám totiž diagnostikovanou na neuru i dráždivost buněčnou, bla jsem tam krz migrény a to mi napsali na 3 měsíce magnosolv, pak jsem přešla na magnezium lacticii či jak se to jmenuje, to je v tabletách, ten magnosolv je taky jakýsi proháněcí. Já momentálně (ťukám na dřevo jak blázen) problém nemám, ale pokud by byl, tak bych nasadila v dávkování asi 2-2-2 a vidělo by se. Brala jsem ho krátce po druhém porodu na migrénu a teda tři dny jsem na záchod nešla vůbec ![]()
Jinak jeden čas jsem z toho byla už opravdu hodně nešťastná, když to bylo každý den, nakonec se mi to tehdy celkem dost upravilo při atb léčbě na chlamydie, které taky mohou právě přispívat k častým průjmům.
Je to běs a pokud to máte v takové aktivní fázi, tak fakt lituju, protože já jsem poslední čtvrtinu těhotenství taky v podstatě strávila doma a téměř jsem se neodvážila vystrčit čumák. Když jsem pak jezdila na kontroly do porodky, tak jsem ráno zkrátka nejedla nic, jen pila černý čaj a vlastně jsem byla celý dopoledne většinou nalačno ![]()
Nebo maximálně jsem si koupila půllitrovku chlazený koly, to mi celkem taky někdy pomohlo.
Když se tak zamyslím, tak u mě to trvá už od maturity takže cca 5 let.. @Gladys prosím tě můžeš se podívat jestli to doma máš ještě to magnésko pro přesný název, že bys mi písla? je to na předpis?
nebo si budu muset koupit něco na nervy…
@Gladys Tak ranní ježdění na lačno moc dobře znám, já to teda mám naštěstí tak, že se mi chce, v hlavě si hodím, že jsem si ale vzala prášek a ten, že to zastaví a jak mile se dostanu do místa se záchodem je to najednou ok…ale i tak jeto prostě nepříjemný…někomu to může připadat směšný každej mi říká, že je to jen v mojí hlavě ale kdo to nezažil vůbec neví o čem mluvíme
@janísek007 je to volně prodejné magnézko, jmenuje se to magnesium lactici, jedn tableta má 0,5mg magnézia (pro srovnání magnosolv, který je na předpis, tak má tuším 3 nebo 4, teď si nejsem jistá)
Jinak mě jeden čas pomáhala krizová esence bachových kapek (rescue remedy), hlavně teda když jsem měla jet někam dál, tak to nepomáhalo ani být nalačno, s tou jsem absolvovala tehdy s ročním dítětem cestu vlakem z Prahy na Mácháč a myslím, že kdybych ji neměla, tak bych skončila přinejlepším na Hlaváku na záchodech a bylo by po vejletě. Pak jsem si to koupila nějaké jiné, namíchané z prvosurovin a to už mi nezabíralo ![]()
@ikyki máš pravdu ti co to nezažili tak neví…v sobotu na procházce jsem na to ani nepomyslela, ale jakmile přítel řekl mamko to jsem zvědavá odkud se budeš dneska vracet skrz to tvoje sraní
a hnedka to bylo do 5 minut naštěstí jsme šli kolem kamarádky takže jse mletěla k nim..kdyby nebyli doma tak jsem se po…
Holky dneska mám jít s malou na rehabku a asi tam ani nedojdu…
já už to nechcu!!!
@janísek007 tak si zkus koupit to imodium…fakt to v těhlech nejhorších případech zabírá…
Tak se z toho vyklubal zánět trávící trubice…
proto pořád lítám a nezadržím to ani chvilinku..ach joooo