Průvodce v Osvětimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Antosek
14.6.12 16:59

Průvodce v Osvětimi

Je v Osvětimi česky průvodce?
Pokud ano, kolik stojí? Prosím o Vaše zkušenosti. Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9273
14.6.12 17:03

Já byla v Treblince. Tam nebyl. Kam se chystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
14.6.12 17:05

Do kdy to potřebuješ vědět? Můj chlap to buďto ví, nebo snadno zjistí. Žijeme kousek od Osvětimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
14.6.12 17:06

Pruvodce tam je a je soucasti prohlidky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
14.6.12 17:14
@wildcherry píše:
Pruvodce tam je a je soucasti prohlidky.

Já tam byla je to cca 4 roky a žádnýho jsme neměli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.12 17:19

Minulé léto nás prováděla Polka, která mluvila česky. Cenu si už nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
14.6.12 17:29

@Antosek:Byla jsem tam parkrat, ale uz je to dlouho. Matne si pamatuji, ale myslim, ze je to tam udelane jako na hradech a zamcich. V urcitou hodinu se tam da jit a pruvodce je automaticky. Ale rikam, je to dlouho cca 6-7 let zpatky. Jinak strasne me tam pohltila ta atmosfera a musim rict, ze mi dlouho z toho nebylo dobre. Musela jsem pak na to porad myslet a premyslela.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.6.12 17:37

Urcite tam je, ale vim to jen proto ze jsem tam byla dvakrat jako skolni doprovod.
Ja osobne raeji bez pruvodce, bylo to docela chaoticke.

• Citovat
  • Upravit
3278
14.6.12 18:18
@dada453 píše:
Do kdy to potřebuješ vědět? Můj chlap to buďto ví, nebo snadno zjistí. Žijeme kousek od Osvětimi.

Ahoj, mohu se prosím zeptat? Ráda bych si něco o tom více přečetla, neznáte nějaký odkazík na webu, kde jsou fotky, vše okolo toho o Osvětimi? Moc děkuji, zajímám se o historii válek za dob koncentráků. Nikdy jsem tam živě nebyla, tak aspoň si o tom ráda počtu na počítači. Hrozně moc děkuji :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
14.6.12 18:21

Byli jsme tam v roce 2005 a průvodkyni nám dělala slečna studující bohemistiku, česky uměla dobře, tatínek byl Čech. Kolik to stálo nevím, byli jsme tam jako parta a skupinová cena asi byla jiná, než pro jednotlivce. Na webovkách to nemají? Jo a jela s námi i do Treblinky, ale nevím, jestli to byl standard- jel s námi kamarád Polák a ten je schopnej vymámit z jalový krávy tele :mrgreen:

Ps. Myslím, že ta průvodkyně stála za to, komentáře byly rozhodně zajímavější a obsáhlejší, než cedulky. Navíc jsme měli spoustu doplňujících dotazů, na které ochotně odpovídala. Čas na samostatnou prohlídku jsme měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
14.6.12 18:27

Tam by se mi nechtělo, to je hrůza jen na fotkách a vidět to ve skutečnosti to je tak na pěknou noční můru a depresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
14.6.12 18:28

Ahojky, já tam byla loni na konci léta a dostali jsme průvodkyni polku co uměla česky. Ale strašně rychle mluvila a samozřejmě ještě s tím polským přízvukem, tak jí bylo sem tam špatně rozumět. Ale dalo se to :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
14.6.12 18:31

Nejvíce informací získáš z těchto stránek: www.auschwitz.org.pl A jak už tu výše někdo psal. Průvodce, který podává výklad v češtině tam opravdu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7969
14.6.12 18:50

Byla jsem tam 2 roky zpět, do emailu mi tvrdili, že česky mluvícího průvodce nemají, ale nakonec na místě se nás ujala starší Polka mluvící celkem slušně česky. Cenu si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.12 19:04

To je takovy „pekny rodinny vylet“!
Vzala bych deti at se podivaji na statisice brylí, kufru a vlasu. A mezi temi bych zkusila najit ty naseho dedecka, jeho sestry, bratrancu, setsrenic, tet, sestrer, bratru a vsech, kteri tam prolitli kominem.
kazdopadne ja tam ceska(pruvodkyne), ktera porad breci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.