Prvňáček, tělocvik a brýle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101710
22.9.21 20:35
@vokishka píše:
jak ohlídá, aby děcko netrefilo druhé do hlavy? Některým to můžeš říkat pořád dokola a stejně zase trefí hlavu.

No, někteří ji trefi i když miri na nohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
22.9.21 20:36

A jinak napsat od doktora papir, ze s ohledem na ocni vadu nesmi hrat micove hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.21 20:45

Zakladatelko mám zkušenosti sama se sebou. Nastoupila jsem do školy s brýlema a každé oko +7, brýle jsem si na tělocvik sundávala, i jsem něco málo viděla a umím si představit, co tvůj syn vidí a brýle prostě potřebuje, čočky jsou nesmysl. Jdi po učitelce a žeň to dál, vím kolik brýle stojí a pamatuju si i ceny alespoň trochu tenkých skel. Pokud není učitelka schopna zajistit bezpečí syna, bude muset některé činnosti vynechat, pokud toto nepochopí, věřím, že ředitel ano.
Ve třinácti jsem začala nosit čočky a později podstoupila operaci a brýle už nenosím, dost dobře si ale vybavuju ty strasti s nimi.
Jinak u nás byly brejle svátost, učitelky měli sakra bobky, aby mi je nikdo nerozflákal, tohle si myslím je hodně o lidech, vše se dá, ale kde není vůle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 22:22

Děkuji všem. Ano, skončíme k doktorce ať napíše ten papír, že nebude hrát míčové hry, což dělají vlastně pořád, takže v tv většinou nic moc dělat nebude, ale synovi to nevadí, on na sport moc není. Jinak těm co se diví, že dostal tolikrát do hlavy, no on je syn na sport trochu jelítko :lol: No prostě mu to moc nejde a většinou místo aby balón chytl, tak neudělá nic a on ho trefí, děti asi míří hodně na hlavu. Jinak škola nám jak někdo psal neproplatila bohužel vůbec nic, byla jsem za ředitelkou a ta mi řekla, že je to jeho majetek a má si ho hlídat, a že za to škola neručí a měl si ty brýle sundat a milion výmluv, takže jsem to museli zaplatit my. Jinak učitelka je současně jejich třídní, takže super :roll: a mají ji až do páté :zed:

• Citovat
  • Upravit
42141
23.9.21 05:36
@Anonymní píše:
Děkuji všem. Ano, skončíme k doktorce ať napíše ten papír, že nebude hrát míčové hry, což dělají vlastně pořád, takže v tv většinou nic moc dělat nebude, ale synovi to nevadí, on na sport moc není. Jinak těm co se diví, že dostal tolikrát do hlavy, no on je syn na sport trochu jelítko :lol: No prostě mu to moc nejde a většinou místo aby balón chytl, tak neudělá nic a on ho trefí, děti asi míří hodně na hlavu. Jinak škola nám jak někdo psal neproplatila bohužel vůbec nic, byla jsem za ředitelkou a ta mi řekla, že je to jeho majetek a má si ho hlídat, a že za to škola neručí a měl si ty brýle sundat a milion výmluv, takže jsem to museli zaplatit my. Jinak učitelka je současně jejich třídní, takže super :roll: a mají ji až do páté :zed:

Ale brýle spadají do kategorie zdravotnické pomůcky (to není věc, co spadá do kategorie cennosti do školy nebrat) a on si je hlídal, měl je u sebe a používal je k určenému účelu a byly rozbity když dělal to, co mu přikázala učitelka. Já bych to tak nenechala. Nauč ho alespoň když na něj letí balón ať si dá ruce před obličej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
23.9.21 06:05

Jsem v Nemecku. Nechte si napsat papir na ocnim, ze se treba nema ucastnit micovych her. Dcera musela na ocni pred skolou povinne, protoze nosi bryle, predepsali ji nahradni na sport a myslim, ze kdyby tohle mel byt problem, napisou skole doporuceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.9.21 06:32

Napřed se normálně domluvit ve škole. Jestli to půjde, tak ho omluv, ať se neúčastní míčovek. Poškození řešit přes pojistku.
Neexistují nějaké brýle, které jsou vyrobeny přímo do tělocviku? Nikdy jsem to nezkoumala, jestli jsou i sportovní verze brýlí. Sama mám dvě ze tří vlastních dětí, že nosí brýle. Na tělocvik je vždy sundávají.
My máme teď celkem 4 děti v jedné první, které mají brýle. Jedno dítě i okluzor lepí. Na tělocvik si brýle sundávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
23.9.21 06:42

@Kelsey Sundavat si mohou deti tak se 2 dioptriemi a ne s 9… To ten mic neuvidi vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.9.21 07:28

