Průzkum: Vydělávat jako uklízečka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Božislava píše:
Uklizečka co dělala ve výrobním závodě měla 80kč na hodinu-hrubého. Moc nadsazujete. Ale je pravda, že měla čas na jídlo i na záchod. Takže vlastně pohoda. Ostatní takovou pohodu neměly…
Tak čas na svačinu a čůrání bych si udělala taky - nejsem stroj. Jako každý normální kdo pracuje. Ale jsou lidi co čůraji i hodinu v kuse
v tom případě chápu že má tak mizerný plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chiquinquirá píše:
Tak čas na svačinu a čůrání bych si udělala taky - nejsem stroj. Jako každý normální kdo pracuje. Ale jsou lidi co čůraji i hodinu v kusev tom případě chápu že má tak mizerný plat.
Pointa byla jinde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Chiquinquirá nevím co bereš jako rezidenci
No v jednom domě, kde jsem byla jsem uklízela 6h. 2× týdně standartním úklidem. Ten dům obsahuje 7× koupelna 9× WC, nespočet pokojů, vnitřní bazén se saunou propojený s bungalovem a milion oken k tomu. Takový rodinný domeček
samozřejmě se to vše rozdělilo podle toho kde se chodilo a kde za víkend nevkročila ani noha. horší bylo, když se musela umýt lednice, okna a tak..to už jsem byla ve skluzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Uklizečka co dělala ve výrobním závodě měla 80kč na hodinu-hrubého. Moc nadsazujete. Ale je pravda, že měla čas na jídlo i na záchod. Takže vlastně pohoda. Ostatní takovou pohodu neměly…
Já to spíš beru podle hodnoty svého času.
Takže - pokud hodina mojí práce stojí mého zaměstnavatele v průměru 500,– (a nevydělávám v rodině sama), klidně zaplatím schopné uklízečce 150- 200,–/hod, protože chci, aby jí práce pro mě přišla atraktivní a snažila se ji dělat pořádně.
Když večer přifrčím domů, bylo by super jen nakrmit rodinu a zvěř a hodit si nohy na stůl - takhle úklid a latifundie pofackovávám nějak průběžně, málokdy to mám tak dokonalé, jak bych si představovala a šikovnou paní na úklid bych fakt vítala s otevřenou náručí.
![]()
Akorát že tady na malý vsi mám pořád pocit, že by mě za uklízečku ostatní ženské uklovaly - a taky popravdě zábrany pustit si někoho cizího do soukromí.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
Já to spíš beru podle hodnoty svého času.
Takže - pokud hodina mojí práce stojí mého zaměstnavatele v průměru 500,– (a nevydělávám v rodině sama), klidně zaplatím schopné uklízečce 150- 200,–/hod, protože chci, aby jí práce pro mě přišla atraktivní a snažila se ji dělat pořádně.
Když večer přifrčím domů, bylo by super jen nakrmit rodinu a zvěř a hodit si nohy na stůl - takhle úklid a latifundie pofackovávám nějak průběžně, málokdy to mám tak dokonalé, jak bych si představovala a šikovnou paní na úklid bych fakt vítala s otevřenou náručí.![]()
Akorát že tady na malý vsi mám pořád pocit, že by mě za uklízečku ostatní ženské uklovaly - a taky popravdě zábrany pustit si někoho cizího do soukromí.![]()
![]()
Pointa byla taková, že už by to pro mě bylo lepší uklidit sama, než vydat tyhle peníze…Ovšem ty jsi asi poslankyně či ministryně či co…Papaláška tomu říkám já. To není úražka, víš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Pointa byla taková, že už by to pro mě bylo lepší uklidit sama, než vydat tyhle peníze…Ovšem ty jsi asi poslankyně či ministryně či co…Papaláška tomu říkám já. To není úražka, víš?
To nejsem.
![]()
Jenom dělám celkem slušně placenou práci s lidmi, kterou není ochoten dělat úplně každý ani za tyhle prachy. A nedělám ji 8 hodin denně, protože bych vyhořela jak papír. ![]()
Ale protluču se, řekněme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
To nejsem.![]()
Jenom dělám celkem slušně placenou práci s lidmi, kterou není ochoten dělat úplně každý ani za tyhle prachy. A nedělám ji 8 hodin denně, protože bych vyhořela jak papír.
Ale protluču se, řekněme.
Takže politická neziskovka-nebo-li ziskovka…Tam se točí peníze!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tebe tak odhaduji na nějakou takovou ziskovku, co sem chce natahat nějaké takové muslimy-sirotky, aby proud peněz z rozpočtu ČR byl vydatnější.....To je dobrej kšeft.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:..ale v podstatě je to o tom, co jsem psala v předchozím příspěvku.
O hodnotě času. Když má někdo na hoďku třeba 200,–, je pro něj 150,–/h moc a raději si uklidí sám. Ale pokud lidi berou podstatně víc, jsou pro ně třeba 4000,– měsíčně zanedbatelná částka a rádi ji zaplatí někomu, kdo jim ušetří čas na gruntování - a oni ho můžou věnovat rodině, svým koníčkům nebo flákání na eMiminu.
Otázka ceny práce.
Já ty prachy investuju alespoň do pomocníků typu myčka, parní čistič, roomba a podobně, ale paní na úklid je nesplněný sen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Takže politická neziskovka-nebo-li ziskovka…Tam se točí peníze!
Ale prosímTě. ![]()
Průzkumy veřejného mínění. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
Ale prosímTě.
Průzkumy veřejného mínění.
Aha. Taky lahůdka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
Akorát že tady na malý vsi mám pořád pocit, že by mě za uklízečku ostatní ženské uklovaly - a taky popravdě zábrany pustit si někoho cizího do soukromí.![]()
![]()
Ale kuš, dáš ji francouzáka, okoukneš spodní prádlo a už není cizí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samá práce píše:
Ale kuš, dáš ji francouzáka, okoukneš spodní prádlo a už není cizí.
Asi bych tyhle vstupní formality nechala spíš na manželovi..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Aha. Taky lahůdka.
Moc fajn.
A - taky se točí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
Asi bych tyhle vstupní formality nechala spíš na manželovi..![]()
No jasně, to není hodinový manžel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit