Průvodce v Osvětimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vartas
25.2.13 19:18

Jo, tuhle knížku dobře znám, je moje nejoblíbenější… Člověku se až zastavuje dech, když jí čte… Asi nejlepší románové dílo z Osvětimi. Pak ještě doporučuju Přežila jsem Osvětim, od autorky Krystyny Žiwulské…(Je ale téměř nesehnatelná.)(Další knihy na téma Osvětim: SS v akci, Lékaři hanby, Osvětim - konečné řešení, Autobiografie Josef Mengele, Capessius, osvětimský lekárník, Noc a mlha, Utekl jsem z Osvětimy (Kulka), Továrna na smrt, V pekle plynových komor.)Filmy snad Šedá zóna, Vítězství ducha nebo Život za život… (Pro mě asi nejhodnotnější…)

• Citovat
  • Upravit
vartas
25.2.13 19:21

Jo a ještě jsem zapomněl na knihu „Smrt je mým řemeslem“…

• Citovat
  • Upravit
2028
25.2.13 19:29
@vartas píše:
Jo a ještě jsem zapomněl na knihu „Smrt je mým řemeslem“…

Tu jsem četla a hned jak jsem jí zaklapla, tak jsem otevřela Útěk z Osvětimi od Pogoževa. Byl to docela silný emotivní zážitek, přečíst to takhle v jednom týdnu z obou pohledů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
26.2.13 09:14
@vartas píše:
Jo, tuhle knížku dobře znám, je moje nejoblíbenější… Člověku se až zastavuje dech, když jí čte… Asi nejlepší románové dílo z Osvětimi. Pak ještě doporučuju Přežila jsem Osvětim, od autorky Krystyny Žiwulské…(Je ale téměř nesehnatelná.)(Další knihy na téma Osvětim: SS v akci, Lékaři hanby, Osvětim - konečné řešení, Autobiografie Josef Mengele, Capessius, osvětimský lekárník, Noc a mlha, Utekl jsem z Osvětimy (Kulka), Továrna na smrt, V pekle plynových komor.)Filmy snad Šedá zóna, Vítězství ducha nebo Život za život… (Pro mě asi nejhodnotnější…)

Většinu z těchto knih mám přečtených a všechny jsou opravu velmi dobře zpracované. Každopádně moc díky za tip, na jaké filmy se ještě podívat. Viděla jsem jen Šedou zónu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
4.2.14 13:14

No a byl jste tam někdo bez průvodce? Má to cenu i bez něj? Díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.2.14 22:21

Alouette… Upřímně?? Pokud by to byla moje první návštěva, rozhodně by to bez průvodce cenu nemělo… Nevím jak dobře Osvětim znáte, ale budete tápat… Věřte mi…Osvětim je hrozně velká, i s průvodcem uvidíte jenom zlomek a to vám prohlídka zabere pět hodin…Mám kamaráda, co tohle téma má stejně rád jako já a chystáme se tam na tři dny…Já to bez průvodce dám, ale tomuhle tématu se věnuju deset let a byl jsem tam už 6×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.2.14 22:30

Nové knihy v prodeji!!!

Pro všechny fanoušky tohoto tématu!!! Dvě nové knihy a docela povedené!!! 1)Ian Baxter - Tábor smrti Osvětim- Válka v Obrazech 2)Antonio G. Iturbe - Osvětimská knihovnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
6.2.14 09:04

Děkuji za odpověď:). Ještě jsem tam nebyla. Takže objednám průvodce:) Koukala jsem se, že jsou tam různé druhy prohlídek, nevíte rozdíl mezi tou první a druhou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.2.14 16:11

Přiznám se že nevím… Poptejte se, jak je co podrobné, rozhodně volte tu, která bude trvat déle a bude podrobnější… Je spousta zájezdů na slevomatech asi za 800 korun, ale ve finále máte na prohlídku obou táborů tři hodiny a vlastně se nic nedovíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
6.2.14 16:19
@Alouette píše:
No a byl jste tam někdo bez průvodce? Má to cenu i bez něj? Díky:)

Byla jsem tak dvakrát a pokaždé bez průvodce. Pro nás to cenu mělo. Záleží, jak moc o tématu víš nebo, jak moc se chceš ještě dozvědět.

• Citovat
  • Upravit
7414
6.2.14 19:57

Já byla v Auschwitz předloni na dvakrát. Poprvé koncem ledna, venku mrzlo, byla taková protivná lezavá zima. To jsme byli s kolegy v Auschwitz I a myslím si, že i to počasí hodně umocnilo už tak silný zážitek. Baráky byly promrzlé, člověk měl hejla u nosu a bylo to skutečně velmi působivé. Chodili jsme bez průvodce, ale kolem chodila řada skupin, takže člověk stejně čas od času kus vyprávění zachytil. Na druhou stranu pak bylo libovolně mnoho času na čtení informací na panelech. Já jsem dost čtivý člověk, takže tohle schéma mi vyhovovalo. Pozor ale na to, že od dubna do října se do Auschwitz I může od 10 do 15 hodin pouze s průvodcem.
Koncem května jsem pak navštívila Auschwitz II - Birkenau. Tam jsem si chodila skoro sama, byl už podvečer a pomalu se blížila zavíračka. Sice svítilo slunce, ale i tak to místo mělo velmi zvláštní atmosféru a byl to skutečně silný zážitek.
Myslím, že jsem o tématu měla docela dost nastudováno, proto si myslím, že bylo tak nějak lepší chodit tam sama nebo v malé skupince a spíš na sebe nechat působit prostředí než emoce a vyprávění někoho jiného (byť bezesporu kvalifikovaného odborníka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.3.14 13:46

Ahoj,
nechystá se tam náhodou někdo příští víkend tedy 7-8.března? Rádi by jsme se s přítelem připojili k prohlídce :)) mail : ***

Příspěvek upraven administrátorem 2.3.2014 15:33 - kontaktní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
23.4.14 18:19

Ahoj, radi bysme zajeli s mužem do Osvětimi na výlet. Mužů si upřesnit info od tech, co tam byli?
Takže není nutné se objednávat? Stačí prostě dojet a v určité hodiny jsou k dispozici průvodci a pridas se? Pochopila jsem to dobře?
 Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
23.4.14 18:23

Tak jsme tam ted v sobotu byli. Jsme strasne rada, ze jsem si to objednala dopředu, protože jinak by me asi urvalo. Byly tam silene fronty, lidi mraky…¨Popravde nevim jak to delali ti co tam jeli individualne. ¨Nas se ptala jedna pani, která dojela sama a vůbec nevedela co ma delat..Objednani jsme necekali, měli mensi skupinu¨(vzala jsem celou rodinu)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2074
15.2.15 20:59

Nevíte zda se tam dá platit korunama nebo jen zlotýma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.