@Kelsey Mám na jednom oku tři dioptrie a bez brýlí na to okonevidím zřetelněne víc jak metr a půl. Bez korekce zraku nesmím ridit. Takže s 9 dioptriemi je dítě bez brýlí v podstatě slepé a v tělocviku nebezpečné sobě i ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
23.9.21 07:31
@Kelsey píše:
Napřed se normálně domluvit ve škole. Jestli to půjde, tak ho omluv, ať se neúčastní míčovek. Poškození řešit přes pojistku.
Neexistují nějaké brýle, které jsou vyrobeny přímo do tělocviku? Nikdy jsem to nezkoumala, jestli jsou i sportovní verze brýlí. Sama mám dvě ze tří vlastních dětí, že nosí brýle. Na tělocvik je vždy sundávají.
My máme teď celkem 4 děti v jedné první, které mají brýle. Jedno dítě i okluzor lepí. Na tělocvik si brýle sundávají.

S 9 to už nesundáš. Já mám 5 a už mám problémy a je to pro mě nebezpečné. On by neviděl vůbec nic. Sportovní brýle jsou, ale jsou drahé a nevím, jestli jsou i pro takhle malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.9.21 07:47

No a existují teda nějaké speciální brýle do tělocviku, na sport? Protože je spousta dalších činností v tělocviku, které mohou vadit. Tak možná u lékařky domluvit, aby bylo dítě celkově osvobozeno od tělocviku, protože zdrav. důvody :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
23.9.21 07:59
@Kelsey píše:
No a existují teda nějaké speciální brýle do tělocviku, na sport? Protože je spousta dalších činností v tělocviku, které mohou vadit. Tak možná u lékařky domluvit, aby bylo dítě celkově osvobozeno od tělocviku, protože zdrav. důvody :nevim:.

Ano, existují. Ale vyjdou nejméně na 3000, u takhle vysokých dioptrií spíš na 4000, a nikdo ti na ně nepřispěje (a to sklo se tam dá rozbít taky). On je dost omezený počet brýlí, na které můžete dostat příspěvek od pojišťovny a i to je jen příspěvek (příspěvek na obroučky příspěvek jednou za dva roky a na skla u změny dioptrií). Dcera s brýlemi běžně cvičila, hrála závodně florbal (v chlapeckém týmu), skákala s koněm a brýle nerozbila. Ale je pravda, že míčem do obličeje tak, aby jí prasklo sklo nedostala. Děti mají automaticky tvrzené, takže ti musela být rána, jako když s nimi vybiku hrál Metráček (ten filmový).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
23.9.21 08:53
@Anonymní píše:
Děkuji všem. Ano, skončíme k doktorce ať napíše ten papír, že nebude hrát míčové hry, což dělají vlastně pořád, takže v tv většinou nic moc dělat nebude, ale synovi to nevadí, on na sport moc není. Jinak těm co se diví, že dostal tolikrát do hlavy, no on je syn na sport trochu jelítko :lol: No prostě mu to moc nejde a většinou místo aby balón chytl, tak neudělá nic a on ho trefí, děti asi míří hodně na hlavu. Jinak škola nám jak někdo psal neproplatila bohužel vůbec nic, byla jsem za ředitelkou a ta mi řekla, že je to jeho majetek a má si ho hlídat, a že za to škola neručí a měl si ty brýle sundata milion výmluv, takže jsem to museli zaplatit my. Jinak učitelka je současně jejich třídní, takže super :roll: a mají ji až do páté :zed:

Tohle není pravda. Pohrozila bych asi právníkem, protože si s vámi pěkně vytírají p… Také jsem nosila od nízkého věku brýle, také mi byly na tělocviku poškozeny a škola škodu hradila.
Jinak říct někomu s devíti dioptriemi, ať si brýle sundá, tak to je taky dobrý vtip no :D Achjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
23.9.21 09:00

Chudák dítě, vždy se najde důvod, proč ho z něčeho omlouvat. To je fakt řešení ho vyšachovávat z kolektivu a dělat z něj chcípáka. Pokud se mu rozbijí brýle ve škole, jdou náklady za školou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.9.21 12:23

Jojo

Já vidím velmi špatně i s brýlemi a ve škole mě celý první stupeň nutili na tv sundávat brýle. Nic nepomohlo, takže naši to řešili velmi častými omluvenkami (naštěstí jsem bývala i poměrně často nemocná tak to nebylo nápadné). Jinak to nešlo. V týmu vždy nejhorší, míčové hry hrůza. Nesnáším je doteď. Na druhém stupni jsem si na brýlích už trvala u jiného učitele a šlo to…Dala bych dítěti omluvenku aspoň na ty míčové hry. Gymnastika apod. se dá zvládnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí